Meteorolojiden 32 İle Sarı Kodlu Uyarı

YAŞAM 12.01.2021 - 19:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Meteorolojiden 32 İle Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada çarşamba günü 32 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Ocak 2021 hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre ; İç Anadolu, Marmara,  Akdeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.   32 İL İÇİN SARI KODLU SAĞANAK UYARISI   İç Anadolu Bölgesi'nde; Ankara,Kırşehir, Karaman, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir , Konya, Aksaray, Niğde'de sağanak etkili olacak. Meteoroloji; Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Çorum, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat için sağanak uyarısında bulundu. Meteoroloji, Akdeniz Bölgesi'nde ise Isparta, Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde sağanak yağışın beklendiğini açıkladı. Ege Bölgesi'nde İzmir, Manisa, Muğla, Aydın; Marmara Bölgesi'nde ise İstanbul, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'da kuvvetli yağış etkili olacak.   VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI   Kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel ve su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.   SARI UYARI NEDİR?   Meteoroloji, sarı uyarı için "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" açıklaması yapılmıştı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada çarşamba günü 32 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Ocak 2021 hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre ; İç Anadolu, Marmara,  Akdeniz ve Kıyı Ege bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

 

32 İL İÇİN SARI KODLU SAĞANAK UYARISI

 

İç Anadolu Bölgesi'nde; Ankara,Kırşehir, Karaman, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir , Konya, Aksaray, Niğde'de sağanak etkili olacak.

Meteoroloji; Karadeniz Bölgesi'nde Rize, Çorum, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Amasya, Tokat için sağanak uyarısında bulundu.

Meteoroloji, Akdeniz Bölgesi'nde ise Isparta, Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde sağanak yağışın beklendiğini açıkladı.

Ege Bölgesi'nde İzmir, Manisa, Muğla, Aydın; Marmara Bölgesi'nde ise İstanbul, Balıkesir, Çanakkale ve Bursa'da kuvvetli yağış etkili olacak.

 

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI

 

Kuvvetli sağanak nedeniyle ani sel ve su baskını gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

SARI UYARI NEDİR?

 

Meteoroloji, sarı uyarı için "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" açıklaması yapılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.