Mehmet Özhaseki, ''Ölçtük Biçtik; Kayseri'ye En Kestirme Yol Kırşehir'dir''

GÜNDEM 19.08.2022 - 22:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mehmet Özhaseki, ''Ölçtük Biçtik; Kayseri'ye En Kestirme Yol Kırşehir'dir''

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,

Daha önce Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının en uygun güzergahının Kırşehir olduğunu dile getirmiştik.Söz konusu projenin 2008'de uygulamaya konulduğu ancak Kırşehirli siyasetçilerin o dönem Kırşehir konusunda kendi partilerini uyarmadığı ya da ikna edemediği açık.AK Parti hükümeti ise söz konusu yüksek hızlı tren hattını, hükümetteki Yozgat lobisinin baskın çıkması nedeniyle Yozgat üzerinden planlamış ve Yerköy üzerinden Kayseri'ye de ekstra bir hat daha çıkararak maliyeti iki katına çıkarmıştı.Zira dağlık olan Yozgat üzerinden Sivas'a ulaşmak Devlete ağır maliyetler getirmiş hatta çöken tüneller nedeniyle hattın açılışı da sürekli ertelenmiştir.Ancak söz konusu meseleye ilişkin Kırşehir'in hakkını savunan ya da bu hatayı telafi etmeye yönelik, Kırşehir AK Parti kanadından herhangi bir açıklama yapılmamıştır.   ÖZHASEKİ BİLE ANLADI AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Ankara-Niğde Otoyolunun Kırşehir bağlantı kısmının açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada , "Otoyol her şehre özel yapılmaz. Otoyol bir taraftan başlar, şehrin ucuna kadar giderken bağlantı yollarıyla onlarca şehir ondan istifade eder. Nihayetinde yapılan bu otoyol Urfa - Antep'e kadar devam eden Adana üzerinden giden bir otoyol. Her il o bağlantıyı kullanır. Bu zamana kadar Kayseri'nin en kestirme bağlantı yolu eskiden beri hep Nevşehir denildi. Ben defalarca Nevşehir üzeri gittim, defalarca Kırşehir üzeri ölçtüm ve Kırşehir'in daha kestirme olduğuna kanaat getirdim. Memduh başkanımızla gittik ve sonra da haritalar üzerinde çalıştık ve Kırşehir bağlantısı daha uygun diye rapor verdik. Sonrasında Ulaştırma Bakanlığımız ihalesini yaptı. Ortalama olarak söylüyorum Kayseri yolu yine Ankara'ya 320 kilometre. 200 kilometresi otoban, 120 kilometresi çift yol. Hem de kaymak gibi. Bunu yapmak da bizim iktidarımıza nasip oldu'' ifadelerini kullandı.
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki,

Daha önce Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattının en uygun güzergahının Kırşehir olduğunu dile getirmiştik.Söz konusu projenin 2008'de uygulamaya konulduğu ancak Kırşehirli siyasetçilerin o dönem Kırşehir konusunda kendi partilerini uyarmadığı ya da ikna edemediği açık.AK Parti hükümeti ise söz konusu yüksek hızlı tren hattını, hükümetteki Yozgat lobisinin baskın çıkması nedeniyle Yozgat üzerinden planlamış ve Yerköy üzerinden Kayseri'ye de ekstra bir hat daha çıkararak maliyeti iki katına çıkarmıştı.Zira dağlık olan Yozgat üzerinden Sivas'a ulaşmak Devlete ağır maliyetler getirmiş hatta çöken tüneller nedeniyle hattın açılışı da sürekli ertelenmiştir.Ancak söz konusu meseleye ilişkin Kırşehir'in hakkını savunan ya da bu hatayı telafi etmeye yönelik, Kırşehir AK Parti kanadından herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

 

ÖZHASEKİ BİLE ANLADI

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Ankara-Niğde Otoyolunun Kırşehir bağlantı kısmının açılışı ile ilgili yaptığı açıklamada , "Otoyol her şehre özel yapılmaz. Otoyol bir taraftan başlar, şehrin ucuna kadar giderken bağlantı yollarıyla onlarca şehir ondan istifade eder. Nihayetinde yapılan bu otoyol Urfa - Antep'e kadar devam eden Adana üzerinden giden bir otoyol. Her il o bağlantıyı kullanır. Bu zamana kadar Kayseri'nin en kestirme bağlantı yolu eskiden beri hep Nevşehir denildi. Ben defalarca Nevşehir üzeri gittim, defalarca Kırşehir üzeri ölçtüm ve Kırşehir'in daha kestirme olduğuna kanaat getirdim. Memduh başkanımızla gittik ve sonra da haritalar üzerinde çalıştık ve Kırşehir bağlantısı daha uygun diye rapor verdik. Sonrasında Ulaştırma Bakanlığımız ihalesini yaptı. Ortalama olarak söylüyorum Kayseri yolu yine Ankara'ya 320 kilometre. 200 kilometresi otoban, 120 kilometresi çift yol. Hem de kaymak gibi. Bunu yapmak da bizim iktidarımıza nasip oldu'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.