''Türkçülük Bölücülüktür'' Diyen Mustafa Karataş'a , Ramazan Mirzaoğlu'dan Tepki

SİYASET 19.05.2020 - 23:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Türkçülük Bölücülüktür'' Diyen Mustafa Karataş'a , Ramazan Mirzaoğlu'dan Tepki

Kanal7 televizyonunda iftar ve sahur için program yapan Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın “Türkçülük,Irkçılık, haramdır” sözlerine 57.Dönem Devlet Bakanı,Kırşehir eski milletvekili Prof.Dr. Ramazan Mirzaoğlu’ndan tepki geldi.

İlahiyatçı Prof.Dr. Mustafa Karataş’ın “Türkçülük,ırkçılık bölücülüktür” ifadesine tepki gösteren Ramazan Mirzaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türkçülük ırkçılık değildir;Türk Milliyetçiliğinin özel adıdır.Türk Milliyetçiliği ayrımcı,bölücü değil birleştiricidir,yaratılanı Yaradan’dan ötürü bir gören fikirdir.Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk denir” ifadelerini kullandı. İşte Ramazan Mirzaoğlu'nun O Paylaşımı “İlahiyatçı yazar Prof Dr Mustafa Karataş biraz makul görünen biri olmasına rağmen sonunda O da tıynetini gösterdi;”Türkçülük ırkçılıktır,haramdır “mealinde sözler söyledi. Burada yanlış bir değil çok;Bir kere Türkçülük ırkçılık değil;Türk Milliyetçiliğinin özel adıdır.Türk Milliyetçiliği ayrımcı,bölücü değil birleştiricidir,yaratılanı Yaradan’dan ötürü bir gören fikirdir. Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk denir Anayasamızın 66 Maddesinde yazılı değil mi? “Biz sizi kavim kavim ,millet Milet yarattık..” diyen kutsal Kitabımızın Hucurat Suresinin 13.Ayeti yok mu? Türk Kurtuluş Savaşını yapan Türkiye Cumhuriyetini kuran Atalarımız Türk Milliyetçisi değil miydi?.. Bu misalleri çoğaltmak mümkün ama bu kadarı ilahiyatçı profesörümüze yeter zannındayım.Başka ülkelerin din adamları milliyetçi iken bizdekilerin Milliyetçiliğe karşı olmaları büyük talihsizliktir. Komşumuz Yunanistan’ın en aşırı Megola İdeacı papazlarını görmemek mümkün mü? Kıbrıs’ta Makoriyos Rum Milliyetçi’si yani Rumcu değil miydi? Ey Diyanet bütçemiz’in en büyük kalemini harcayan teşkilatınızla milliyetçi,vatansever üretken din adamları yetiştirme gayretine ne zaman başlayacaksınız?. Ne zaman hem Diyanet’i hem de Türkiye Cumhuriyet’ini kuran Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türk Milleti’ne saygılı olacaksınız? Ne zaman zaferlerimizi kutlayacaksınız? Ne zaman milliyetçiliği hutbelerde okutacaksınız? Ne zaman “ Ne Mutlu Türk’üm” diyeceksiniz? Ne zaman varlığımız ve Teşkilatımız Türk Milletine armağan olsun diyeceksiniz.”
Kanal7 televizyonunda iftar ve sahur için program yapan Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın “Türkçülük,Irkçılık, haramdır” sözlerine 57.Dönem Devlet Bakanı,Kırşehir eski milletvekili Prof.Dr. Ramazan Mirzaoğlu’ndan tepki geldi.

İlahiyatçı Prof.Dr. Mustafa Karataş’ın “Türkçülük,ırkçılık bölücülüktür” ifadesine tepki gösteren Ramazan Mirzaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Türkçülük ırkçılık değildir;Türk Milliyetçiliğinin özel adıdır.Türk Milliyetçiliği ayrımcı,bölücü değil birleştiricidir,yaratılanı Yaradan’dan ötürü bir gören fikirdir.Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk denir” ifadelerini kullandı.

İşte Ramazan Mirzaoğlu'nun O Paylaşımı

“İlahiyatçı yazar Prof Dr Mustafa Karataş biraz makul görünen biri olmasına rağmen sonunda O da tıynetini gösterdi;”Türkçülük ırkçılıktır,haramdır “mealinde sözler söyledi.

Burada yanlış bir değil çok;Bir kere Türkçülük ırkçılık değil;Türk Milliyetçiliğinin özel adıdır.Türk Milliyetçiliği ayrımcı,bölücü değil birleştiricidir,yaratılanı Yaradan’dan ötürü bir gören fikirdir.

Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk denir Anayasamızın 66 Maddesinde yazılı değil mi?

“Biz sizi kavim kavim ,millet Milet yarattık..” diyen kutsal Kitabımızın Hucurat Suresinin 13.Ayeti yok mu?

Türk Kurtuluş Savaşını yapan Türkiye Cumhuriyetini kuran Atalarımız Türk Milliyetçisi değil miydi?..

Bu misalleri çoğaltmak mümkün ama bu kadarı ilahiyatçı profesörümüze yeter zannındayım.Başka ülkelerin din adamları milliyetçi iken bizdekilerin Milliyetçiliğe karşı olmaları büyük talihsizliktir. Komşumuz Yunanistan’ın en aşırı Megola İdeacı papazlarını görmemek mümkün mü? Kıbrıs’ta Makoriyos Rum Milliyetçi’si yani Rumcu değil miydi?
Ey Diyanet bütçemiz’in en büyük kalemini harcayan teşkilatınızla milliyetçi,vatansever üretken din adamları yetiştirme gayretine ne zaman başlayacaksınız?.

Ne zaman hem Diyanet’i hem de Türkiye Cumhuriyet’ini kuran Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türk Milleti’ne saygılı olacaksınız?

Ne zaman zaferlerimizi kutlayacaksınız?

Ne zaman milliyetçiliği hutbelerde okutacaksınız?

Ne zaman “ Ne Mutlu Türk’üm” diyeceksiniz?

Ne zaman varlığımız ve Teşkilatımız Türk Milletine armağan olsun diyeceksiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.