MHP 17 , AK Parti 4 İli Bıraktı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.02.2019 - 17:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

MHP 17 , AK Parti 4 İli Bıraktı

Cumhur İttifakı'nda yapılan değişiklikle 21 ilde daha AK Parti-MHP seçimlere tek adayla giriyor. Böylelikle ittifak yapılan il sayısı 51'e ulaşmış oldu. AK Parti ve MHP arasında devam eden Cumhur İttifakı genişletildi. 21 ilde daha tek adayla çıkma kararı alan ittifakta 4 il MHP'ye bırakılırken, 17 il AK Parti'nin oldu. 17 İL AK PARTİ'YE BIRAKILDI Bu kapsamda Rize, Bilecik, Bolu, Burdur, Yalova, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Siirt, Muş, Hakkari, Ağrı ve Şırnak AK Parti'ye bırakıldı. 4 İLDE MHP DESTEKLENECEK MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniye, Iğdır, Kars, Kırklareli'de AK Parti aday çıkarmayarak MHP'yi destekleyecek. 30 BÜYÜKŞEHİRDE İŞ BİRLİĞİ YAPILMIŞTI AKP ile MHP, Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehirde iş birliğine gitmişti. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AKP'nin adaylarını destekleme kararı almıştı. Son yapılan değişiklikle ittifak yapılan il sayısı 51'e yükselmiş oldu.

Cumhur İttifakı'nda yapılan değişiklikle 21 ilde daha AK Parti-MHP seçimlere tek adayla giriyor. Böylelikle ittifak yapılan il sayısı 51'e ulaşmış oldu.

AK Parti ve MHP arasında devam eden Cumhur İttifakı genişletildi. 21 ilde daha tek adayla çıkma kararı alan ittifakta 4 il MHP'ye bırakılırken, 17 il AK Parti'nin oldu.

17 İL AK PARTİ'YE BIRAKILDI

Bu kapsamda Rize, Bilecik, Bolu, Burdur, Yalova, Çanakkale, Bitlis, Sinop, Edirne, Artvin, Giresun, Ardahan, Siirt, Muş, Hakkari, Ağrı ve Şırnak AK Parti'ye bırakıldı.

4 İLDE MHP DESTEKLENECEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin memleketi olan Osmaniye, Iğdır, Kars, Kırklareli'de AK Parti aday çıkarmayarak MHP'yi destekleyecek.

30 BÜYÜKŞEHİRDE İŞ BİRLİĞİ YAPILMIŞTI

AKP ile MHP, Cumhur İttifakı kapsamında 30 büyükşehirde iş birliğine gitmişti. Adana, Mersin ve Manisa büyükşehir belediyelerinde aday çıkaran MHP, 27 büyükşehirde ise AKP'nin adaylarını destekleme kararı almıştı.

Son yapılan değişiklikle ittifak yapılan il sayısı 51'e yükselmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.