Metin İlhan, ''Kırşehir'i Hedef Haline Getirmişler''

SİYASET 23.03.2022 - 21:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan, ''Kırşehir'i Hedef Haline Getirmişler''

TBMM genel kurulunda söz alan CHP Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir'in altın şirketlerinin hedefi haline geldiğini açıklayarak, arama ruhsatları için ÇED raporuna gerek görülmediğini dile geitirdi.

Mucur'da devam eden altın arama çalışmaları ile ilgili daha önce 149 farklı noktada altın arama çalışmaları yapıldığı belirtilmişti.Altın arama çalışmaları ile ilgili Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan'ın verdiği soru önergesini cevaplandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arama ruhsatı için ÇED raporunun gerekli olmadığını bildirmişti.Söz konusu arama çalışmaları ile ilgili çevresel zarara dikkat çeken Kırşehir Milletvekili Metin TBMM genel kurulunda konuyu gündeme getirdi.Metin İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi :   ''KIRŞEHİR HEDEF HALİNE GELMİŞ'' ''AKP yirmi yıllık iktidarları döneminde tarımsal üretimi ve biyo çeşitliliği artırmak yerine yasalarda ve yönetmeliklerde planlı bir şekilde yapılan düzenlemelerle ekonomik kalkınma adı altında özel şirketlerin kent ve doğal hayat üzerindeki talan ve ranta dayalı yıkımsal etkilerini sürekli artırmaktadır. Orta Anadolu'nun doğası ve temiz havasıyla örnek bir ili olan Kırşehir'in de ne yazık ki altın şirketlerinin hedefi hâline geldiğine, doğal yaşamın ve tarım arazilerinin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğuna tanık olmaktayız. Ayrıca ruhsatlar için ÇED raporuna bile gerek görülmemiş. Buradan iktidara sesleniyorum: Ülke ekonomisine hiçbir katma değeri olmayacak ve sadece yandaşlarınızı zengin edecek bu doğa katliamından vazgeçin. Zira Kırşehir halkı şehrin ekolojik dengesinin bozulmasına asla müsaade etmeyecektir.'' Altın Arama Çalışmaları
TBMM genel kurulunda söz alan CHP Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir'in altın şirketlerinin hedefi haline geldiğini açıklayarak, arama ruhsatları için ÇED raporuna gerek görülmediğini dile geitirdi.

Mucur'da devam eden altın arama çalışmaları ile ilgili daha önce 149 farklı noktada altın arama çalışmaları yapıldığı belirtilmişti.Altın arama çalışmaları ile ilgili Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan'ın verdiği soru önergesini cevaplandıran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arama ruhsatı için ÇED raporunun gerekli olmadığını bildirmişti.Söz konusu arama çalışmaları ile ilgili çevresel zarara dikkat çeken Kırşehir Milletvekili Metin TBMM genel kurulunda konuyu gündeme getirdi.Metin İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi :

 

''KIRŞEHİR HEDEF HALİNE GELMİŞ''

''AKP yirmi yıllık iktidarları döneminde tarımsal üretimi ve biyo çeşitliliği artırmak yerine yasalarda ve yönetmeliklerde planlı bir şekilde yapılan düzenlemelerle ekonomik kalkınma adı altında özel şirketlerin kent ve doğal hayat üzerindeki talan ve ranta dayalı yıkımsal etkilerini sürekli artırmaktadır. Orta Anadolu'nun doğası ve temiz havasıyla örnek bir ili olan Kırşehir'in de ne yazık ki altın şirketlerinin hedefi hâline geldiğine, doğal yaşamın ve tarım arazilerinin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğuna tanık olmaktayız. Ayrıca ruhsatlar için ÇED raporuna bile gerek görülmemiş. Buradan iktidara sesleniyorum: Ülke ekonomisine hiçbir katma değeri olmayacak ve sadece yandaşlarınızı zengin edecek bu doğa katliamından vazgeçin. Zira Kırşehir halkı şehrin ekolojik dengesinin bozulmasına asla müsaade etmeyecektir.''

Altın Arama Çalışmaları

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.