Mobil İhbar Uygulaması İçin Kırşehir Pilot İl Seçildi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.02.2017 - 14:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mobil İhbar Uygulaması İçin Kırşehir Pilot İl Seçildi

Kırşehir, Afet Yönetim ve karar destek sistemine ait Mobil İhbar Uygulaması için pilot il seçildi.Uygulama ile afet anında vatandaşlardan haber alınabilmesi amaçlanıyor. 1-7 Mart Deprem Hafası öncesi Kırşehir'e gelen, Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Daire Başkanı İrfan Keskin, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret etti.Kırşehir AFAD müdürü Metin Alparslan ve beraberindeki heyetle birlikte gerçekleşen ziyarette, İrfan Keskin doğal afetlerle ile ilgili yürüttükleri çalışmalarda kendilerine verdiği desteklerden dolayı Vali Şentürk'e teşekkür etti.Deprem Fay hattı üzerinde bulunan Kırşehir'de bütün doğal afetlere karşı önlemlerin alındığını belirten Vali Şentürk , “Kırşehir, doğal afetlerde yapılacak işlemlere her zaman hazırdır. Kırşehir AFAD, başarılı profesyonel kadrosu ile kahramanca çalışıyorlar. Bilindiği gibi, Valiliğimizce Türkmen kardeşlerimize, dindaşlarımıza yönelik başlattığımız yardım kampanyaları kapsamında toplanan yardımları da tırlarını AFAD aracılığıyla yola çıkardık. Yardım malzemeleri AFAD aracılığıyla Türkmenlere doğrudan, resmî olarak ulaştı. Yardım kampanyamız devam ediyor. Toplanan malzemeleri yine AFAD aracılığıyla göndereceğiz. Bu vesileyle, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftasını kutluyorum.” dedi. Kırşehir'in Pilot İl Seçildi Kırşehir’in pilot il seçildiği Mobil İhbar Uygulaması hakkında da konuşan Vali Necati Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: “Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES), Türkiye Afet Müdahale Planının altyapısını oluşturmaktadır. AYDES, Bütünleşik afet yönetiminin tüm aşamalarını elektronik ortamda takip edip, yönetebileceğimiz coğrafi bilgi sistemi tabanlı bir karar destek sistemidir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın gönüllü olarak afet bildirimi yapmasına imkan sağlayacak Mobil İhbar Uygulaması geliştirildi. Böylelikle vatandaşlarımızı doğal afet ve acil durumlarda gönüllü yapmak amaçlandı. Bir olay gerçekleştiğinde vatandaş konumunu bildiriyor, afet durumu hakkında bilgi veriyor ve görüntü çekerek mobil uygulama vasıtasıyla gönderiyor. Bunları gönderdiği andan itibaren de konum bilgisi veya olay hakkındaki bilgiler çağrı merkezine ulaşmış oluyor. Böylelikle, olay yerindeki ihbara daha çabuk ve hazırlıklı bir şekilde ulaşılması hedefleniyor.” Ziyaret, Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Daire Başkanı İrfan Keskin’in Mobil Afet Uygulaması hakkında detaylı bilgiler vermesi ve İl AFAD Müdürü Metin Alparslan’ın da 28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri hakkında Sayın Valimize bilgiler vermesi ile sona erdi.    
Kırşehir, Afet Yönetim ve karar destek sistemine ait Mobil İhbar Uygulaması için pilot il seçildi.Uygulama ile afet anında vatandaşlardan haber alınabilmesi amaçlanıyor.

1-7 Mart Deprem Hafası öncesi Kırşehir'e gelen, Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Daire Başkanı İrfan Keskin, Kırşehir Valisi Necati Şentürk'ü makamında ziyaret etti.Kırşehir AFAD müdürü Metin Alparslan ve beraberindeki heyetle birlikte gerçekleşen ziyarette, İrfan Keskin doğal afetlerle ile ilgili yürüttükleri çalışmalarda kendilerine verdiği desteklerden dolayı Vali Şentürk'e teşekkür etti.Deprem Fay hattı üzerinde bulunan Kırşehir'de bütün doğal afetlere karşı önlemlerin alındığını belirten Vali Şentürk , “Kırşehir, doğal afetlerde yapılacak işlemlere her zaman hazırdır. Kırşehir AFAD, başarılı profesyonel kadrosu ile kahramanca çalışıyorlar. Bilindiği gibi, Valiliğimizce Türkmen kardeşlerimize, dindaşlarımıza yönelik başlattığımız yardım kampanyaları kapsamında toplanan yardımları da tırlarını AFAD aracılığıyla yola çıkardık. Yardım malzemeleri AFAD aracılığıyla Türkmenlere doğrudan, resmî olarak ulaştı. Yardım kampanyamız devam ediyor. Toplanan malzemeleri yine AFAD aracılığıyla göndereceğiz. Bu vesileyle, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftasını kutluyorum.” dedi. Kırşehir'in Pilot İl Seçildi Kırşehir’in pilot il seçildiği Mobil İhbar Uygulaması hakkında da konuşan Vali Necati Şentürk, sözlerine şöyle devam etti: “Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES), Türkiye Afet Müdahale Planının altyapısını oluşturmaktadır. AYDES, Bütünleşik afet yönetiminin tüm aşamalarını elektronik ortamda takip edip, yönetebileceğimiz coğrafi bilgi sistemi tabanlı bir karar destek sistemidir. Bu kapsamda, vatandaşlarımızın gönüllü olarak afet bildirimi yapmasına imkan sağlayacak Mobil İhbar Uygulaması geliştirildi. Böylelikle vatandaşlarımızı doğal afet ve acil durumlarda gönüllü yapmak amaçlandı. Bir olay gerçekleştiğinde vatandaş konumunu bildiriyor, afet durumu hakkında bilgi veriyor ve görüntü çekerek mobil uygulama vasıtasıyla gönderiyor. Bunları gönderdiği andan itibaren de konum bilgisi veya olay hakkındaki bilgiler çağrı merkezine ulaşmış oluyor. Böylelikle, olay yerindeki ihbara daha çabuk ve hazırlıklı bir şekilde ulaşılması hedefleniyor.”

Ziyaret, Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Daire Başkanı İrfan Keskin’in Mobil Afet Uygulaması hakkında detaylı bilgiler vermesi ve İl AFAD Müdürü Metin Alparslan’ın da 28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri hakkında Sayın Valimize bilgiler vermesi ile sona erdi.    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.