MHP İl Başkanı Arif Kılıç'tan Üniversiteye Yönelik Sert Açıklama

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2018 - 12:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

MHP İl Başkanı Arif Kılıç'tan Üniversiteye Yönelik Sert Açıklama

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir İl Başkanı Arif Kılıç, Kırşehir merkezli PKK terör örgütünün üniversite yapılanmasından tutuklanarak çeşitli hapis cezasına çarptırılan 16 kişinin neden üniversiteden uzaklaştırılmadığının üniversite yönetimi tarafından kamuoyuna açıklanması istedi. Ahi Evran Üniversitesi yönetiminin konuyla ilgili açıklamada kamuoyuna açıklamada bulunmasını isteyen Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir İl Başkanı Arif Kılıç, “Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetmesine rağmen üniversite yönetimi bu şahısların bölümlerden ilişkilerini keserek okuldan uzaklaştırmamıştır? Rektör beye soruyorum. Bunları neden üniversitenizden uzaklaştırmadınız? PKK'lı teröristleri neden himaye etmeye kalkıyorsunuz. Beklediğiniz bir şey var ise eğer bunu bilmek Kırşehir’de yaşayan insanların hakkıdır. Türkiye genelindeki üniversitelere bakıldığında ''APONUN PİÇLERİ YILDIRAMAZ BİZLERİ'' diyen gençleri uzaklaştıran ünüversiteler var iken her birine 9 ar sene ceza verilen vatan hainleri neden okulda tutulmaktadır. Sınırlarımızda Türk Cumhuriyeti devletinin amansız bir mücadele verdiği ve bu mücadeleyi PKK karşı  verildiği rektör tarafından bilinmemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ceza alan  PKK'ya üniversitelerde destek veren bu hainlerin derhal okuldan uzaklaştırılmasını istiyoruz. 9 YIL 6'ŞAR AY HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ Kırşehir merkezli terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan öğrencilerin de bulunduğu 16 tutuklu sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ‘ terör örgütüne üye olma‘ suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar S.K., M. V. A., B. G., C. Y., Ç. Y., E. K., F. A., M. D., M. K., N. Y., Ö. H., S. Ş., V. Z. ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar A. Y., M. K. ve M. K. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara 9 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.
  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırşehir İl Başkanı Arif Kılıç, Kırşehir merkezli PKK terör örgütünün üniversite yapılanmasından tutuklanarak çeşitli hapis cezasına çarptırılan 16 kişinin neden üniversiteden uzaklaştırılmadığının üniversite yönetimi tarafından kamuoyuna açıklanması istedi.

Ahi Evran Üniversitesi yönetiminin konuyla ilgili açıklamada kamuoyuna açıklamada bulunmasını isteyen Milliyetçi Hareket Partisi Kırşehir İl Başkanı Arif Kılıç, “Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetmesine rağmen üniversite yönetimi bu şahısların bölümlerden ilişkilerini keserek okuldan uzaklaştırmamıştır? Rektör beye soruyorum. Bunları neden üniversitenizden uzaklaştırmadınız? PKK'lı teröristleri neden himaye etmeye kalkıyorsunuz. Beklediğiniz bir şey var ise eğer bunu bilmek Kırşehir’de yaşayan insanların hakkıdır. Türkiye genelindeki üniversitelere bakıldığında ''APONUN PİÇLERİ YILDIRAMAZ BİZLERİ'' diyen gençleri uzaklaştıran ünüversiteler var iken her birine 9 ar sene ceza verilen vatan hainleri neden okulda tutulmaktadır. Sınırlarımızda Türk Cumhuriyeti devletinin amansız bir mücadele verdiği ve bu mücadeleyi PKK karşı  verildiği rektör tarafından bilinmemektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ceza alan  PKK'ya üniversitelerde destek veren bu hainlerin derhal okuldan uzaklaştırılmasını istiyoruz. 9 YIL 6'ŞAR AY HAPİS CEZASI VERİLMİŞTİ

Kırşehir merkezli terör örgütü PKK'nın üniversite yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan öğrencilerin de bulunduğu 16 tutuklu sanık, çeşitli hapis cezalarına çarptırılmıştı. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, ‘ terör örgütüne üye olma‘ suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar S.K., M. V. A., B. G., C. Y., Ç. Y., E. K., F. A., M. D., M. K., N. Y., Ö. H., S. Ş., V. Z. ile avukatları hazır bulundu. Sanıklar A. Y., M. K. ve M. K. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklara 9 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.