MHP Genel Merkezi ''Esnaf'' Programına Kırşehir'den Başladı

SİYASET 26.12.2022 - 01:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

MHP Genel Merkezi ''Esnaf'' Programına Kırşehir'den Başladı

MHP Genel Merkezi tarafından 81 ilde düzenlenecek olan ''Adım Adım 2023 Ahilerle Günümüz Bereketli Olsun'' programına Kırşehir'den başlandı.

Ahiliğin Merkezi olması münasebetiyle Kırşehir'den başlanan ''Adım Adım 2023 Ahilerle Günümüz Bereketli Olsun' programına, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Filiz Kılıç, Pelin Yılık, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sadef, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, MHP il yönetimi ve parti üyeleri katıldı.     MHP Kırşehir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden genel başkan yardımcıları ve beraberindekiler, daha sonra Ahi Evran Veli'nin türbesinde dua okudu.     Burada gazetecilere açıklama yapan Yaşar Yıldırım, "Adım Adım 2023" programı kapsamında bölge, il, ilçe ve köy toplantıları gerçekleştirdiklerini, "Komşum nasılsın?" temasıyla bir program uyguladıklarını ifade etti.     "Adım Adım 2023, Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun" programını Ahiler diyarı Kırşehir'den başlattıklarını belirten Yıldırım, "Açık olan iş yerlerimizi gezeceğiz, dertlerini dinleyeceğiz, bereketli günler dileyeceğiz." dedi.     Esnafın çoğunluğunun Ahilik prensiplerine uyduğunu ancak bazılarının ise fırsatçılık yapmaya çalıştığını dile getiren Yıldırım, "Esnafımızın bir çoğu Ahilik prensiplerine uyuyor. Bazı istisnalar da var. Her fırsatta fırsatçılık yapan ve benzeri şekilde, hak etmediği halde 'Asgari ücrete zam geldi, biz de zam koyalım.' diyenleri de görüyoruz. Buradan herkesi, bütün esnafımızı Ahilik geleneklerine, göreneklerine ve temel prensiplerine uymaya davet ediyoruz." diye konuştu.     Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililer, daha sonra üç gruba ayrılarak kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.
MHP Genel Merkezi tarafından 81 ilde düzenlenecek olan ''Adım Adım 2023 Ahilerle Günümüz Bereketli Olsun'' programına Kırşehir'den başlandı.

Ahiliğin Merkezi olması münasebetiyle Kırşehir'den başlanan ''Adım Adım 2023 Ahilerle Günümüz Bereketli Olsun' programına, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Filiz Kılıç, Pelin Yılık, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sadef, Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, MHP il yönetimi ve parti üyeleri katıldı.

 

 

MHP Kırşehir İl Başkanlığı'nı ziyaret eden genel başkan yardımcıları ve beraberindekiler, daha sonra Ahi Evran Veli'nin türbesinde dua okudu.

 

 

Burada gazetecilere açıklama yapan Yaşar Yıldırım, "Adım Adım 2023" programı kapsamında bölge, il, ilçe ve köy toplantıları gerçekleştirdiklerini, "Komşum nasılsın?" temasıyla bir program uyguladıklarını ifade etti.

 

 

"Adım Adım 2023, Ahilerle Gününüz Bereketli Olsun" programını Ahiler diyarı Kırşehir'den başlattıklarını belirten Yıldırım, "Açık olan iş yerlerimizi gezeceğiz, dertlerini dinleyeceğiz, bereketli günler dileyeceğiz." dedi.

 

 

Esnafın çoğunluğunun Ahilik prensiplerine uyduğunu ancak bazılarının ise fırsatçılık yapmaya çalıştığını dile getiren Yıldırım, "Esnafımızın bir çoğu Ahilik prensiplerine uyuyor. Bazı istisnalar da var. Her fırsatta fırsatçılık yapan ve benzeri şekilde, hak etmediği halde 'Asgari ücrete zam geldi, biz de zam koyalım.' diyenleri de görüyoruz. Buradan herkesi, bütün esnafımızı Ahilik geleneklerine, göreneklerine ve temel prensiplerine uymaya davet ediyoruz." diye konuştu.

 

 

Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve partililer, daha sonra üç gruba ayrılarak kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.