Metin İlhan Mecliste Kırşehir'deki Öğretmenlerin Hakkını Aradı

EĞİTİM 11.03.2021 - 20:28, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan Mecliste Kırşehir'deki Öğretmenlerin Hakkını Aradı

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplandırması için meclise sunduğu soru önergesine verilen cevaba ilişkin TBMM'de açıklamada bulundu.

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, '' Tebliğler Dergisine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda 2019 yılında 7072 personel ödül aldı. Ancak öğretmenlerimizden gelen yoğun şikayet üzerine Bakanlığa konu ile ilgili önerge gönderdik. Ama Bakanlık cevaben devlet adabına yakışmayan bir şekilde yasama organının denetim yollarından biri olan önergeyi dikkate almamış sadece yönetmelik maddesini cevaba iliştirmiştir. Halkın iradesini temsil eden TBMM’ye böyle bir laçka cevap vermek devlet nezaketiyle uyuşmamaktadır.   ''CEVAP ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİM''   Sayın Bakana sesleniyorum, bürokratlarınız işi sulandırıyor olabilir ama ben ödüllerin sendikalara göre dağılımını, sınavlarda çok başarılı olup da hiçbir öğretmenin ödüllendirilmediği Kırşehir gibi illerin neden cezalandırıldığını, ödül alan idari kadro ve diğer personelin karşılaştırmalı yüzdelik oranlarını sormaya, cevap alana kadar devam edeceğim. Umarım sayın Selçuk her zaman yaptığı gibi bu konuyu da kibar üslubu ve süslü sözleriyle geçiştirmez.'' ifadelerini kullandı.    
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan daha önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplandırması için meclise sunduğu soru önergesine verilen cevaba ilişkin TBMM'de açıklamada bulundu.

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, '' Tebliğler Dergisine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda 2019 yılında 7072 personel ödül aldı. Ancak öğretmenlerimizden gelen yoğun şikayet üzerine Bakanlığa konu ile ilgili önerge gönderdik. Ama Bakanlık cevaben devlet adabına yakışmayan bir şekilde yasama organının denetim yollarından biri olan önergeyi dikkate almamış sadece yönetmelik maddesini cevaba iliştirmiştir. Halkın iradesini temsil eden TBMM’ye böyle bir laçka cevap vermek devlet nezaketiyle uyuşmamaktadır.

 

''CEVAP ALANA KADAR DEVAM EDECEĞİM''

 

Sayın Bakana sesleniyorum, bürokratlarınız işi sulandırıyor olabilir ama ben ödüllerin sendikalara göre dağılımını, sınavlarda çok başarılı olup da hiçbir öğretmenin ödüllendirilmediği Kırşehir gibi illerin neden cezalandırıldığını, ödül alan idari kadro ve diğer personelin karşılaştırmalı yüzdelik oranlarını sormaya, cevap alana kadar devam edeceğim. Umarım sayın Selçuk her zaman yaptığı gibi bu konuyu da kibar üslubu ve süslü sözleriyle geçiştirmez.'' ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.