Müftülük Caddesinde Kırmızı ve Gri Alan Uygulamasına Geçildi

GÜNDEM 27.07.2021 - 01:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Müftülük Caddesinde Kırmızı ve Gri Alan Uygulamasına Geçildi

Kırşehir'de, yol ve kaldırım çalışması yapılarak yenilenen caddedeki esnaf ve yayaların kullanım alanları ortak akıl çalışmasıyla düzenlendi.

Müftülük Caddesi'nde başlatılan ve Maşaderesi ile birlikte bölgedeki sokak ve caddelerde yapımı devam eden üst yapı projesi burada bulunan esnafın da görüş ve fikirleri alınarak hayata geçiriliyor.Yapımı tamamlanan Müftülük Caddesi'nde bulunan esnaflarla bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, alınan ortak karar gereği kırmızı ve gri alan uygulamasının başlatıldığını açıkladı.     Güzergahtaki kaldırımların genişletilmesiyle esnaf ve vatandaşların rahat nefes aldığını belirten Ekicioğlu, yolun esnaf ve yayaların kaldırım kullanımıyla ilgili ortak akıl çalışması yaptıklarını, kırmızı ve gri alan uygulamasını hayata geçirdiklerini aktaran Ekicioğlu , ''Müftülük Caddesi, bilindiği gibi şehrimizin tam merkezinde ve neredeyse 16 saat canlı, yaşayan bir yer. Bu bölgemizde yeme içme sektörüne ait çok sayıda işletmemiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.Yaptığımız bu çalışmayla bölgenin trafik sorunu, alt-yapı sorunu gibi önemli sorunlarına kalıcı çözümler getirdik.Göreve gelmeden önce ve geldikten sonra da söylediğimiz gibi şehir içinde yapılacak olan çalışmaların şehirde yaşayanlarla birlikte, ortak akılla çözümü noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda Mimarlar Odası ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda bölgede tek yön uygulamasına geçilmesinin ve kaldırımların genişletilmesinin özellikle Pandemi süreci içerisinde yeme içme sektörüne ait işletmelerin vatandaşlarımıza kapalı alandan ziyade açık alanda daha sağlıklı, hijyenik ve kaliteli bir şekilde hizmet vermesi için de önemli önemli bir adım atmış olduk.'' diye konuştu.     KIRMIZI VE GRİ ALAN UYGULAMASI  Müftülük caddesi esnafı ve ilgili oda başkanlarıyla bir araya geldiklerini belirten Ekicioğlu , '' Yaptığımız görüşme sonrası “kırmızı alan”ın esnaf-müşteri alanı olarak kullanılması; “gri alan”ın ise yayalar için kullanılması noktasında görüş birliğine vardık. Bu da bize ortak akılla çözülemeyecek sorun olmadığını bir kez daha gösterdi.Yaptığımız bu çalışmalarla başta esnafımız olmak üzere vatandaşlarımız rahat bir nefes alıyor. Maşaderesi Caddesi’nde yaptığımız yağmur suyu hattı çalışmasının da bitirilip yolun asfaltlanmasıyla birlikte bölge yepyeni ve modern bir görünüme kavuştu.Çalışmalarımız sorunlu olan tüm yerlerin hızla düzenlenmesi noktasında Kırşehir halkına layık bir biçimde devam edecek. Yapılan çalışmaları en az maliyetle ve en iyi şekilde yaparak Kırşehir halkının parasının çarçur edilmesinin de önüne geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.  
Kırşehir'de, yol ve kaldırım çalışması yapılarak yenilenen caddedeki esnaf ve yayaların kullanım alanları ortak akıl çalışmasıyla düzenlendi.

Müftülük Caddesi'nde başlatılan ve Maşaderesi ile birlikte bölgedeki sokak ve caddelerde yapımı devam eden üst yapı projesi burada bulunan esnafın da görüş ve fikirleri alınarak hayata geçiriliyor.Yapımı tamamlanan Müftülük Caddesi'nde bulunan esnaflarla bir araya gelen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, alınan ortak karar gereği kırmızı ve gri alan uygulamasının başlatıldığını açıkladı.

 

 

Güzergahtaki kaldırımların genişletilmesiyle esnaf ve vatandaşların rahat nefes aldığını belirten Ekicioğlu, yolun esnaf ve yayaların kaldırım kullanımıyla ilgili ortak akıl çalışması yaptıklarını, kırmızı ve gri alan uygulamasını hayata geçirdiklerini aktaran Ekicioğlu , ''Müftülük Caddesi, bilindiği gibi şehrimizin tam merkezinde ve neredeyse 16 saat canlı, yaşayan bir yer. Bu bölgemizde yeme içme sektörüne ait çok sayıda işletmemiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.Yaptığımız bu çalışmayla bölgenin trafik sorunu, alt-yapı sorunu gibi önemli sorunlarına kalıcı çözümler getirdik.Göreve gelmeden önce ve geldikten sonra da söylediğimiz gibi şehir içinde yapılacak olan çalışmaların şehirde yaşayanlarla birlikte, ortak akılla çözümü noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu bağlamda Mimarlar Odası ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda bölgede tek yön uygulamasına geçilmesinin ve kaldırımların genişletilmesinin özellikle Pandemi süreci içerisinde yeme içme sektörüne ait işletmelerin vatandaşlarımıza kapalı alandan ziyade açık alanda daha sağlıklı, hijyenik ve kaliteli bir şekilde hizmet vermesi için de önemli önemli bir adım atmış olduk.'' diye konuştu.

 

 

KIRMIZI VE GRİ ALAN UYGULAMASI 

Müftülük caddesi esnafı ve ilgili oda başkanlarıyla bir araya geldiklerini belirten Ekicioğlu , '' Yaptığımız görüşme sonrası “kırmızı alan”ın esnaf-müşteri alanı olarak kullanılması; “gri alan”ın ise yayalar için kullanılması noktasında görüş birliğine vardık. Bu da bize ortak akılla çözülemeyecek sorun olmadığını bir kez daha gösterdi.Yaptığımız bu çalışmalarla başta esnafımız olmak üzere vatandaşlarımız rahat bir nefes alıyor. Maşaderesi Caddesi’nde yaptığımız yağmur suyu hattı çalışmasının da bitirilip yolun asfaltlanmasıyla birlikte bölge yepyeni ve modern bir görünüme kavuştu.Çalışmalarımız sorunlu olan tüm yerlerin hızla düzenlenmesi noktasında Kırşehir halkına layık bir biçimde devam edecek. Yapılan çalışmaları en az maliyetle ve en iyi şekilde yaparak Kırşehir halkının parasının çarçur edilmesinin de önüne geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.