Muzaffer Göçmen, '' Instagram Sosyal Bağımlılığın Önüne Geçmeyi Hedefliyor''

YAŞAM 13.12.2020 - 21:08, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Muzaffer Göçmen, '' Instagram Sosyal Bağımlılığın Önüne Geçmeyi Hedefliyor''

Dijital Medya Uzmanı Muzaffer Göçmen sosyal medya uygulaması Instagram'ın beğeni ve takipçi sayılarını kaldırarak sosyal medya bağımlılığının önüne geçmeyi amaçladığını söyledi.

Facebook'un 2012 senesinde satın alarak bünyesine kattığı Instagram, İrlanda, İtalya, Japonya, Avustralya ve Brezilya'da beğeni sayılarının görülmediği bir versiyonu 2019 Mayıs ayında çıkartmıştı. O versiyonun Türkiye'ye de geleceğini söyleyen dijital medya uzmanı Muzaffer Göçmen, çıkarılan yeni versiyonun sebebi olarak sosyal medya bağımlılığını hedef gösterdi.   "Takipçi ve beğeni sayılarını sadece kullanıcıların kendileri görebilecek"   Instagram'ın getirdiği güncellemede takipçi ve beğeni sayılarını sadece kullanıcıların kendisinin gördüğünü söyleyen Göçmen, bir başka kullanıcının  takipçi ve beğeni sayılarını göremediğini, bu durumun da onlarla bir rekabet içerisine girilmesini engelleyeceğini savundu.   "Sosyal medya daha yararlı bir biçimde kullanılmalı"   Göçmen yapılan güncellemelere ilişkin, "Sosyal medyada insanlar birbirlerinin beğeni ve takipçi sayılarına bakarak bir rekabet içerisine giriyor, gönderileri beğenildikçe mutlu oluyorlar, profilleri takipçi kazandıkça kendilerini tamamen sosyal medyanın içerisine gömüyorlar. İnsanların hayatlarını sosyal medyaya indirgemeleri çok zararlı bir durum, bunun aksine insanların sosyal medyayı daha yararlı bir biçimde kullanmaları gerekiyor." açıklamasında bulundu.
Dijital Medya Uzmanı Muzaffer Göçmen sosyal medya uygulaması Instagram'ın beğeni ve takipçi sayılarını kaldırarak sosyal medya bağımlılığının önüne geçmeyi amaçladığını söyledi.

Facebook'un 2012 senesinde satın alarak bünyesine kattığı Instagram, İrlanda, İtalya, Japonya, Avustralya ve Brezilya'da beğeni sayılarının görülmediği bir versiyonu 2019 Mayıs ayında çıkartmıştı. O versiyonun Türkiye'ye de geleceğini söyleyen dijital medya uzmanı Muzaffer Göçmen, çıkarılan yeni versiyonun sebebi olarak sosyal medya bağımlılığını hedef gösterdi.

 

"Takipçi ve beğeni sayılarını sadece kullanıcıların kendileri görebilecek"

 

Instagram'ın getirdiği güncellemede takipçi ve beğeni sayılarını sadece kullanıcıların kendisinin gördüğünü söyleyen Göçmen, bir başka kullanıcının  takipçi ve beğeni sayılarını göremediğini, bu durumun da onlarla bir rekabet içerisine girilmesini engelleyeceğini savundu.

 

"Sosyal medya daha yararlı bir biçimde kullanılmalı"

 

Göçmen yapılan güncellemelere ilişkin, "Sosyal medyada insanlar birbirlerinin beğeni ve takipçi sayılarına bakarak bir rekabet içerisine giriyor, gönderileri beğenildikçe mutlu oluyorlar, profilleri takipçi kazandıkça kendilerini tamamen sosyal medyanın içerisine gömüyorlar. İnsanların hayatlarını sosyal medyaya indirgemeleri çok zararlı bir durum, bunun aksine insanların sosyal medyayı daha yararlı bir biçimde kullanmaları gerekiyor." açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.