Metin İlhan'dan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a Soru Önergesi

SİYASET 24.03.2021 - 18:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan'dan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a Soru Önergesi

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan , Aile , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması için bir soru önergesi verdi.Önergede , geçtiğimiz günlerde Kırşehir Belediyesi'nin İŞKUR'a iş başı eğitimi çerçevesinde yaptığı başvurunun neden ret edildiği soruldu.

Kırşehir İŞKUR tarafından başlatılan iş başı eğitimi programı kapsamında bazı market zincirlerine ve firmalara 20'şer ve 16'şar kişilik istihdam sağlandı.Program kapsamında 3 ay boyunca çalışan kişilerin maaşları devlet tarafından ödenirken bu 3 ay sonunda ise yüzde 50'sine istihdam sözü verildi.Kırşehir Belediyesi ise bünyesinde bulunan Kırşehir Gıda Temizlik LTD. ŞTİ. bünyesinde çalıştırılmak üzere 100 kişi talep etti.Ancak İŞKUR herhangi bir gerekçe göstermeden bu talebi ret etti.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise İŞKUR'un ret cevabı ile ilgili Aile , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.   İLHAN: “KIRŞEHİR BELEDİYEMİZİN HEM İŞSİZ VATANDAŞLARI İSTİHDAM ETMEK HEM DE BÖLGE HALKINA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İSTEMESİNİN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR!”   Metin İlhan konu ile ilgili açıklamasında , hali hazırda kötü giden ekonomik gidişatın bir yıldır yaşanan pandemi sürecinden de olumsuz etkilendiğini , işsizliğin de buna bağlı olarak işsizliğin de korkunç korkunç boyutlara ulaştığını belirtti.Bu sebeple Kırşehir Belediyesi’nin hem işsiz vatandaşların istihdamını sağlamak ve arttırmak hem de belediye hizmetleri açısından bölge halkını memnun kılacak çalışmaların ortaya koyulması bakımından belediyeye bağlı Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tesis Hiz. Elek. ve Mob. San. Ltd. Şti. adına Kırşehir İşkur tarafından açılan İşbaşı Eğitim Programı'nda 100 kişinin çalıştırılması talebiyle 09.03.2021 tarihinde resmi yazıyla başvuru yapıldığını ifade eden İlhan , içinden geçilen zorlu günlerde ciddi boyutlara varan işsizlik gerçeği de düşünüldüğünde söz konusu duruma karşı il müdürlüğünün kayıtsız kalmasını doğru bulmadığını söyledi.    BAKAN'A; ''NEDEN RET CEVABI VERDİNİZ?'' DEDİ   Son olarak CHP Milletvekili İlhan, Kırşehir Belediyesi tarafından mevzuata uygun olarak gönderilen resmi yazıya 16.03.2021 tarihinde il müdürü imzasıyla her hangi bir gerekçe gösterilmeden talebin uygun görülmediğine dair ret cevabı gönderildiğinin, bu durumun ise bürokratik algı ve çerçeveden tamamiyle uzak bir tutum olduğunun altını çizerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına şu soruları yöneltti: “Bakanlığınızın kurumlarından olan Kırşehir İşkur Müdürlüğü, işsizliğin tavan yaptığı böylesi hassas bir dönemde vatandaşların yararına olacak olan söz konusu talebe karşı neden ret cevabı vermiştir?, Ortak vicdanımız olan halkımız, vatandaşlarımız adına faydalı bir girişimin önüne geçilmesi durumunun her ne olursa olsun hiçbir gerekçesinin ya da açıklamasının yapılamayacağı düşünüldüğünde, bu denli önemli bir husus karşısında siyasi bir tavır ve tutum mu sergilenmektedir?”
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan , Aile , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması için bir soru önergesi verdi.Önergede , geçtiğimiz günlerde Kırşehir Belediyesi'nin İŞKUR'a iş başı eğitimi çerçevesinde yaptığı başvurunun neden ret edildiği soruldu.

Kırşehir İŞKUR tarafından başlatılan iş başı eğitimi programı kapsamında bazı market zincirlerine ve firmalara 20'şer ve 16'şar kişilik istihdam sağlandı.Program kapsamında 3 ay boyunca çalışan kişilerin maaşları devlet tarafından ödenirken bu 3 ay sonunda ise yüzde 50'sine istihdam sözü verildi.Kırşehir Belediyesi ise bünyesinde bulunan Kırşehir Gıda Temizlik LTD. ŞTİ. bünyesinde çalıştırılmak üzere 100 kişi talep etti.Ancak İŞKUR herhangi bir gerekçe göstermeden bu talebi ret etti.Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise İŞKUR'un ret cevabı ile ilgili Aile , Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplandırması için meclise soru önergesi sundu.

 

İLHAN: “KIRŞEHİR BELEDİYEMİZİN HEM İŞSİZ VATANDAŞLARI İSTİHDAM ETMEK HEM DE BÖLGE HALKINA EN İYİ HİZMETİ SUNMAK İSTEMESİNİN ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILMAKTADIR!”

 

Metin İlhan konu ile ilgili açıklamasında , hali hazırda kötü giden ekonomik gidişatın bir yıldır yaşanan pandemi sürecinden de olumsuz etkilendiğini , işsizliğin de buna bağlı olarak işsizliğin de korkunç korkunç boyutlara ulaştığını belirtti.Bu sebeple Kırşehir Belediyesi’nin hem işsiz vatandaşların istihdamını sağlamak ve arttırmak hem de belediye hizmetleri açısından bölge halkını memnun kılacak çalışmaların ortaya koyulması bakımından belediyeye bağlı Kırşehir Gıda Tem. Sos. Tesis Hiz. Elek. ve Mob. San. Ltd. Şti. adına Kırşehir İşkur tarafından açılan İşbaşı Eğitim Programı'nda 100 kişinin çalıştırılması talebiyle 09.03.2021 tarihinde resmi yazıyla başvuru yapıldığını ifade eden İlhan , içinden geçilen zorlu günlerde ciddi boyutlara varan işsizlik gerçeği de düşünüldüğünde söz konusu duruma karşı il müdürlüğünün kayıtsız kalmasını doğru bulmadığını söyledi. 

 

BAKAN'A; ''NEDEN RET CEVABI VERDİNİZ?'' DEDİ

 

Son olarak CHP Milletvekili İlhan, Kırşehir Belediyesi tarafından mevzuata uygun olarak gönderilen resmi yazıya 16.03.2021 tarihinde il müdürü imzasıyla her hangi bir gerekçe gösterilmeden talebin uygun görülmediğine dair ret cevabı gönderildiğinin, bu durumun ise bürokratik algı ve çerçeveden tamamiyle uzak bir tutum olduğunun altını çizerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanına şu soruları yöneltti: “Bakanlığınızın kurumlarından olan Kırşehir İşkur Müdürlüğü, işsizliğin tavan yaptığı böylesi hassas bir dönemde vatandaşların yararına olacak olan söz konusu talebe karşı neden ret cevabı vermiştir?, Ortak vicdanımız olan halkımız, vatandaşlarımız adına faydalı bir girişimin önüne geçilmesi durumunun her ne olursa olsun hiçbir gerekçesinin ya da açıklamasının yapılamayacağı düşünüldüğünde, bu denli önemli bir husus karşısında siyasi bir tavır ve tutum mu sergilenmektedir?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.