Meteorolojiden Sıcaklık ve Zirai Don Uyarısı

YAŞAM 11.04.2022 - 11:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Meteorolojiden Sıcaklık ve Zirai Don Uyarısı

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Balkanlaran gelecek olan soğuk hava nedeniyle, sıcaklıkların 10-15 derece arasında azalacağını belirterek zirai don uyarısında bulundu.

Meteroroloji tarafından yapılan değerlendirmede; 11 nisan 2022 pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece arasında azalmasının beklendiği belirtilere şu ifadelere yer verildi, '' Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise zamanla bölgemiz Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Yozgat genelinde yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.   ZİRAİ DON TEHLİKESİ Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemiz genelinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Genel olarak Cuma günü sabah saatlerine kadar, Kayseri’nin doğu ilçeleri ile Sivas çevrelerinde Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü, Balkanlaran gelecek olan soğuk hava nedeniyle, sıcaklıkların 10-15 derece arasında azalacağını belirterek zirai don uyarısında bulundu.

Meteroroloji tarafından yapılan değerlendirmede; 11 nisan 2022 pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ile birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece arasında azalmasının beklendiği belirtilere şu ifadelere yer verildi, '' Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise zamanla bölgemiz Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Yozgat genelinde yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

 

ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemiz genelinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Genel olarak Cuma günü sabah saatlerine kadar, Kayseri’nin doğu ilçeleri ile Sivas çevrelerinde Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.