Mucur'da Vaka Sayısındaki Artış Çalışmaları da Yoğunlaştırdı

SAĞLIK 07.06.2020 - 22:17, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mucur'da Vaka Sayısındaki Artış Çalışmaları da Yoğunlaştırdı

Kırşehir'de bitme noktasına gelen koronavirüs , Mucur'da başlayan salgın ile birlikte yeni sürece girdi.Çok sayıda hasta koronavirüs şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de yayılımı oldukça azalan Koronavirüs vakasında yeni bir döneme gelindi.Salgının yaygın olduğu dönemi en az vaka ve ölüm ile atlatan illerden birisi de Kırşehir oldu ancak son dönemde Mucur'dan gelen haberler Kırşehir'de yeni bir sürece girilmesine neden oldu.Mucur'da ki vakalar ve koronavirüs şikayetiyle gelen hastalar nedeniyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hiç olmadığı kadar bir yoğunluk yaşanıyor.Koronavirüs şikayetiyle gelen hastaların bir kısmı ise Özel Aşıkpaşa Hastanesinde gözlem altına alındı.Evlerinde ve hastanelerde gözlem altına alınan kişilerin sayısının 100'leri bulduğu ifade ediliyor.   MUCUR SANAYİ SİTESİNDE 2 KİŞİDE POZİTİF VAKA ÇIKTI Geçtiğimiz günlerde Mucur'a bağlı Kurugöl'de çok sayıda sağlık görevlisi akşam saatlerinde filyasyon çalışması yaptı.Çalışmanın Mucur sanayi sitesinde esnaf ve oğlunda rastlanan Covid-19 nedeniyle yapıldığı öğrenildi.Koronavirüs vakası tespit edilen esnafların iletişim kurduğu diğer esnaf ve ikamet ettikleri adresteki yakınları ile akrabalarının da gözlem altına alındığı öğrenildi.     MUCUR'DA ÇOK SAYIDA APARTMAN DEZENFEKTE EDİLDİ   Geçtiğimiz günlerde karantinaya Mucur'da karantinaya alınan apartmanın ardından Asmakaradam Köyü de karantina altına alınmıştı.Öte yandan Mucur'da çok sayıda apartmanda dezenfekte çalışması yapıldı.Dezenfekte çalışmaları Mucur'daki salgın boyutunun hangi düzeylere ulaştığını gösterir nitelikte.     ŞEHİR MERKEZİ KIRMIZIYA DÖNDÜ   Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ''Hayat Eve Sığar'' programıyla artık bulunduğumuz noktadaki Koronavirüs risk yoğunluğunu gözlemleyebiliyoruz.Mucur'da ki son dönemde artan vaka sayıları ile birlikte ilçe merkezi kırmızıya yani yüksek risk seviyesine ulaşmış durumda.  
Kırşehir'de bitme noktasına gelen koronavirüs , Mucur'da başlayan salgın ile birlikte yeni sürece girdi.Çok sayıda hasta koronavirüs şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de yayılımı oldukça azalan Koronavirüs vakasında yeni bir döneme gelindi.Salgının yaygın olduğu dönemi en az vaka ve ölüm ile atlatan illerden birisi de Kırşehir oldu ancak son dönemde Mucur'dan gelen haberler Kırşehir'de yeni bir sürece girilmesine neden oldu.Mucur'da ki vakalar ve koronavirüs şikayetiyle gelen hastalar nedeniyle Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hiç olmadığı kadar bir yoğunluk yaşanıyor.Koronavirüs şikayetiyle gelen hastaların bir kısmı ise Özel Aşıkpaşa Hastanesinde gözlem altına alındı.Evlerinde ve hastanelerde gözlem altına alınan kişilerin sayısının 100'leri bulduğu ifade ediliyor.

 

MUCUR SANAYİ SİTESİNDE 2 KİŞİDE POZİTİF VAKA ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde Mucur'a bağlı Kurugöl'de çok sayıda sağlık görevlisi akşam saatlerinde filyasyon çalışması yaptı.Çalışmanın Mucur sanayi sitesinde esnaf ve oğlunda rastlanan Covid-19 nedeniyle yapıldığı öğrenildi.Koronavirüs vakası tespit edilen esnafların iletişim kurduğu diğer esnaf ve ikamet ettikleri adresteki yakınları ile akrabalarının da gözlem altına alındığı öğrenildi.

 

 

MUCUR'DA ÇOK SAYIDA APARTMAN DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Geçtiğimiz günlerde karantinaya Mucur'da karantinaya alınan apartmanın ardından Asmakaradam Köyü de karantina altına alınmıştı.Öte yandan Mucur'da çok sayıda apartmanda dezenfekte çalışması yapıldı.Dezenfekte çalışmaları Mucur'daki salgın boyutunun hangi düzeylere ulaştığını gösterir nitelikte.

 

 

ŞEHİR MERKEZİ KIRMIZIYA DÖNDÜ

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ''Hayat Eve Sığar'' programıyla artık bulunduğumuz noktadaki Koronavirüs risk yoğunluğunu gözlemleyebiliyoruz.Mucur'da ki son dönemde artan vaka sayıları ile birlikte ilçe merkezi kırmızıya yani yüksek risk seviyesine ulaşmış durumda.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.