Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Haşim Kılıç Olacak İddiası

SİYASET 09.04.2022 - 23:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı Haşim Kılıç Olacak İddiası

Herkes millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayını merak ederken, gazeteci Nihat Genç'ten gündemi sarsan bir iddia geldi.

Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adaylarının Mansur Yavaş olduğunu belirtmiş ve Mansur Yavaş'ı göreve davet etmişti.Herkes Millet ittifakının kim olacağını merak ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin lideri olarak karar aldıklarını ve adaylarının ismini açıklamayacaklarını belirtmişti.   ADAY HAŞİM KILIÇ MI ? Öte yandan gazeteci Nihat Genç twitter hesabından yaptığı paylaşımda Millet İttifakının adayını açıkladı.Genç yaptığı açıklamada, '' Rezil rüsva olmaya doymadınız! Yeni bir Ekmeleddin vakası daha! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Haşim Kılıç! Allah daha beter etsin!'' ifadelerine yer verdi.Genç'in bu iddiasının ardından sosyal medyada bir anda Haşim Kılıç konuşulmaya başlandı.     HAŞİM KILIÇ KİMDİR ? 13/3/1950 tarihinde Kırşehir ili Çiçekdağı ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydolmuştur. 1972 yılında mezun olmuş, 1974 yılında Sayıştay Başkanlığında denetçi yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, 24/11/1990 tarihinde de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir. 7/12/1999 tarihinde Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 7/12/2003 tarihinde ise ikinci kez Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 22/10/2007 tarihinde birinci kez, 14/9/2011 tarihinde ikinci kez Anayasa Mahkemesi başkanlığına seçilmiş, bu görevi yürütmekte iken 10/2/2015 tarihinde emekli olmuştur.Evli ve dört çocuk babası olup Almanca bilmektedir.
Herkes millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayını merak ederken, gazeteci Nihat Genç'ten gündemi sarsan bir iddia geldi.

Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı adaylarının Mansur Yavaş olduğunu belirtmiş ve Mansur Yavaş'ı göreve davet etmişti.Herkes Millet ittifakının kim olacağını merak ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 6 partinin lideri olarak karar aldıklarını ve adaylarının ismini açıklamayacaklarını belirtmişti.

 

ADAY HAŞİM KILIÇ MI ?

Öte yandan gazeteci Nihat Genç twitter hesabından yaptığı paylaşımda Millet İttifakının adayını açıkladı.Genç yaptığı açıklamada, '' Rezil rüsva olmaya doymadınız! Yeni bir Ekmeleddin vakası daha! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Haşim Kılıç! Allah daha beter etsin!'' ifadelerine yer verdi.Genç'in bu iddiasının ardından sosyal medyada bir anda Haşim Kılıç konuşulmaya başlandı.

 

 

HAŞİM KILIÇ KİMDİR ?

13/3/1950 tarihinde Kırşehir ili Çiçekdağı ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydolmuştur. 1972 yılında mezun olmuş, 1974 yılında Sayıştay Başkanlığında denetçi yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, 24/11/1990 tarihinde de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

7/12/1999 tarihinde Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 7/12/2003 tarihinde ise ikinci kez Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 22/10/2007 tarihinde birinci kez, 14/9/2011 tarihinde ikinci kez Anayasa Mahkemesi başkanlığına seçilmiş, bu görevi yürütmekte iken 10/2/2015 tarihinde emekli olmuştur.Evli ve dört çocuk babası olup Almanca bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.