Meteoroloji Peş Peşe Uyardı

YAŞAM 22.11.2022 - 01:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Meteoroloji Peş Peşe Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok ilde sağanak yağış beklendiğini duyururken, Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu ile İstanbul'un kuzey çevreleri ve Balıkesir'de kuvvetli yağış, fırtına hortum, yıldırım düşmesi, sel gibi risklere karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Mersin, Osmaniye, Hatay, Giresun çevreleri ve Adana’nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.   HEYELAN, HORTUM, YILDIRIM, SEL TEHLİKESİ Yağışların Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu ile İstanbul’un kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.   ANKARA’DA GECE BAŞLAYACAK Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Meteoroloji’den alınan bilgiye göre bu gece başlayarak yarın öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışlara karşı, Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olumsuz etkilerine karşı tedbirli olmasını rica ederiz” açıklamasında bulundu.   KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI Rüzgârın, Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok ilde sağanak yağış beklendiğini duyururken, Kıyı Ege, Antalya'nın doğusu ile İstanbul'un kuzey çevreleri ve Balıkesir'de kuvvetli yağış, fırtına hortum, yıldırım düşmesi, sel gibi risklere karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Mersin, Osmaniye, Hatay, Giresun çevreleri ve Adana’nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu ile İstanbul’un kuzey çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

 

HEYELAN, HORTUM, YILDIRIM, SEL TEHLİKESİ

Yağışların Kıyı Ege, Antalya’nın doğusu ile İstanbul’un kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

 

ANKARA’DA GECE BAŞLAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Meteoroloji’den alınan bilgiye göre bu gece başlayarak yarın öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışlara karşı, Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olumsuz etkilerine karşı tedbirli olmasını rica ederiz” açıklamasında bulundu.

 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgârın, Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.