Metin İlhan'dan Hükümet Konağı Tepkisi , ''Halka Meydan Okuyorlar''

GÜNDEM 10.05.2021 - 22:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan'dan Hükümet Konağı Tepkisi , ''Halka Meydan Okuyorlar''

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Hükümet Konağı olarak yapımına başlanan binanın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yurt yapımı için devredilmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.İlhan söz konusu karar ile ilgili , ''Halka meydan okuyorlar'' dedi.

METİN İLHAN BASIN AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ ;  Bilindiği üzere yeni Valilik Binası projesi milyonlarca lira harcanarak yapılan uzunca bir temel çalışmasının ardından ani bir kararla ödenek yok bahanesiyle kız öğrenci yurdu yapılması için geçen yıl Gençlik ve Spor il müdürlüğüne devredilmişti. Kız öğrenci yurdu ihtiyacı ivedilik gerektirdiyse Kırşehir’de eski eğitim fakültesi yeri de dâhil olmak üzere merkezde buna uygun çok sayıda kamu arazisinin mevcut olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir. Şehrimizin konum olarak en merkezi yerinde bulunan Valilik hizmet binası için neden böyle bir değişikliğin yapıldığını hiçbir Kırşehirli anlamamıştır ve de şehrimizin gerçeklerinden bi haber Ak Parti bürokratları da bu durumu vatandaşlarımıza anlatamamışlardır zira Kırşehir merkez yerleşimi olarak küçük bir şehirdir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine ulaşmasında zorluk yaşamaması çok büyük önem arz etmektedir. Yani nüfus il müdürlüğünün Terme'de, Tapu müdürlüğünün merkezde, Defterdarlığın ve Valilik merkez idare binasının Ankara Caddesi'nde olmasına hemşerilerimize büyük zorluklar yaşatmaktadır. Bizler, bu yanlıştan üzerine ölü toprağı serpilmiş olan ve sn Cumhurbaşkanı'nın bile dirilme talimatı verdiği iktidar partisinin döneceğini düşündük ancak yeni il yönetimi de ne yazık ki siyasetin büyüsüne kapılmış ve kendi istikballerini ön plana alarak Kırşehir'e reva görülen bu zülme sessizlikleri ile ortak olmuşlardır. Halbuki bizler kendilerinden bizim yaptığımız gibi konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarından tutun da esnafa, çiftçisinden tutun da memuruna varana kadar toplumun tüm kesimleri ile görüşüp  Kırşehirlilerin sesine kulak vermelerini beklerdik. Demokrasi gazisi Kırşehir'in siyaseten cezalandırılmasının devamı niteliğinde olan ve vatandaşı yakından ilgilendiren böyle bir hususta onların fikrini almamak, işi dışarıdan gelmiş şehrimizin gerçeklerini bilmeyen beceriksiz bürokratlara bırakmak; siyasi ve bürokratik istikbal beklentileri ile Kırşehirliye eziyet etmek doğru değildir.  Konum, kültürel doku ve hizmet nedir bilmeyen Ak Parti bürokratları ve iktidarın Kırşehirlileri siyasi saiklerle cezalandırmaya çalışmaları pervasızlık, aymazlık ve halka meydan okumaktır. Kendini halkın üzerinde konumlandırmak kimsenin haddi değildir. Çok önemli bir siyasi hafızaya sahip çok değerli Kırşehir halkı iktidarca kendilerine reva görülen bu keyfiyet ve sorumsuzluğa zamanı geldiğinde cevabı sandıkta mutlaka verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Hükümet Konağı olarak yapımına başlanan binanın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yurt yapımı için devredilmesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.İlhan söz konusu karar ile ilgili , ''Halka meydan okuyorlar'' dedi.

METİN İLHAN BASIN AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ ; 

Bilindiği üzere yeni Valilik Binası projesi milyonlarca lira harcanarak yapılan uzunca bir temel çalışmasının ardından ani bir kararla ödenek yok bahanesiyle kız öğrenci yurdu yapılması için geçen yıl Gençlik ve Spor il müdürlüğüne devredilmişti.
Kız öğrenci yurdu ihtiyacı ivedilik gerektirdiyse Kırşehir’de eski eğitim fakültesi yeri de dâhil olmak üzere merkezde buna uygun çok sayıda kamu arazisinin mevcut olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir.


Şehrimizin konum olarak en merkezi yerinde bulunan Valilik hizmet binası için neden böyle bir değişikliğin yapıldığını hiçbir Kırşehirli anlamamıştır ve de şehrimizin gerçeklerinden bi haber Ak Parti bürokratları da bu durumu vatandaşlarımıza anlatamamışlardır zira Kırşehir merkez yerleşimi olarak küçük bir şehirdir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine ulaşmasında zorluk yaşamaması çok büyük önem arz etmektedir. Yani nüfus il müdürlüğünün Terme'de, Tapu müdürlüğünün merkezde, Defterdarlığın ve Valilik merkez idare binasının Ankara Caddesi'nde olmasına hemşerilerimize büyük zorluklar yaşatmaktadır.


Bizler, bu yanlıştan üzerine ölü toprağı serpilmiş olan ve sn Cumhurbaşkanı'nın bile dirilme talimatı verdiği iktidar partisinin döneceğini düşündük ancak yeni il yönetimi de ne yazık ki siyasetin büyüsüne kapılmış ve kendi istikballerini ön plana alarak Kırşehir'e reva görülen bu zülme sessizlikleri ile ortak olmuşlardır.
Halbuki bizler kendilerinden bizim yaptığımız gibi konu ile ilgili sivil toplum kuruluşlarından tutun da esnafa, çiftçisinden tutun da memuruna varana kadar toplumun tüm kesimleri ile görüşüp  Kırşehirlilerin sesine kulak vermelerini beklerdik. Demokrasi gazisi Kırşehir'in siyaseten cezalandırılmasının devamı niteliğinde olan ve vatandaşı yakından ilgilendiren böyle bir hususta onların fikrini almamak, işi dışarıdan gelmiş şehrimizin gerçeklerini bilmeyen beceriksiz bürokratlara bırakmak; siyasi ve bürokratik istikbal beklentileri ile Kırşehirliye eziyet etmek doğru değildir.  Konum, kültürel doku ve hizmet nedir bilmeyen Ak Parti bürokratları ve iktidarın Kırşehirlileri siyasi saiklerle cezalandırmaya çalışmaları pervasızlık, aymazlık ve halka meydan okumaktır. Kendini halkın üzerinde konumlandırmak kimsenin haddi değildir. Çok önemli bir siyasi hafızaya sahip çok değerli Kırşehir halkı iktidarca kendilerine reva görülen bu keyfiyet ve sorumsuzluğa zamanı geldiğinde cevabı sandıkta mutlaka verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.