Milli Piyango Satışları Yüzde 74 Azaldı

YAŞAM 26.12.2021 - 16:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Milli Piyango Satışları Yüzde 74 Azaldı

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirilmesiyle birlikte bilet satışlarında büyük düşüş yaşandı. 2019’da 54 milyon piyango satılırken, özelleştirmenin ardından 2020’nin ilk yedi ayında satılan bilet 14 milyonda kaldı. Satışlar yüzde 74 azaldı. Halk ise özelleştirmeyle ve şaibeler nedeniyle milli piyangoya olan güvenini yitirdi.

Milli Piyango İdaresi, 2017'de 'Kanun Hükmünde Kararname' ile Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Kısa süre sonra Türkiye Varlık Fonu ile Sisal Şans arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Milli Piyango İdaresi tarafından yürütülen şans oyunları 10 yıllığına Sisal Şans'a devredildi. Sayıştay'ın denetim raporlarına göre özelleştirme bilet satışlarını vurdu. 2016'da 65 milyon, 2017'de 64 milyon, 2018'de 63 milyon ve 2019'da 54 milyon bilet satılırken, 2020 yılının ilk 7 ayında satılan bilet sayısı yüzde 74 azalma ile 14 milyonda kaldı.Vatandaşlar milli piyangonun özelleştirilmesi ile birlikte çok sayıda şaibenin yaşanması nedeniyle kuruma artık güvenmediklerini belirttiler.   "SAHİBİ DEĞİŞTİ GÜVENİM BİTTİ" Havva Bahtlı (Emekli): Piyango almıyorum, çünkü sahipleri değişti. Daha önce devletinken her sene 1-2 tane alıyordum ama artık almıyorum. Güvenim kalmadı. Milletin parasıyla, milleti soyuyorlar. Niye paramı çöpe atayım ki? Zaten piyango hiç kimseye çıkmıyor. Kadir Güngörür (Saatçi): Piyango benim için kesinlikle bir umut kaynağı değil. Kimseye çıkacağını zannetmiyorum. Alanlar da boşuna alıyor. Gülay Eryiğit (Piyango bileti satıcısı): Çeyrek bilet 30, yarım bilet 60, tam bilet 120 lira. Geçen senelere göre satışlarda çok düşüş var. 4'te 1'e kadar düştü, daha da aşağısı belki de. Bu düşüşün sebebi, Milli Piyango'nun özelleştirilmesi. Halk ‘Güvenimiz yok' diyor. "ŞAİBELİ AMA..." Mümtaz Yıldıztaş (Öğretmen): Büyük ikramiyenin çıkacağını sanmıyorum ama yine de gelip alıyoruz. Açıkçası şaibeli, güven duymuyorum. Milli Piyango'ya güvenim vardı. Az önce ağabeyim aradı, “Güven duymuyoruz ama sen yine de bana bir bilet al” dedi. Serpil Can (Ev kadını): Bir şeyleri umut etmek için piyango çekişilini beklemek saçma bence. İnsanlar çalışarak da bir şeyleri elde edilebilir. Süleyman Şahin (Çiftçi): Güvenimiz yok, çıkacağına inanmıyorum. Bir traktör alacağım, piyango biletini o yüzden aldım. Çıkarsa traktörümüzü alacağız. Elazığ Sivrice'de çiftçiyim, oradan kalkıp buraya geldik bilet için. Anlayacağınız, traktör hayalimiz bile bir umuda kaldı.
Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirilmesiyle birlikte bilet satışlarında büyük düşüş yaşandı. 2019’da 54 milyon piyango satılırken, özelleştirmenin ardından 2020’nin ilk yedi ayında satılan bilet 14 milyonda kaldı. Satışlar yüzde 74 azaldı. Halk ise özelleştirmeyle ve şaibeler nedeniyle milli piyangoya olan güvenini yitirdi.

Milli Piyango İdaresi, 2017'de 'Kanun Hükmünde Kararname' ile Türkiye Varlık Fonu'na devredildi. Kısa süre sonra Türkiye Varlık Fonu ile Sisal Şans arasında imzalanan sözleşme kapsamında, Milli Piyango İdaresi tarafından yürütülen şans oyunları 10 yıllığına Sisal Şans'a devredildi.


Sayıştay'ın denetim raporlarına göre özelleştirme bilet satışlarını vurdu. 2016'da 65 milyon, 2017'de 64 milyon, 2018'de 63 milyon ve 2019'da 54 milyon bilet satılırken, 2020 yılının ilk 7 ayında satılan bilet sayısı yüzde 74 azalma ile 14 milyonda kaldı.Vatandaşlar milli piyangonun özelleştirilmesi ile birlikte çok sayıda şaibenin yaşanması nedeniyle kuruma artık güvenmediklerini belirttiler.
 

"SAHİBİ DEĞİŞTİ GÜVENİM BİTTİ"


Havva Bahtlı (Emekli): Piyango almıyorum, çünkü sahipleri değişti. Daha önce devletinken her sene 1-2 tane alıyordum ama artık almıyorum. Güvenim kalmadı. Milletin parasıyla, milleti soyuyorlar. Niye paramı çöpe atayım ki? Zaten piyango hiç kimseye çıkmıyor.

Kadir Güngörür (Saatçi): Piyango benim için kesinlikle bir umut kaynağı değil. Kimseye çıkacağını zannetmiyorum. Alanlar da boşuna alıyor.

Gülay Eryiğit (Piyango bileti satıcısı): Çeyrek bilet 30, yarım bilet 60, tam bilet 120 lira. Geçen senelere göre satışlarda çok düşüş var. 4'te 1'e kadar düştü, daha da aşağısı belki de. Bu düşüşün sebebi, Milli Piyango'nun özelleştirilmesi. Halk ‘Güvenimiz yok' diyor.

"ŞAİBELİ AMA..."
Mümtaz Yıldıztaş (Öğretmen): Büyük ikramiyenin çıkacağını sanmıyorum ama yine de gelip alıyoruz. Açıkçası şaibeli, güven duymuyorum. Milli Piyango'ya güvenim vardı. Az önce ağabeyim aradı, “Güven duymuyoruz ama sen yine de bana bir bilet al” dedi.

Serpil Can (Ev kadını): Bir şeyleri umut etmek için piyango çekişilini beklemek saçma bence. İnsanlar çalışarak da bir şeyleri elde edilebilir.

Süleyman Şahin (Çiftçi): Güvenimiz yok, çıkacağına inanmıyorum. Bir traktör alacağım, piyango biletini o yüzden aldım. Çıkarsa traktörümüzü alacağız. Elazığ Sivrice'de çiftçiyim, oradan kalkıp buraya geldik bilet için. Anlayacağınız, traktör hayalimiz bile bir umuda kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.