MİT'ten Nokta Atışı : PKK'nın Bombacısı Yakalandı

ASAYİŞ 31.08.2022 - 12:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

MİT'ten Nokta Atışı : PKK'nın Bombacısı Yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK terör örgütünün Özel Güç mensuplarına saldırı sabotaj eğitimlerinin verildiği akademiler sorumlusu Rezan Amed kod adlı Ümit Tarhan'ı etkisiz hale getirdi.

MİT, Ümit Tarhanı örgüte katılım yaptığı Avrupa'dan itibaren takip etti. Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen eylemlere katıldığı, eylemlerde kullanılan patlayıcı malzemeleri hazırladığı ve eylemcilerin eğitimini bizzat verdiği yönündeki tespitler üzerine, etkisiz hale getirilecek kritik hedefler listesine dahil etti. Saha ajanları, Ümit Tarhan'ın faaliyetlerini takip etmek üzere görevlendirildi. Sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgi titizlikle analiz edildi ve operasyon için en uygun zaman beklendi. Ümit Tarhan'ın, Avrupa'dan temin ettiği elektronik ve mekanik malzemeleri teslim almak için, intikal halinde olduğuna yönelik gelen anlık istihbarat üzerine operasyon kararı alındı. Gerçekleştirilen nokta operasyonla Ümit Tarhan ve beraberindeki terörist etkisiz hale getirildi. Örgüt mensuplarının eğitimi için Irak/Gare alanına özel olarak getirilen saldırı sabotaj uzmanı Ümit Tarhan'ın MİT tarafından etkisiz hale getirilmesinin, Gare alanında PKK'da yönetimsel sorunlar yarattığı belirtiliyor. Güvenlik kaynakları, örgüt mensuplarına silahlı eğitimlerin verildiği, teröristleri çatışma ortamına hazırlayan akademi sorumlularına yönelik peş peşe gelen operasyonlarla, örgütün en önemli gücü olarak görülen eğitim faaliyetlerine büyük darbe vurulduğunu ifade ediyor.   ÜMİT TARHAN KİMDİR Ümit TARHAN, Almanya/Berlin'de örgüte müzahir yapılar içerisinde aktif olarak faaliyet yürütmesi akabinde 2009 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı. 2010 yılında Irak Kandil alanında basın çalışmaları yürüttü peşi sıra PKK'nın Özel Güç Arşiv biriminde görev aldı. Suriye/Ayn El Arap'a 2015 yılı içerisinde görevlendirilen Ümit Tarhan, saldırı sabotaj birimi içerisinde sorumlu olarak yer aldı. 2016 yılı içerisinde Suriye'den Türkiye'ye patlayıcı madde aktarımı faaliyetlerini organize etti, ayrıca örgütün ihtiyaç duyduğu bomba düzenekleri ve el yapımı patlayıcıları bizzat hazırladı, ayrıca çok sayıda örgüt mensubunu patlayıcı hazırlama hususunda yetiştirdi. Ümit Tarhan, 2017 yılı içerisinde tekrar Irak'a geçti. Irak'ta bulunduğu süre içerisinde örgütün ihtiyaç duyduğu elektronik ve mekanik malzemelerin Avrupa'dan temini konusunda çalışmalar yürüttü. PKK/KCK Özel Güç mensuplarına silahlı eğitimlerin verildiği Apollo Akademilerine bağlı sözde Mahir Akademisi sorumluları arasında olan Ümit Tarhan, 2018 yılından günümüze kadar çok sayıda örgüt mensubuna saldırı sabotaj konularında eğitimler verdi.
Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK terör örgütünün Özel Güç mensuplarına saldırı sabotaj eğitimlerinin verildiği akademiler sorumlusu Rezan Amed kod adlı Ümit Tarhan'ı etkisiz hale getirdi.

MİT, Ümit Tarhanı örgüte katılım yaptığı Avrupa'dan itibaren takip etti. Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen eylemlere katıldığı, eylemlerde kullanılan patlayıcı malzemeleri hazırladığı ve eylemcilerin eğitimini bizzat verdiği yönündeki tespitler üzerine, etkisiz hale getirilecek kritik hedefler listesine dahil etti.


Saha ajanları, Ümit Tarhan'ın faaliyetlerini takip etmek üzere görevlendirildi. Sahadan intikal eden her türlü istihbari bilgi titizlikle analiz edildi ve operasyon için en uygun zaman beklendi.

Ümit Tarhan'ın, Avrupa'dan temin ettiği elektronik ve mekanik malzemeleri teslim almak için, intikal halinde olduğuna yönelik gelen anlık istihbarat üzerine operasyon kararı alındı. Gerçekleştirilen nokta operasyonla Ümit Tarhan ve beraberindeki terörist etkisiz hale getirildi. Örgüt mensuplarının eğitimi için Irak/Gare alanına özel olarak getirilen saldırı sabotaj uzmanı Ümit Tarhan'ın MİT tarafından etkisiz hale getirilmesinin, Gare alanında PKK'da yönetimsel sorunlar yarattığı belirtiliyor.

Güvenlik kaynakları, örgüt mensuplarına silahlı eğitimlerin verildiği, teröristleri çatışma ortamına hazırlayan akademi sorumlularına yönelik peş peşe gelen operasyonlarla, örgütün en önemli gücü olarak görülen eğitim faaliyetlerine büyük darbe vurulduğunu ifade ediyor.

 

ÜMİT TARHAN KİMDİR

Ümit TARHAN, Almanya/Berlin'de örgüte müzahir yapılar içerisinde aktif olarak faaliyet yürütmesi akabinde 2009 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı. 2010 yılında Irak Kandil alanında basın çalışmaları yürüttü peşi sıra PKK'nın Özel Güç Arşiv biriminde görev aldı.

Suriye/Ayn El Arap'a 2015 yılı içerisinde görevlendirilen Ümit Tarhan, saldırı sabotaj birimi içerisinde sorumlu olarak yer aldı. 2016 yılı içerisinde Suriye'den Türkiye'ye patlayıcı madde aktarımı faaliyetlerini organize etti, ayrıca örgütün ihtiyaç duyduğu bomba düzenekleri ve el yapımı patlayıcıları bizzat hazırladı, ayrıca çok sayıda örgüt mensubunu patlayıcı hazırlama hususunda yetiştirdi.

Ümit Tarhan, 2017 yılı içerisinde tekrar Irak'a geçti. Irak'ta bulunduğu süre içerisinde örgütün ihtiyaç duyduğu elektronik ve mekanik malzemelerin Avrupa'dan temini konusunda çalışmalar yürüttü.

PKK/KCK Özel Güç mensuplarına silahlı eğitimlerin verildiği Apollo Akademilerine bağlı sözde Mahir Akademisi sorumluları arasında olan Ümit Tarhan, 2018 yılından günümüze kadar çok sayıda örgüt mensubuna saldırı sabotaj konularında eğitimler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.