Millet İttifakı Genişliyor : 3 Parti Daha Katılacak

SİYASET 21.10.2021 - 10:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Millet İttifakı Genişliyor : 3 Parti Daha Katılacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşmede Millet İttifakı'nın genişletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşmede Millet İttifakı'nın genişletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. DEVA, Gelecek Partisi ve Türkiye Değişim Partisi'nin de ittifaka katılacağı iddia edilirken, partilerin 2022'ye 'Cumhur tek, Millet birlik' sloganıyla girmeyi hedeflediği öğrenildi.   İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüşmesinde önemli konular masaya yatırıldı. Toplantıdan "güçlü Millet İttifakı" vurgusu çıktığı ve ittifakın genişletilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi.   2023 SEÇİMLERİNDE 7 PARTİ İŞ BİRLİĞİ YAPACAK Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre önceki seçimlerde Saadet Partisi, Demokrat Parti gibi partilerle de genel seçimlerde işbirliğine giden Millet İttifakı'nın, 2023 seçimlerine de DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat, Türkiye Değişim Partisi, İYİ Parti ve CHP olarak gireceğinin altı çiziliyor.   MUHARREM İNCE İTTİFAKA KARŞI Daha önce Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de “ittifakta birlik” görüşmesinin yapıldığı ancak İnce’nin, “seçimlerde herhangi bir ittifak içinde yer almak istemediğini paylaştığı” belirtildi. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ise “bu teklife sıcak baktığı ve ittifak içinde yer alacağı” kaydedildi. Öte yandan daha önce Saadet Partisi, Demokrat Parti gibi partilerle de genel seçimlerde işbirliğine giden Millet İttifakı’nın, 2023 seçimlerine de DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat, Türkiye Değişim Partisi, İYİ Parti ve CHP olarak gireceğinin altı çiziliyor.    YENİ YILDA ‘GÜÇ BİRLİĞİ’ MESAJI Öte yandan görüşmede, Millet İttifakı’nın, seçimlere bir yıl kala, söylemini “güç birliği” üzerine kuracağı ve “AKP ile MHP’nin sanki tek partiymiş gibi hareket ettiği, ancak Millet İttifakı’nın toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, farklı kesimlere kapı aralayan bir ittifak olduğunun” altı çizilerek yeni yılda yola “Cumhur tek, Millet birlik” sloganıyla çıkacağının da altı çiziliyor.   
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşmede Millet İttifakı'nın genişletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşmede Millet İttifakı'nın genişletilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. DEVA, Gelecek Partisi ve Türkiye Değişim Partisi'nin de ittifaka katılacağı iddia edilirken, partilerin 2022'ye 'Cumhur tek, Millet birlik' sloganıyla girmeyi hedeflediği öğrenildi.

 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüşmesinde önemli konular masaya yatırıldı. Toplantıdan "güçlü Millet İttifakı" vurgusu çıktığı ve ittifakın genişletilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi.

 

2023 SEÇİMLERİNDE 7 PARTİ İŞ BİRLİĞİ YAPACAK

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre önceki seçimlerde Saadet Partisi, Demokrat Parti gibi partilerle de genel seçimlerde işbirliğine giden Millet İttifakı'nın, 2023 seçimlerine de DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat, Türkiye Değişim Partisi, İYİ Parti ve CHP olarak gireceğinin altı çiziliyor.

 

MUHARREM İNCE İTTİFAKA KARŞI

Daha önce Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile de “ittifakta birlik” görüşmesinin yapıldığı ancak İnce’nin, “seçimlerde herhangi bir ittifak içinde yer almak istemediğini paylaştığı” belirtildi. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün ise “bu teklife sıcak baktığı ve ittifak içinde yer alacağı” kaydedildi. Öte yandan daha önce Saadet Partisi, Demokrat Parti gibi partilerle de genel seçimlerde işbirliğine giden Millet İttifakı’nın, 2023 seçimlerine de DEVA, Gelecek, Saadet, Demokrat, Türkiye Değişim Partisi, İYİ Parti ve CHP olarak gireceğinin altı çiziliyor. 

 

YENİ YILDA ‘GÜÇ BİRLİĞİ’ MESAJI

Öte yandan görüşmede, Millet İttifakı’nın, seçimlere bir yıl kala, söylemini “güç birliği” üzerine kuracağı ve “AKP ile MHP’nin sanki tek partiymiş gibi hareket ettiği, ancak Millet İttifakı’nın toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, farklı kesimlere kapı aralayan bir ittifak olduğunun” altı çizilerek yeni yılda yola “Cumhur tek, Millet birlik” sloganıyla çıkacağının da altı çiziliyor. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.