Metin İlhan'dan KYK Borcu ve Çiftçi Geri Ödemelerinin Gecikmesine Tepki

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.07.2019 - 21:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan'dan KYK Borcu ve Çiftçi Geri Ödemelerinin Gecikmesine Tepki

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan , KYK Borcu ödemelerinin kolaylaştırılması ve Kırşehir'de zarar gören çiftçilere yapılacak ödemelerin gecikmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İlhan , ''Gençlerimizin KYK'ya olan kredi borçlarının kolaylaştırılması için verdiğimiz araştırma önergesi AKP'li ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla red edildi.'' ifadelerine yer verdi.'' ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK Geçtiğimiz haftalarda Kırşehir'de meydana gelen dolu ve sağanak yağış ile birlikte çok sayıda ekili alan zarar görmüştü.Sigorta yaptıran çiftçilerin zararının karşılanacağı açıklandı.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması için bir soru önergesi verdi.Soru Önergesinde İlhan , ''Geçtiğimiz Günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sözlü Olarak Dile Getirdiğim, 809 Dönüm Arazinin Aşırı Dolu Yağışından Dolayı Zarar Görmesi İle İlgili Şimdi de Yazılı Olarak, Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Sorduk. Yine Soruyorum Aylarca Emek Sarf Edip Bütün Umudunu Hasada Bağlayan Çiftçilerimizin Zararları karşılanacak mı ? Karşılanacaksa ne zaman karşılanacak. Karşılanacağına Dair Bakanlıktan ya da Bakan Pakdemirli'den En Kısa Sürede Açıklama Bekliyoruz. '' açıklamasında bulundu.

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan , KYK Borcu ödemelerinin kolaylaştırılması ve Kırşehir'de zarar gören çiftçilere yapılacak ödemelerin gecikmesi ile ilgili açıklamada bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İlhan , ''Gençlerimizin KYK'ya olan kredi borçlarının kolaylaştırılması için verdiğimiz araştırma önergesi AKP'li ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla red edildi.'' ifadelerine yer verdi.''

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK

Geçtiğimiz haftalarda Kırşehir'de meydana gelen dolu ve sağanak yağış ile birlikte çok sayıda ekili alan zarar görmüştü.Sigorta yaptıran çiftçilerin zararının karşılanacağı açıklandı.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması için bir soru önergesi verdi.Soru Önergesinde İlhan , ''Geçtiğimiz Günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sözlü Olarak Dile Getirdiğim, 809 Dönüm Arazinin Aşırı Dolu Yağışından Dolayı Zarar Görmesi İle İlgili Şimdi de Yazılı Olarak, Tarım Bakanı Pakdemirli'ye Sorduk. Yine Soruyorum Aylarca Emek Sarf Edip Bütün Umudunu Hasada Bağlayan Çiftçilerimizin Zararları karşılanacak mı ? Karşılanacaksa ne zaman karşılanacak. Karşılanacağına Dair Bakanlıktan ya da Bakan Pakdemirli'den En Kısa Sürede Açıklama Bekliyoruz. '' açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.