Mutasyonlu Koronavirüse Toprak Barikatlı Önlem

SAĞLIK 04.02.2021 - 13:15, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mutasyonlu Koronavirüse Toprak Barikatlı Önlem

Gülşehir İlçesi'ne bağlı Abuuşağı Köyünde ortaya çıkan mutasyonlu koronavirüsün ardından köy karantinaya alınmıştı.Karantina kapsamında köyün Kırşehir girişi toprak barikatla kapatıldı.Mutasyonlu virüsün ise Kırşehir'de tespit edildiği ortaya çıktı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğradığı belirlenmişti.Bunun üzerine Türkiye'den birçok Avrupa Ülkesine uçuş yasağı alındı ancak mutasyonlu virüsün ülkemizde görüldüğü il sayısı 23'e yükselirken, yaklaşık 200 vaka tespit edildi.O vakalardan birisine de Kırşehir'e 40 km uzaklıktaki Abuuşağı Köyünde rastlandı.Koronavirüs şikayetiyle Kırşehir'e gelen hastaya yapılan test sonucunda mutasyonlu virüs tespit edildi ve Nevşehir'de tedavi altına alındı.     TOPRAK BARİKATLI ÖNLEM    Abuuşağı Köyü, mutasyonlu  Covid-19 çıkması üzerine hastalığın yayılımını önlemek amacıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.  Köye giriş çıkış yapılmaması için Nevşehir İl Özel İdaresi Trafik ekipleri tarafından köy giriş yollarına toprak barikat yapıldı. Gülşehir Kaymakamlığı bugün yaptığı açıklamada ile; Abuuşağı köyünün 03 Şubat 2021 tarih ve 2021/2 sayılı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 03 Şubat 2021 Çarşamba gününden itibaren 14 gün süreyle karantina altına alındığını açıklamıştı.
Gülşehir İlçesi'ne bağlı Abuuşağı Köyünde ortaya çıkan mutasyonlu koronavirüsün ardından köy karantinaya alınmıştı.Karantina kapsamında köyün Kırşehir girişi toprak barikatla kapatıldı.Mutasyonlu virüsün ise Kırşehir'de tespit edildiği ortaya çıktı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan koronavirüsün İngiltere'de mutasyona uğradığı belirlenmişti.Bunun üzerine Türkiye'den birçok Avrupa Ülkesine uçuş yasağı alındı ancak mutasyonlu virüsün ülkemizde görüldüğü il sayısı 23'e yükselirken, yaklaşık 200 vaka tespit edildi.O vakalardan birisine de Kırşehir'e 40 km uzaklıktaki Abuuşağı Köyünde rastlandı.Koronavirüs şikayetiyle Kırşehir'e gelen hastaya yapılan test sonucunda mutasyonlu virüs tespit edildi ve Nevşehir'de tedavi altına alındı.

 

 

TOPRAK BARİKATLI ÖNLEM

 

 Abuuşağı Köyü, mutasyonlu  Covid-19 çıkması üzerine hastalığın yayılımını önlemek amacıyla koronavirüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alındı.  Köye giriş çıkış yapılmaması için Nevşehir İl Özel İdaresi Trafik ekipleri tarafından köy giriş yollarına toprak barikat yapıldı. Gülşehir Kaymakamlığı bugün yaptığı açıklamada ile; Abuuşağı köyünün 03 Şubat 2021 tarih ve 2021/2 sayılı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile 03 Şubat 2021 Çarşamba gününden itibaren 14 gün süreyle karantina altına alındığını açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.