Melikgazi Türbesi ile Lale Camisine Restorasyon

KÜLTÜR 17.07.2020 - 23:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Melikgazi Türbesi ile Lale Camisine Restorasyon

Kırşehir'de 13. yüzyıldan kalma Melikgazi Türbesi ile Lale Camisi'ne restorasyon ve çevre düzenleme çalışması yapılacak.Çalışma ile birlikte bu iki önemli tarihi eserin turizme kazandırılması hedefleniyor.

Vali İbrahim Akın ve beraberindeki heyet Lale Camisi ve Melikgazi türbesinde çeşitli incelemelerde bulundu.İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır'ın da eşlik ettiği incelemede konuşan Vali Akın ,  tarihi yapıların restorasyonu ve çevre düzenlemesini içeren projelerin, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünce hazırlanıp Valiliğe iletildiğini söyledi.     Lale Camisi'nin önündeki tuvalet ve abdesthanenin arka kısma alınacağını belirten Akın, bu çalışmanın kasım sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.Projelerin Koruma Kurulu tarafından kabul edilmesi sonrasında restorasyon çalışması da yapılacağını anlatan Akın, çevre düzenlemesinin ardından ise tarihi cami ile türbenin, yerli ve yabancı turistlerden daha çok ilgi göreceğini kaydetti.     DARPHANE OLARAK İNŞA EDİLMİŞTİ   13. Yüzyılda darphane olarak kesme ve moloz taştan yaptırılan Lale Camisi geçtiğimiz yıllarda yapılan restorasyon nedeniyle çökmüş daha sonra ise yapılan çalışma ile tekrar eski haline getirilmişti.Melikgazi Türbesi ise eski Türk çadırını andıran yapısıyla dikkati çekiyor.
Kırşehir'de 13. yüzyıldan kalma Melikgazi Türbesi ile Lale Camisi'ne restorasyon ve çevre düzenleme çalışması yapılacak.Çalışma ile birlikte bu iki önemli tarihi eserin turizme kazandırılması hedefleniyor.

Vali İbrahim Akın ve beraberindeki heyet Lale Camisi ve Melikgazi türbesinde çeşitli incelemelerde bulundu.İl Kültür ve Turizm Müdürü Halil Çalışır'ın da eşlik ettiği incelemede konuşan Vali Akın ,  tarihi yapıların restorasyonu ve çevre düzenlemesini içeren projelerin, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğünce hazırlanıp Valiliğe iletildiğini söyledi.

 

 

Lale Camisi'nin önündeki tuvalet ve abdesthanenin arka kısma alınacağını belirten Akın, bu çalışmanın kasım sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.Projelerin Koruma Kurulu tarafından kabul edilmesi sonrasında restorasyon çalışması da yapılacağını anlatan Akın, çevre düzenlemesinin ardından ise tarihi cami ile türbenin, yerli ve yabancı turistlerden daha çok ilgi göreceğini kaydetti.

 

 

DARPHANE OLARAK İNŞA EDİLMİŞTİ

 

13. Yüzyılda darphane olarak kesme ve moloz taştan yaptırılan Lale Camisi geçtiğimiz yıllarda yapılan restorasyon nedeniyle çökmüş daha sonra ise yapılan çalışma ile tekrar eski haline getirilmişti.Melikgazi Türbesi ise eski Türk çadırını andıran yapısıyla dikkati çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.