Su Kaçağı Kazısı Yapılırken Yeni Bir Yer Altı Şehri Bulundu

TURİZM 13.08.2020 - 20:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Su Kaçağı Kazısı Yapılırken Yeni Bir Yer Altı Şehri Bulundu

Mucur'da su kaçağı kazısı gerçekleştiren ekipler yeni bir yer altı şehrinin girişine ulaşıldı.

 Su ve kanalizasyon ekipleri, Karşıyaka Mahallesi'ndeki su kaçağını tespit etmek için çalışma başlattı.Mahallede kazı yapan ekip, kaçak suyun ilerleyiş istikametinde farklı bölmeleri olan mağaraya rastladı.Su kaçağının tamiratı yapıldıktan sonra Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz mağarada incelemelerde bulunurken , konunun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne iletildiğini ve yer altı şehri ile ilgili çalışmaların bundan sonra başlatılacağını açıkladı.     Uzmanların yapacağı incelemenin ardından mağaranın tarihi ile ilgili bilgilerin de ortaya çıkacağını belirten Yılmaz, Kapadokya'nın giriş kapısı olarak gördükleri ilçede, çok sayıda mağara ve yer altı şehri olduğunu, şehir merkezindeki 6 katlı Mucur Yeraltı Şehri'nin de daha önce turizme kazandırıldığını anımsattı.     Yılmaz, mağaralardan dolayı su kaçaklarının tespiti konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını, kalıcı çözüm üretmek için altyapı projesi hazırladıklarını dile getirerek, desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkür etti.
Mucur'da su kaçağı kazısı gerçekleştiren ekipler yeni bir yer altı şehrinin girişine ulaşıldı.

 Su ve kanalizasyon ekipleri, Karşıyaka Mahallesi'ndeki su kaçağını tespit etmek için çalışma başlattı.Mahallede kazı yapan ekip, kaçak suyun ilerleyiş istikametinde farklı bölmeleri olan mağaraya rastladı.Su kaçağının tamiratı yapıldıktan sonra Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz mağarada incelemelerde bulunurken , konunun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne iletildiğini ve yer altı şehri ile ilgili çalışmaların bundan sonra başlatılacağını açıkladı.

 

 

Uzmanların yapacağı incelemenin ardından mağaranın tarihi ile ilgili bilgilerin de ortaya çıkacağını belirten Yılmaz, Kapadokya'nın giriş kapısı olarak gördükleri ilçede, çok sayıda mağara ve yer altı şehri olduğunu, şehir merkezindeki 6 katlı Mucur Yeraltı Şehri'nin de daha önce turizme kazandırıldığını anımsattı.

 

 

Yılmaz, mağaralardan dolayı su kaçaklarının tespiti konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını, kalıcı çözüm üretmek için altyapı projesi hazırladıklarını dile getirerek, desteklerinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.