Modern Köy Diye Sattılar İllallah Dedirttiler

YAŞAM 29.05.2020 - 16:13, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Modern Köy Diye Sattılar İllallah Dedirttiler

Ankara'ya 1,5 saat mesafedeki Savcılı'da Hirfanlı Barajının kenarında bulunan Tarımköy Projesi sakinleri 8 yıldır susuzluk ve alt yapı problemleriyle mücadele ettiklerini belirterek isyan etti.

    Yapımı 2012'de tamamlanan ve Hirfanlı Barajı manzarasıyla adeta bir ege kasabasını andıran ve 78  konuttan oluşan proje TOKİ tarafından ''sosyal tesisleri ve alt yapısıyla modern bir köyde yaşama imkanı sunuluyor.'' diye tanıtılmıştı ancak öyle olmadığı ortaya çıktı.Çoğu emekli vatandaşın yaşadığı köyde alt yapı yetersizliği nedeniyle temiz suya ulaşılamıyor.Hatta bazı vatandaşlar banyo yapmak için Kaman'a ,Kırşehir'e hatta Kırıkkale'ye ailelerinin yanına gittiklerini bile söylüyorlar.Bölgede halk, telefonla görüşmek için çıktığı tepede köpek saldırısıyla da karşılaşma riski ile korku dolu anlar yaşıyor. İddiaya göre, internet ve telefon hatlarının çekmediği bölgede insanlar, tepeleri kullanarak sevdiklerine ulaşabiliyor.   Su için çeşmeye, telefonla görüşmek için tepelere çıkıyorlar   Bölgede halk, telefonla görüşmek için çıktığı tepede köpek saldırısı ile de karşılaşma riski ile korku dolu anlar yaşıyor. İddiaya göre internet ve telefon hatlarının çekmediği bölgede insanlar, tepeleri kullanarak sevdiklerine ulaşabiliyor. Çocuğunun çevrim içi derslerini takip etmesi için onu tepeye çıkaran Gönül Bakubala, çocuğunun ders çalışabilmesi için onu tepeye çıkardığını başıboş köpeklerden ise baş alamadıklarını söyledi. Ders takiplerini düzgün yapamadığını ifade eden kızı Egem Bakubala ise "Ders çalışmak için hep tepeye çıkıyorum. Arkadaşlarım guruplara mesaj atıyor öğretmenlerimiz test gönderiyor 2-3 gün sonra gördüğümde ve testleri çözdüğümde ise çok geç oluyor. Hiçbir anlamı kalmıyor"dedi.     Tepeye çıkmaya mecbur kaldığını anlatan Dursun Çetin, "Telefonlar çekmediği için mecbur kalıyoruz tepelere çıkmaya, bizler gençler çıkıyor ama ihtiyarlarımız çıkamıyor. Telefon şebekeleri çekse bir telefon görüşmesi için dere tepe çıkmamıza gerek kalmaz"diye konuştu Çeşmeden su doldurup Kırıkkale'ye banyo yapmaya gidiyor Yaşadıkları sitede çok ciddi su sorunu ve çöplerin bölgede konteynır olmaması nedeni ile kovalara bırakıldığını anlatan Mehmet Bakubala, "Su deposuna en yakın ev benim evim çeşmeden su akmıyor, çeşmeden su alıp geliyoruz. Aldığımız suyu lavobo, mutfak ve banyoda kullanıyorum" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Sadi Karacaoğlu ise susuzluktan abdest alamadıklarını sürekli teyemmüm yaptıklarını ve banyo yapmak için Kırıkkale'ye gittiklerini şöyle anlattı; "En büyük sorunumuz su sorunu, sadece toprakla teyemmüm yapabiliyoruz. Çok perişan haldeyiz. Altyapı sorunumuz var. Bölgede mahsur kaldık. Ben Kırıkkale'ye çocuklarımın yanına banyo yapmaya gidiyorum."
Ankara'ya 1,5 saat mesafedeki Savcılı'da Hirfanlı Barajının kenarında bulunan Tarımköy Projesi sakinleri 8 yıldır susuzluk ve alt yapı problemleriyle mücadele ettiklerini belirterek isyan etti.

 

 

Yapımı 2012'de tamamlanan ve Hirfanlı Barajı manzarasıyla adeta bir ege kasabasını andıran ve 78  konuttan oluşan proje TOKİ tarafından ''sosyal tesisleri ve alt yapısıyla modern bir köyde yaşama imkanı sunuluyor.'' diye tanıtılmıştı ancak öyle olmadığı ortaya çıktı.Çoğu emekli vatandaşın yaşadığı köyde alt yapı yetersizliği nedeniyle temiz suya ulaşılamıyor.Hatta bazı vatandaşlar banyo yapmak için Kaman'a ,Kırşehir'e hatta Kırıkkale'ye ailelerinin yanına gittiklerini bile söylüyorlar.Bölgede halk, telefonla görüşmek için çıktığı tepede köpek saldırısıyla da karşılaşma riski ile korku dolu anlar yaşıyor. İddiaya göre, internet ve telefon hatlarının çekmediği bölgede insanlar, tepeleri kullanarak sevdiklerine ulaşabiliyor.

 

Su için çeşmeye, telefonla görüşmek için tepelere çıkıyorlar

 

Bölgede halk, telefonla görüşmek için çıktığı tepede köpek saldırısı ile de karşılaşma riski ile korku dolu anlar yaşıyor.

İddiaya göre internet ve telefon hatlarının çekmediği bölgede insanlar, tepeleri kullanarak sevdiklerine ulaşabiliyor. Çocuğunun çevrim içi derslerini takip etmesi için onu tepeye çıkaran Gönül Bakubala, çocuğunun ders çalışabilmesi için onu tepeye çıkardığını başıboş köpeklerden ise baş alamadıklarını söyledi. Ders takiplerini düzgün yapamadığını ifade eden kızı Egem Bakubala ise "Ders çalışmak için hep tepeye çıkıyorum. Arkadaşlarım guruplara mesaj atıyor öğretmenlerimiz test gönderiyor 2-3 gün sonra gördüğümde ve testleri çözdüğümde ise çok geç oluyor. Hiçbir anlamı kalmıyor"dedi.

 

 

Tepeye çıkmaya mecbur kaldığını anlatan Dursun Çetin, "Telefonlar çekmediği için mecbur kalıyoruz tepelere çıkmaya, bizler gençler çıkıyor ama ihtiyarlarımız çıkamıyor. Telefon şebekeleri çekse bir telefon görüşmesi için dere tepe çıkmamıza gerek kalmaz"diye konuştu

Çeşmeden su doldurup Kırıkkale'ye banyo yapmaya gidiyor

Yaşadıkları sitede çok ciddi su sorunu ve çöplerin bölgede konteynır olmaması nedeni ile kovalara bırakıldığını anlatan Mehmet Bakubala, "Su deposuna en yakın ev benim evim çeşmeden su akmıyor, çeşmeden su alıp geliyoruz. Aldığımız suyu lavobo, mutfak ve banyoda kullanıyorum" ifadelerini kullandı. Mahalle sakinlerinden Sadi Karacaoğlu ise susuzluktan abdest alamadıklarını sürekli teyemmüm yaptıklarını ve banyo yapmak için Kırıkkale'ye gittiklerini şöyle anlattı;

"En büyük sorunumuz su sorunu, sadece toprakla teyemmüm yapabiliyoruz. Çok perişan haldeyiz. Altyapı sorunumuz var. Bölgede mahsur kaldık. Ben Kırıkkale'ye çocuklarımın yanına banyo yapmaya gidiyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.