Metin İlhan, ''Kırşehir Örneği Sayılarıdaki Tutarsızlığı Ortaya Koyuyor''

SAĞLIK 19.11.2020 - 11:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan, ''Kırşehir Örneği Sayılarıdaki Tutarsızlığı Ortaya Koyuyor''

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan koronavirüs ile mücadelede sürecin şeffaf yönetilmesi gerektiğini TBMM'de dile getirerek Kırşehir örneğini verdi.

TBMM Genel kurulunda söz alan İlhan, Covid-19 konusunda ilk ve önemli mücadele yönteminin "şeffaflık" olduğunu  Avrupa ülkelerinin açıkladığı oranlar ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı oranlar karşılaştırıldığında arada çok büyük bir fark olduğunu belirtti.   ''KIRŞEHİR ÖRNEĞİ SAYILARDAKİ TUTARSIZLIĞI  ORTAYA KOYMAKTADIR''   Kırşehir'de günlük vaka saygısının ortalama 100 civarında olduğunu belirten İlhan , '' Kırşehir ülke nüfusunun 300'de 1'ini oluşturmakta.Ya bizim şehrimizde vaka patlaması var ve ülke ortalamasının 15 katı olmuş.Ya da açıklanan rakamlar TUİK'in enflasyon hesabına dönmüş.Bakınız, hastanelerde artık sağlık personeline bile yer bulunamıyor, yoğun bakım doluluk oranları yüzde 100 olmuş ve biz, hâlâ, Orta Çağ'da zorunlu olarak uygulanan kontrolsüz sürü bağışıklığında ısrar ediyoruz. Zor geçecek bir kışa hazırlanırken doktorlarımızı hasta seçmek zorunda bırakmamak için yetersiz olan önlemlerin ve devletçe sağlanacak desteklerin ivedilikle artırılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan koronavirüs ile mücadelede sürecin şeffaf yönetilmesi gerektiğini TBMM'de dile getirerek Kırşehir örneğini verdi.

TBMM Genel kurulunda söz alan İlhan, Covid-19 konusunda ilk ve önemli mücadele yönteminin "şeffaflık" olduğunu  Avrupa ülkelerinin açıkladığı oranlar ile Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı oranlar karşılaştırıldığında arada çok büyük bir fark olduğunu belirtti.

 

''KIRŞEHİR ÖRNEĞİ SAYILARDAKİ TUTARSIZLIĞI  ORTAYA KOYMAKTADIR''

 

Kırşehir'de günlük vaka saygısının ortalama 100 civarında olduğunu belirten İlhan , '' Kırşehir ülke nüfusunun 300'de 1'ini oluşturmakta.Ya bizim şehrimizde vaka patlaması var ve ülke ortalamasının 15 katı olmuş.Ya da açıklanan rakamlar TUİK'in enflasyon hesabına dönmüş.Bakınız, hastanelerde artık sağlık personeline bile yer bulunamıyor, yoğun bakım doluluk oranları yüzde 100 olmuş ve biz, hâlâ, Orta Çağ'da zorunlu olarak uygulanan kontrolsüz sürü bağışıklığında ısrar ediyoruz. Zor geçecek bir kışa hazırlanırken doktorlarımızı hasta seçmek zorunda bırakmamak için yetersiz olan önlemlerin ve devletçe sağlanacak desteklerin ivedilikle artırılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.