Mustafa Kendirli'ye Toki Tepkisi

GÜNDEM 11.01.2021 - 19:54, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mustafa Kendirli'ye Toki Tepkisi

Kırşehir Deva Partisi İl Başkanlığından, Kırşehir'deki TOKİ projeleri ile ilgili sorunlarıyla ilgili açıklamada bulunuldu.Yapılan açıklamada ,Milletvekili Mustafa Kendirli'nin şehir merkezindeki TOKİ projeleri ile ilgili herhangi bir adım atmadığını ve yeni TOKİ projelerinin müjde olarak lanse edilmesine tepki gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir AKP Milletvekili Mustafa Kendirli tarafından Mucur'a yapılacak 253 konutluk TOKİ projesi ile ilgili açıklamanın ardından tepkiler de yükselmeye başladı.Kırşehir DEVA Partisi İl Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada TOKİ'nin Kırşehir'de çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği ve bununla ilgili gereken adımların atılmadığı belirtildi.   ''MUHATAP DAHİ BULAMIYORLAR'' TOKİ'nin hükümet tarafından dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için görevlendirildiğini belirten açıklamada , '' TOKİ , Kırşehir’de görevini yerine getirmeyip ne yazık ki Kırşehir halkını mağdur etmiştir. Kırşehir halkı yıllardır binalarının belirtilen tarihlerde bitirileceği ve anahtar teslimatı yapılacağı umuduyla beklemektedirler. TOKİ zedeler sorunlarının çözümüne dair karşılarında bir muhatap dahi bulamıyorlar.  Kırşehir Bağbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Ak Parti Belediyesi döneminde hayata geçirilen 1126 konutluk TOKİ konutlarının 3. Etabı Eylül 2019’da hak sahiplerine teslim edilmesi gerekiyordu.  Ancak türlü gerekçeler gösterilerek hak sahiplerine konutları teslim edilmemiştir dolayısıyla Kırşehir halkı mağdur edilmiştir. Ayrıca Kırşehir Merkez Kındam TOKİ konutlarının teslim tarihi henüz belli değilken şimdide Kırşehir Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli Mucur’a TOKİ tarafından 253 konut, 4 dükkan ve 1 caminin yapılacağını müjdeymiş gibi açıklıyor. Oysa öncelikle yapılması gereken Bağbaşı Mahallesi ve Kındam Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının inşaatın bir an önce tamamlanıp Kırşehir halkının mağduriyeti gidermektir.''    ''TOKİ DEĞİL MUCUR'UN ALT YAPISI BERBAT DURUMDA''   Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli yaptığı açıklamada TOKİ evlerinin alt yapısından bahsetmiş ancak Mucur’un güncel durumuna dönüp baktığımızda kanalizasyon, su ve yol alt yapısının kötü durumda olduğunu, çoğu apartmana alt yapı sorunu yüzünden suyun verimli bir şekilde çıkamadığı ve su borularının yerini gösterecek bir haritanın bile olmadığını, hatta yolların büyük bir kısmının asfalt olmadığını görüyoruz, Tekkent mahallesine gidecek otobüs bile yok iken TOKİ’ye nasıl ulaşım sağlanacak? Bunları çözmeden TOKİ’yi yapsanız dahi belediye hizmet götüremedikçe yapılan TOKİ dağ başı olmaz mı? Öncelikli olarak bu problemlerin çözülmesi gerekir ve ardından TOKİ ile alakalı bir proje başlatılabilir. Kırşehir DEVA Partisi olarak Kırşehir TOKİ’den konut almış yüzlerce dar gelirli vatandaşımızın bu sorunlarının çözülmesi için ve yaşanan büyük mağduriyetin giderilmesi adına yetkilileri göreve davet ediyoruz.'' denildi.
Kırşehir Deva Partisi İl Başkanlığından, Kırşehir'deki TOKİ projeleri ile ilgili sorunlarıyla ilgili açıklamada bulunuldu.Yapılan açıklamada ,Milletvekili Mustafa Kendirli'nin şehir merkezindeki TOKİ projeleri ile ilgili herhangi bir adım atmadığını ve yeni TOKİ projelerinin müjde olarak lanse edilmesine tepki gösterildi.

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir AKP Milletvekili Mustafa Kendirli tarafından Mucur'a yapılacak 253 konutluk TOKİ projesi ile ilgili açıklamanın ardından tepkiler de yükselmeye başladı.Kırşehir DEVA Partisi İl Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada TOKİ'nin Kırşehir'de çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği ve bununla ilgili gereken adımların atılmadığı belirtildi.

 

''MUHATAP DAHİ BULAMIYORLAR''

TOKİ'nin hükümet tarafından dar gelirli aileleri ev sahibi yapmak için görevlendirildiğini belirten açıklamada , '' TOKİ , Kırşehir’de görevini yerine getirmeyip ne yazık ki Kırşehir halkını mağdur etmiştir. Kırşehir halkı yıllardır binalarının belirtilen tarihlerde bitirileceği ve anahtar teslimatı yapılacağı umuduyla beklemektedirler. TOKİ zedeler sorunlarının çözümüne dair karşılarında bir muhatap dahi bulamıyorlar. 

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi Kapsamında Ak Parti Belediyesi döneminde hayata geçirilen 1126 konutluk TOKİ konutlarının 3. Etabı Eylül 2019’da hak sahiplerine teslim edilmesi gerekiyordu.  Ancak türlü gerekçeler gösterilerek hak sahiplerine konutları teslim edilmemiştir dolayısıyla Kırşehir halkı mağdur edilmiştir. Ayrıca Kırşehir Merkez Kındam TOKİ konutlarının teslim tarihi henüz belli değilken şimdide Kırşehir Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli Mucur’a TOKİ tarafından 253 konut, 4 dükkan ve 1 caminin yapılacağını müjdeymiş gibi açıklıyor. Oysa öncelikle yapılması gereken Bağbaşı Mahallesi ve Kındam Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının inşaatın bir an önce tamamlanıp Kırşehir halkının mağduriyeti gidermektir.'' 

 

''TOKİ DEĞİL MUCUR'UN ALT YAPISI BERBAT DURUMDA''

 

Ak Parti Milletvekili Mustafa Kendirli yaptığı açıklamada TOKİ evlerinin alt yapısından bahsetmiş ancak Mucur’un güncel durumuna dönüp baktığımızda kanalizasyon, su ve yol alt yapısının kötü durumda olduğunu, çoğu apartmana alt yapı sorunu yüzünden suyun verimli bir şekilde çıkamadığı ve su borularının yerini gösterecek bir haritanın bile olmadığını, hatta yolların büyük bir kısmının asfalt olmadığını görüyoruz, Tekkent mahallesine gidecek otobüs bile yok iken TOKİ’ye nasıl ulaşım sağlanacak? Bunları çözmeden TOKİ’yi yapsanız dahi belediye hizmet götüremedikçe yapılan TOKİ dağ başı olmaz mı? Öncelikli olarak bu problemlerin çözülmesi gerekir ve ardından TOKİ ile alakalı bir proje başlatılabilir.

Kırşehir DEVA Partisi olarak Kırşehir TOKİ’den konut almış yüzlerce dar gelirli vatandaşımızın bu sorunlarının çözülmesi için ve yaşanan büyük mağduriyetin giderilmesi adına yetkilileri göreve davet ediyoruz.'' denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.