Kırşehir'de Marketleri Şikayet Eden Edene

EKONOMİ 12.12.2021 - 12:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Marketleri Şikayet Eden Edene

Kırşehir'de bulunan Yunus Markette çekilen görüntü ile ilgili stokçuluk iddiasında bulunuldu.

Süt ve süt ürünlerine gelen zamlarla birlikte marketlerdeki etiket fiyatları da tek tek değişmeye başladı.Ancak çiğ süte gelen zammın ardından fiyat artışlarının yeni ürünlere yapılması gerekirken, eski girdi maliyetleriyle üretilen ürünlere de zam yapıldığı ortaya çıktı.Yerinde fiyat uygulaması ile üretilen ürünlerin ambalaj üzerinde yazılan fiyat ile satılması zorunlu iken Kırşehir'deki bazı marketleri bu kuralı çiğneyerek kendi fiyatlarını uyguladıkları ortaya çıktı.   ÜRÜN ÜZERİNDEKİ DEĞİL KENDİ FİYATLARINI UYGULADILAR Kırşehir'deki Yunus marketten alışveriş yapan bir vatandaş, süt ürünleri reyonunda bulunan İçim Marka 900 gramlık Süzme peynirin üzerinde 26,75 TL yazmasına rağmen fiyat etiketinde 44,95 TL yazdığını farketti.Ürünü ve fiyatını kaydeden vatandaş Yunus Marketin stokçuluk yaptığını ileri sürdü.Vatandaş aynı marketin daha önce 8 TL'den açık pirinç sattığını ancak ürünlerdeki fiyat artışı ile birlikte bu reyonun marketten kaldırıldığını da belirtti.     BİR SUÇLAMADA TURKA CENTER'A Kırşehir'in yerli market zinciri Turka Center'da , yerinde fiyat etiketi uygulaması ile satışa sunulan ürünlerden İçim marka yoğurdun üzerinde 16,75 TL yazmasına rağmen , kasada aynı yoğurt için 22,75 TL ödendiği ileri sürüldü.Söz konusu kural ihlali ile ilgili fotoğrafları gönderen vatandaş yetkilileri göreve davet etti.      
Kırşehir'de bulunan Yunus Markette çekilen görüntü ile ilgili stokçuluk iddiasında bulunuldu.

Süt ve süt ürünlerine gelen zamlarla birlikte marketlerdeki etiket fiyatları da tek tek değişmeye başladı.Ancak çiğ süte gelen zammın ardından fiyat artışlarının yeni ürünlere yapılması gerekirken, eski girdi maliyetleriyle üretilen ürünlere de zam yapıldığı ortaya çıktı.Yerinde fiyat uygulaması ile üretilen ürünlerin ambalaj üzerinde yazılan fiyat ile satılması zorunlu iken Kırşehir'deki bazı marketleri bu kuralı çiğneyerek kendi fiyatlarını uyguladıkları ortaya çıktı.

 

ÜRÜN ÜZERİNDEKİ DEĞİL KENDİ FİYATLARINI UYGULADILAR

Kırşehir'deki Yunus marketten alışveriş yapan bir vatandaş, süt ürünleri reyonunda bulunan İçim Marka 900 gramlık Süzme peynirin üzerinde 26,75 TL yazmasına rağmen fiyat etiketinde 44,95 TL yazdığını farketti.Ürünü ve fiyatını kaydeden vatandaş Yunus Marketin stokçuluk yaptığını ileri sürdü.Vatandaş aynı marketin daha önce 8 TL'den açık pirinç sattığını ancak ürünlerdeki fiyat artışı ile birlikte bu reyonun marketten kaldırıldığını da belirtti.

 

 

BİR SUÇLAMADA TURKA CENTER'A

Kırşehir'in yerli market zinciri Turka Center'da , yerinde fiyat etiketi uygulaması ile satışa sunulan ürünlerden İçim marka yoğurdun üzerinde 16,75 TL yazmasına rağmen , kasada aynı yoğurt için 22,75 TL ödendiği ileri sürüldü.Söz konusu kural ihlali ile ilgili fotoğrafları gönderen vatandaş yetkilileri göreve davet etti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.