MUCUR'A İKİNCİ BİR ENERJİ HAMLESİ 

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2016 - 17:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

MUCUR'A İKİNCİ BİR ENERJİ HAMLESİ 

Mucur'a kısa zamanda kazandırılan bir enerji dalı da Güneş tarlaları... ARKOR SOLAR ANONİM ŞİRKETİ tarafından Türkiye genelinde bir çok yerde tarlalara kurulan ,elektrik enerjisi üretilen bu proje Mucur sınırları içerisinde Köpekli Dağı yamaçlarına ve Yeşilyurt Köyü yakınlarında kurulma çalışmalarına başlandı. Köpekli Dağı yamacına 90 dönümlük bir alana ve ikinci proje olarak da Yeşilyurt Köyü yakınlarında ki 130 dönüm alana kurulan GÜNEŞ TARLALARI çalışmaları hızla devam etmekte... Yaklaşık bir ay önce başlatılan bu çalışmalar, iki ay içerisinde tamamlanıp,tam kapasite ile elektrik üretimine başlanacağı yetkililerce dile getirilmektedir. Enerji için direkler hazırlanmış ve belli bölümlerin üzerleri de enerji sağlayacak camlarla kaplandı. Türkiye genelinde bu işlerle uğraşan çeşitli şirketler,devletle yaptıkları antlaşma gereği  toplam 750 megavatlık bir üretime odaklanmıştır. On yıllığına devlete ürettiğini satacak olan bu şirketler, on yılın sonunda isterlerse, kendi ürettikleri enerjileri kendileri değerlendirebilecek. Üretilen bu elektriği Mucur ve Kırşehir rahatça kullanabilecek.Köpekli Dağı yamaçlarına kurulan 210 dönümlük Güneş Tarlalarının maliyetinin 10 milyon Euro'ya mal olduğu olacak. Güneş Tarlalarının yapımında kullanılan malzemelerin bir kısmının Almanya'dan büyük bir kısmının da Çin'den temin edilmiş. Ülkemiz, her yönüyle zenginlik kaynaklarıyla doludur. Bunları millileştirerek yaralanma ve üretmeye hız vermeliyiz. Dış ülkelere enerji için ödediğimiz paraları düşünecek olursak; neler kaybettiğimizi görürüz. Teşebbüsçüler cesur olmalı, devletin vereceği kredileri kullanarak ülkenin refahına ve zenginleşmesine katkılarını yapmalıdırlar.   Ali Aydemir- 08.06.2016- Mucur

Mucur'a kısa zamanda kazandırılan bir enerji dalı da Güneş tarlaları... ARKOR SOLAR ANONİM ŞİRKETİ tarafından Türkiye genelinde bir çok yerde tarlalara kurulan ,elektrik enerjisi üretilen bu proje Mucur sınırları içerisinde Köpekli Dağı yamaçlarına ve Yeşilyurt Köyü yakınlarında kurulma çalışmalarına başlandı.

Köpekli Dağı yamacına 90 dönümlük bir alana ve ikinci proje olarak da Yeşilyurt Köyü yakınlarında ki 130 dönüm alana kurulan GÜNEŞ TARLALARI çalışmaları hızla devam etmekte... Yaklaşık bir ay önce başlatılan bu çalışmalar, iki ay içerisinde tamamlanıp,tam kapasite ile elektrik üretimine başlanacağı yetkililerce dile getirilmektedir. Enerji için direkler hazırlanmış ve belli bölümlerin üzerleri de enerji sağlayacak camlarla kaplandı. Türkiye genelinde bu işlerle uğraşan çeşitli şirketler,devletle yaptıkları antlaşma gereği  toplam 750 megavatlık bir üretime odaklanmıştır. On yıllığına devlete ürettiğini satacak olan bu şirketler, on yılın sonunda isterlerse, kendi ürettikleri enerjileri kendileri değerlendirebilecek.

Üretilen bu elektriği Mucur ve Kırşehir rahatça kullanabilecek.Köpekli Dağı yamaçlarına kurulan 210 dönümlük Güneş Tarlalarının maliyetinin 10 milyon Euro'ya mal olduğu olacak. Güneş Tarlalarının yapımında kullanılan malzemelerin bir kısmının Almanya'dan büyük bir kısmının da Çin'den temin edilmiş. Ülkemiz, her yönüyle zenginlik kaynaklarıyla doludur. Bunları millileştirerek yaralanma ve üretmeye hız vermeliyiz. Dış ülkelere enerji için ödediğimiz paraları düşünecek olursak; neler kaybettiğimizi görürüz. Teşebbüsçüler cesur olmalı, devletin vereceği kredileri kullanarak ülkenin refahına ve zenginleşmesine katkılarını yapmalıdırlar.   Ali Aydemir- 08.06.2016- Mucur
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.