Mucur TOKİ Konutları İçin İstenen Bedeller Vatandaşı Şoke Etti

GÜNDEM 13.07.2022 - 12:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mucur TOKİ Konutları İçin İstenen Bedeller Vatandaşı Şoke Etti

Mucur'a müjde olarak verilen 253 TOKİ konutuna istenen bedelleri yüksek bulan vatandaşlar, isimleri kurada çıkmasına rağmen sözleşme imzalamadı.

Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ve Ankara AK Parti Milletvekili Hacı Turan'ın Mucur'a müjde olarak verdiği 253 konutluk TOKİ projesinin kura çekimleri, geçtiğimiz aylarda yapılmış ve başvurular alınmaya başlamıştı.Alınan bilgiye göre 189 adet 2+1 ve 63 adet 3+1 için çekilen kuraya rekor başvuru oldu.252 asil ve 78 yedek adayın belirlendiği kurada ismi çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı ancak sevinçleri kursaklarında kaldı.Çünkü sözleşme detayları önlerine gelen vatandaşlar istenen bedeller karşısında büyük şok yaşadı.   ''EVSİZLERİMİZ, GARİPLERİMİZ KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAK'' Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz'ın, '' Değerli Mucurlular, öncelikle icraatlarımız içerisinde mutlaka TOKİ'yi canlandıracağız.Bu vesileyle de Mucur'daki evsizlerimizi, gariplerimizi, gurabalarımızı inşallah kira öder gibi ev sahibi yapacağız.Söz veriyorum gereğini yerine getireceğim'' açıklamasına rağmen 2+1 daire sahiplerinden 65 Bin TL peşinat, 3+1 daire sahiplerinden ise 80 bin TL peşinat istendi.15 yıl vadeli taksitler ise 2+1 daireler için 2 bin 700 TL, 3+1 daireler için ise 5 bin TL olarak belirlendi.   TAKSİTLER MEMUR MAAŞ ARTIŞINA GÖRE ENDEKSLENDİ Üstelik taksitlerin de memur maaşlarındaki artışa endeksli olacağı belirtildi.Hal böyle olunca kurada ismi çıkan vatandaşlar sözleşme imzalamaktan vazgeçti.Başvuru yapanlar ise çok az sayıda kaldı.
Mucur'a müjde olarak verilen 253 TOKİ konutuna istenen bedelleri yüksek bulan vatandaşlar, isimleri kurada çıkmasına rağmen sözleşme imzalamadı.

Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ve Ankara AK Parti Milletvekili Hacı Turan'ın Mucur'a müjde olarak verdiği 253 konutluk TOKİ projesinin kura çekimleri, geçtiğimiz aylarda yapılmış ve başvurular alınmaya başlamıştı.Alınan bilgiye göre 189 adet 2+1 ve 63 adet 3+1 için çekilen kuraya rekor başvuru oldu.252 asil ve 78 yedek adayın belirlendiği kurada ismi çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı ancak sevinçleri kursaklarında kaldı.Çünkü sözleşme detayları önlerine gelen vatandaşlar istenen bedeller karşısında büyük şok yaşadı.

 

''EVSİZLERİMİZ, GARİPLERİMİZ KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLACAK''

Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz'ın, '' Değerli Mucurlular, öncelikle icraatlarımız içerisinde mutlaka TOKİ'yi canlandıracağız.Bu vesileyle de Mucur'daki evsizlerimizi, gariplerimizi, gurabalarımızı inşallah kira öder gibi ev sahibi yapacağız.Söz veriyorum gereğini yerine getireceğim'' açıklamasına rağmen 2+1 daire sahiplerinden 65 Bin TL peşinat, 3+1 daire sahiplerinden ise 80 bin TL peşinat istendi.15 yıl vadeli taksitler ise 2+1 daireler için 2 bin 700 TL, 3+1 daireler için ise 5 bin TL olarak belirlendi.

 

TAKSİTLER MEMUR MAAŞ ARTIŞINA GÖRE ENDEKSLENDİ

Üstelik taksitlerin de memur maaşlarındaki artışa endeksli olacağı belirtildi.Hal böyle olunca kurada ismi çıkan vatandaşlar sözleşme imzalamaktan vazgeçti.Başvuru yapanlar ise çok az sayıda kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.