Metin İlhan ,''Milyonlarca Öğrencinin İnternet Problemini Ulaştırma Bakanına İletti''

TEKNOLOJİ 13.11.2020 - 11:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan ,''Milyonlarca Öğrencinin İnternet Problemini Ulaştırma Bakanına İletti''

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan internet problemi yaşayan ve Eba'ya bağlanamayan öğrencilerin durumu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ya soru önergesi yöneltti.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, salgın sürecinde alınan önlemler arasında yer alan uygulamalardan olan uzaktan eğitimde bir takım sorunlar yaşandığını ifade ederek Kırşehir'de ki köylerde internet altyapısından kaynaklı yaşanan sıkıntıların eğitimde aksamalara neden olduğunu belirterek Ulaştırma ve Altyapı Bakanına konuya ilişkin aciliyet gerektiren durumları sordu.   ''MİLYONLARCA ÖĞRENCİ İNTERNETE ULAŞMADA VE ERİŞİMDE SORUNLAR YAŞAMAKTADIR!''   İlhan, Covid-19 sebebiyle örgün ve uzaktan eğitimin birlikte yürütülmek zorunda olduğunu ancak milyonlarca öğrencinin internete ulaşımında ve erişiminde büyük sorunlar yaşandığına değinerek internet alt yapısının en iyi şekilde oluşturulması ve sağlanması noktasındaki tüm sorumlulukların devlete ait olduğu vurgusunu yaptı ve interneti olmayan bir bölgede çocukların internet üzerinden eğitim almasının da mümkün olmadığına dikkat çekerek hızla sorunun çözümlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.   İLHAN: “İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMESİ GEREKİR.”   Son olarak CHP Milletvekili İlhan,  bu durumun hiçbir gerekçe üretilmeden ivedilikle çözülmesi gerektiğinin altını çizerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sırasıyla şu soruları yöneltti: “Kırşehir ilinde devlet sorumluluğunda internet alt yapı hizmeti sağlanamayan yerleşim yerleri nerelerdir?, Kırşehir Kaman İlçesi'nin Savcılı Meryemkaşı, Yeniköy,  Kekilli Ali köyleri başta olmak üzere bu konuda çok yoğun şikayetler söz konusudur. Köylerin internet alt yapısını köylüye yük etmeden ne zaman çözeceksiniz, bu konuda bir çalışmanız var mıdır?”
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan internet problemi yaşayan ve Eba'ya bağlanamayan öğrencilerin durumu ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ya soru önergesi yöneltti.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, salgın sürecinde alınan önlemler arasında yer alan uygulamalardan olan uzaktan eğitimde bir takım sorunlar yaşandığını ifade ederek Kırşehir'de ki köylerde internet altyapısından kaynaklı yaşanan sıkıntıların eğitimde aksamalara neden olduğunu belirterek Ulaştırma ve Altyapı Bakanına konuya ilişkin aciliyet gerektiren durumları sordu.

 

''MİLYONLARCA ÖĞRENCİ İNTERNETE ULAŞMADA VE ERİŞİMDE SORUNLAR YAŞAMAKTADIR!''

 

İlhan, Covid-19 sebebiyle örgün ve uzaktan eğitimin birlikte yürütülmek zorunda olduğunu ancak milyonlarca öğrencinin internete ulaşımında ve erişiminde büyük sorunlar yaşandığına değinerek internet alt yapısının en iyi şekilde oluşturulması ve sağlanması noktasındaki tüm sorumlulukların devlete ait olduğu vurgusunu yaptı ve interneti olmayan bir bölgede çocukların internet üzerinden eğitim almasının da mümkün olmadığına dikkat çekerek hızla sorunun çözümlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

İLHAN: “İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMESİ GEREKİR.”

 

Son olarak CHP Milletvekili İlhan,  bu durumun hiçbir gerekçe üretilmeden ivedilikle çözülmesi gerektiğinin altını çizerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanına sırasıyla şu soruları yöneltti: “Kırşehir ilinde devlet sorumluluğunda internet alt yapı hizmeti sağlanamayan yerleşim yerleri nerelerdir?, Kırşehir Kaman İlçesi'nin Savcılı Meryemkaşı, Yeniköy,  Kekilli Ali köyleri başta olmak üzere bu konuda çok yoğun şikayetler söz konusudur. Köylerin internet alt yapısını köylüye yük etmeden ne zaman çözeceksiniz, bu konuda bir çalışmanız var mıdır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.