Marketlerde Ayçiçek Yağı İzdihamı

YAŞAM 05.03.2022 - 19:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Marketlerde Ayçiçek Yağı İzdihamı

Ayçiçek yağına gelen fahiş zammın ardından geleceği söylenen yeni zamlar nedeniyle vatandaşlar ayçiçek yağı almak için marketlere akın etti.Bazı marketlerin ise sayım yapılacağı gerekçesiyle 5 litrelik yapları satış reyonundan kaldırıldığı iddia edildi.

Dolar kurunun yükselmesi nedeniyle birçok ürünün ve akaryakıtın fahiş şekilde zamlandığı Türkiye'de, Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte piyasalara yeni şok dalgaları hakim olmaya başladı. Savaş nedeniyle dolar kuru yeniden 14 liranın üzerine çıktı. Benzin, motorin ve otogaza zam üstüne zam geldi.   Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, Türkiye'ye yağ getiren gemilere izin verilmediğini açıklamış, Türkiye'nin yağsız kalacağını belirtmişti.Bununla birlikte Türkiye'nin bir aylık ayçiçek stokunun kaldığı ve sonrasında maliyetlerin artacağı da belirtilmişti. Fahiş zam beklentisi nedeniyle vatandaşlar, bugün marketlere akın etti. Hemen hemen her markette aynı izdiham yaşandı.       Kimi market zincirlerinin ise ellerindeki yağı depolarına kaldırıp, zamlı satmak için müşterilerini geri çevirdikleri iddia edildi.Bazılarının da 'sayım var' diyerek ayçiçek yağı satışını durdurduğu öne sürüldü. İşte o görüntüler:  
Ayçiçek yağına gelen fahiş zammın ardından geleceği söylenen yeni zamlar nedeniyle vatandaşlar ayçiçek yağı almak için marketlere akın etti.Bazı marketlerin ise sayım yapılacağı gerekçesiyle 5 litrelik yapları satış reyonundan kaldırıldığı iddia edildi.

Dolar kurunun yükselmesi nedeniyle birçok ürünün ve akaryakıtın fahiş şekilde zamlandığı Türkiye'de, Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte piyasalara yeni şok dalgaları hakim olmaya başladı. Savaş nedeniyle dolar kuru yeniden 14 liranın üzerine çıktı. Benzin, motorin ve otogaza zam üstüne zam geldi.

 

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, Türkiye'ye yağ getiren gemilere izin verilmediğini açıklamış, Türkiye'nin yağsız kalacağını belirtmişti.Bununla birlikte Türkiye'nin bir aylık ayçiçek stokunun kaldığı ve sonrasında maliyetlerin artacağı da belirtilmişti. Fahiş zam beklentisi nedeniyle vatandaşlar, bugün marketlere akın etti. Hemen hemen her markette aynı izdiham yaşandı.

 

 

 

Kimi market zincirlerinin ise ellerindeki yağı depolarına kaldırıp, zamlı satmak için müşterilerini geri çevirdikleri iddia edildi.Bazılarının da 'sayım var' diyerek ayçiçek yağı satışını durdurduğu öne sürüldü.

İşte o görüntüler:

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.