Ne Kadar da Haklıymışsın Usta

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.09.2019 - 10:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ne Kadar da Haklıymışsın Usta

Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı döneminde sana verilmek istenen ''Devlet Sanatçısı'' unvanını ''ayrımcılık'' gözüyle değerlendirerek ''Aslında bütün sanatçılar devletin sanatçısıdır.'' düsturuyla ve ''Ben Halkın Sanatçısıyım'' diyerek reddetmiştin Usta ! Aslında ne kadar haklı olduğunu ve sadece Halkın Sanatçısı olarak kalmak istediğini şimdi daha iyi anlıyoruz. 7 yıl önce aramızdan ayrılışının acısını yaşayacağımız şu günlerde 3. sü de düzenlenecek olan Neşet Ertaş Festivaliyle de seni yad edeceğiz. Festival Belediye tarafından düzenleniyor ve geçtiğimiz yıllarda finansörlüğü de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldı. Hatta geçtiğimiz yıl düzenlenen Neşet Ertaş Festivali için Kültür Bakanlığından 1,5 Milyon TL kadar bir ödenek gönderilmişti. Şimdi ise Kültür Bakanlığından herhangi bir ödenek ayrılmadığı belirtiliyor. Neden acaba ? Kırşehir Belediyesi AKP'den CHP'ye geçti diye mi ? Kirli siyasetinize Neşet Ertaş'ı da mı bulaştırmaya çalışıyorsunuz ? Usta hayatında bir kez oy vermiş ve verdiğine de pişman olduğunu şu sözlerle anlatmış " oyumu verdikten sonra pişman oldum. kendime dedim ki; niye diğerlerini ayırdın onlar da bu vatanın partileri değil miydi ? " Ne yazık ki bizde devlet anlayışı gelen siyasi görüşün perspektifine göre şekilleniyor. Bana oy verdiysen ''Devletin vatandaşısın, vermediysen değilsin öyle mi ? Bunun ''A'' partisi ''B'' partisi yok genel anlayış böyle ne yazık ki ! Demek ki Büyük Ozan Neşet Ertaş ne kadar haklıymış devletin sanatçısı olmamakla ve herkesin gönlünde taht kurmuş. Kırşehir, Ustasının festivalini de alnının akıyla yapacaktır. Bunun için Kültür Bakanlığının vereceği paraya ihtiyacı mı var ? Bakanlığın para verip vermemesi değil burada mühim olan... Burada asıl mesele Neşet Ertaş'ın düsturuna aykırı şekilde insanların demokratik tercihlerinden dolayı ''ayrımcılığa'' gidilmesi yani anlayış meselesi... Şimdi bakanlığa soruyorum ; Size oy veren insanların tercihi bu kez farklı oldu diye bu insanlar bu ülkenin vatandaşı değil mi ? Kırşehir bu devletin bir parçası değil mi ? Nedir bu ayrımcılık Allah aşkına ! Yok mu şu ülkeyi ''Neşet Ertaş'' düşüncesiyle , anlayışıyla yönetecek bir lider veya parti ! Olduğu zaman herhalde bu ülke için de dönüm noktası olacak. Farkında değil misiniz ; Gönül dağlarını yıktığınızın ? Bakın ne demiş Usta ;  "Güneşe gülle at, karartır mı hiç? AIIah sevmediğini yaratır mı hiç? İnsan olan insan darıltır mı hiç? HaksızIık haksızın özünden oIur." Selametle ....

Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı döneminde sana verilmek istenen ''Devlet Sanatçısı'' unvanını ''ayrımcılık'' gözüyle değerlendirerek ''Aslında bütün sanatçılar devletin sanatçısıdır.'' düsturuyla ve ''Ben Halkın Sanatçısıyım'' diyerek reddetmiştin Usta !

Aslında ne kadar haklı olduğunu ve sadece Halkın Sanatçısı olarak kalmak istediğini şimdi daha iyi anlıyoruz.

7 yıl önce aramızdan ayrılışının acısını yaşayacağımız şu günlerde 3. sü de düzenlenecek olan Neşet Ertaş Festivaliyle de seni yad edeceğiz.

Festival Belediye tarafından düzenleniyor ve geçtiğimiz yıllarda finansörlüğü de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapıldı.

Hatta geçtiğimiz yıl düzenlenen Neşet Ertaş Festivali için Kültür Bakanlığından 1,5 Milyon TL kadar bir ödenek gönderilmişti.

Şimdi ise Kültür Bakanlığından herhangi bir ödenek ayrılmadığı belirtiliyor.

Neden acaba ?

Kırşehir Belediyesi AKP'den CHP'ye geçti diye mi ?

Kirli siyasetinize Neşet Ertaş'ı da mı bulaştırmaya çalışıyorsunuz ?

Usta hayatında bir kez oy vermiş ve verdiğine de pişman olduğunu şu sözlerle anlatmış " oyumu verdikten sonra pişman oldum. kendime dedim ki; niye diğerlerini ayırdın onlar da bu vatanın partileri değil miydi ? "

Ne yazık ki bizde devlet anlayışı gelen siyasi görüşün perspektifine göre şekilleniyor.

Bana oy verdiysen ''Devletin vatandaşısın, vermediysen değilsin öyle mi ?

Bunun ''A'' partisi ''B'' partisi yok genel anlayış böyle ne yazık ki !

Demek ki Büyük Ozan Neşet Ertaş ne kadar haklıymış devletin sanatçısı olmamakla ve herkesin gönlünde taht kurmuş.

Kırşehir, Ustasının festivalini de alnının akıyla yapacaktır.

Bunun için Kültür Bakanlığının vereceği paraya ihtiyacı mı var ?

Bakanlığın para verip vermemesi değil burada mühim olan...

Burada asıl mesele Neşet Ertaş'ın düsturuna aykırı şekilde insanların demokratik tercihlerinden dolayı ''ayrımcılığa'' gidilmesi yani anlayış meselesi...

Şimdi bakanlığa soruyorum ;

Size oy veren insanların tercihi bu kez farklı oldu diye bu insanlar bu ülkenin vatandaşı değil mi ?

Kırşehir bu devletin bir parçası değil mi ?

Nedir bu ayrımcılık Allah aşkına !

Yok mu şu ülkeyi ''Neşet Ertaş'' düşüncesiyle , anlayışıyla yönetecek bir lider veya parti !

Olduğu zaman herhalde bu ülke için de dönüm noktası olacak.

Farkında değil misiniz ; Gönül dağlarını yıktığınızın ?

Bakın ne demiş Usta ;  "Güneşe gülle at, karartır mı hiç? AIIah sevmediğini yaratır mı hiç? İnsan olan insan darıltır mı hiç? HaksızIık haksızın özünden oIur."

Selametle ....

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.