Mansur Yavaş'tan Zalim Çin Yönetimine Kazılı Mesaj

GÜNDEM 07.04.2021 - 20:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Mansur Yavaş'tan Zalim Çin Yönetimine Kazılı Mesaj

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 31 Yıl Önce Doğu Türkistan'da meydana gelen Barın Katliamı ile ilgili Çin'den tehdit üstüne tehdit geliyor.Dış işleri bakanlığı tehditvari açıklamalar ile ilgili Çin Büyükelçisini Dış İşleri Bakanlığı'na çağırırken Mansur Yavaş Çin Büyükelçiliğinin giriş kapısında kaçak su kazısı başlattı.

Doğu Türkistan'da binlerce Uygur Türk'üne toplama kamplarında eziyet eden ve bu nedenle Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere tarafından yaptırımla karşılaşan Çin yönetimi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almasının ardından küstah bir açıklama daha yaptı.   ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ DÜN AKŞENER VE YAVAŞ'I TEHDİT ETMİŞTİ   Akşener ve Yavaş hakkında dün Çin'in Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadelerini paylaşmıştı.   PEKİN'DEN DE KÜSTAH AÇIKLAMA GELDİ   Bugün, Pekin de çıkan krize dahil olarak baskı ve işkenceye maruz bıraktığı Uygur Türklerini terörist, Türkiye'deki bazı kişileri de teröristlere destek vermekle suçladı.Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, 'Türkiye'de bazı kişilerin teröristleri ve Çin içinde ayrılıkçılığı teşvik ettiğini' ileri sürdü. Pekin'de günlük basın toplantısında konuşan Zhao, "Umarız Türkiye'de her kesimden insanlar, Çin'in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma yönündeki katı pozisyonunu doğru, mantıklı ve objektif bir biçimde görebilir" dedi.   MANSUR YAVAŞ'TAN BÜYÜKELÇİLİK HAMLESİ   Çin Büyükelçiliği'nin resmi hesabından Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Baknaı Meral Akşener hakkında yapılan paylaşım hakkındaki tartışma sürerken, ABB’den Çin’e ilginç bir yanıt geldi.Bugün, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresİ (ASKİ) ekipleri, kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı.     Öte yandan bugün de İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve partililer, Meral Akşener ile Mansur Yavaş'ı hedef alan açıklama nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin önüne ''Burası Ankara'' yazılı siyah çelenk bıraktı.  
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 31 Yıl Önce Doğu Türkistan'da meydana gelen Barın Katliamı ile ilgili Çin'den tehdit üstüne tehdit geliyor.Dış işleri bakanlığı tehditvari açıklamalar ile ilgili Çin Büyükelçisini Dış İşleri Bakanlığı'na çağırırken Mansur Yavaş Çin Büyükelçiliğinin giriş kapısında kaçak su kazısı başlattı.

Doğu Türkistan'da binlerce Uygur Türk'üne toplama kamplarında eziyet eden ve bu nedenle Avrupa ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere tarafından yaptırımla karşılaşan Çin yönetimi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almasının ardından küstah bir açıklama daha yaptı.

 

ÇİN BÜYÜKELÇİLİĞİ DÜN AKŞENER VE YAVAŞ'I TEHDİT ETMİŞTİ

 

Akşener ve Yavaş hakkında dün Çin'in Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından "Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır" ifadelerini paylaşmıştı.

 

PEKİN'DEN DE KÜSTAH AÇIKLAMA GELDİ

 

Bugün, Pekin de çıkan krize dahil olarak baskı ve işkenceye maruz bıraktığı Uygur Türklerini terörist, Türkiye'deki bazı kişileri de teröristlere destek vermekle suçladı.Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, 'Türkiye'de bazı kişilerin teröristleri ve Çin içinde ayrılıkçılığı teşvik ettiğini' ileri sürdü. Pekin'de günlük basın toplantısında konuşan Zhao, "Umarız Türkiye'de her kesimden insanlar, Çin'in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü koruma yönündeki katı pozisyonunu doğru, mantıklı ve objektif bir biçimde görebilir" dedi.

 

MANSUR YAVAŞ'TAN BÜYÜKELÇİLİK HAMLESİ

 

Çin Büyükelçiliği'nin resmi hesabından Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Baknaı Meral Akşener hakkında yapılan paylaşım hakkındaki tartışma sürerken, ABB’den Çin’e ilginç bir yanıt geldi.Bugün, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresİ (ASKİ) ekipleri, kayıp kaçak arama çalışmaları kapsamında Çin Büyükelçiliği önünde kazı çalışması başlattı.

 

 

Öte yandan bugün de İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve partililer, Meral Akşener ile Mansur Yavaş'ı hedef alan açıklama nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin önüne ''Burası Ankara'' yazılı siyah çelenk bıraktı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.