MADO'nun Patronu , ''Ben Çinliyim''

DÜNYA 16.11.2021 - 19:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

MADO'nun Patronu , ''Ben Çinliyim''

Uygur Türklerinin Pekin Olimpiyatları'nı boykot etme çağrısı yapmak için yapacağı basın toplantısı için verilen salondaki toplantıyı iptal eden Mado'nun sahibi konuştu.

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı ve Uygur Akademisi Vakfı’nın soykırımcı Çin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları’nın boykot edilmesi çağrısı yapmak üzere planladıkları "Soykırımcıda Olimpiyat Olmaz" başlıklı basın açıklamasının 20 Ekim 2021'de Mado’nun Ankara Çukurambar’daki şubesinde düzenleneceği duyurulmuştu. Mado yetkilileri Uyguların bu açıklamasını iptal etmiş, etkinliğin iptaline sebep olarak, firmanın soykırımcı Çin'de yaptığı yatırımların zarar görebileceğinden endişelendiği ifade edilmişti. Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre Çin radyosuna açıklamalarda bulunan Mado'nun sahibi Mehmet Sait Kanbur, "İnsanın iki vatanı olur. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim" dedi. Çin medyasından CRI'nın Türkçe servisine açıklamalarda bulunan Mehmet Sait Kanbur, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na her yıl katıldıklarını belirterek "Her fuara gidişte Mado Çin’de daha bilinir hale geliyor. Yiwu ve Şanghay’da açtığımız dükkânların ardından olumlu tepkiler almaya başladık" ifadelerini kullandı.   ''BEN ÇİNLİYİM'' "Çin’i tebrik ediyorum. Hem milliyetçi bir toplum hem de sessiz bir şekilde yol almaya çalışıyor" diyen Kanbur, "Kim ne derse desin dinlemiyor. Benim hedefim gitmek diyor. İstikametim önde yürümek diyor. Sakin ve kendini her resimde her sokakta görmek istiyor. Ben de aynı düşüncedeyim. Gittiğim yerde kendi bayrağımı, resmimi ve dondurmamı görmek istiyorum. Bu bir vizyon işidir. Çin gelecekte dünyanın bir numarası olma yolunda. Bugün Çin’in dünyada girmediği bir nokta var mı? Arabistan’dan Amerika’ya her yerde Çin aktif şekilde hareket ediyor. Teknoloji ve birçok konuda Çin önde ilerliyor" şeklinde konuştu. Çin'in Yiwu şehrinde bir açılış töreninde yaşadıklarını anlatan Kanbur, "Şehrin belediye başkanı beni makamına davet etti. Güzel bir tören ile karşılandık. Yanımdaki müdürüme heyete benim nereli olduğumu sormasını istedim. Üç defa ‘Ben nereliyim?’ diye sordum. Şaşırdılar. Ben Çinliyim dedim. Ne demek istediğimi sordular. İnsanın iki vatanı olur diye açıkladım. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim dedim. Onlar da o zaman biz de Kahramanmaraşlıyız dediler" dedi.
Uygur Türklerinin Pekin Olimpiyatları'nı boykot etme çağrısı yapmak için yapacağı basın toplantısı için verilen salondaki toplantıyı iptal eden Mado'nun sahibi konuştu.

Dünya Uygur Kurultayı Vakfı, Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı ve Uygur Akademisi Vakfı’nın soykırımcı Çin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları’nın boykot edilmesi çağrısı yapmak üzere planladıkları "Soykırımcıda Olimpiyat Olmaz" başlıklı basın açıklamasının 20 Ekim 2021'de Mado’nun Ankara Çukurambar’daki şubesinde düzenleneceği duyurulmuştu. Mado yetkilileri Uyguların bu açıklamasını iptal etmiş, etkinliğin iptaline sebep olarak, firmanın soykırımcı Çin'de yaptığı yatırımların zarar görebileceğinden endişelendiği ifade edilmişti.

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre Çin radyosuna açıklamalarda bulunan Mado'nun sahibi Mehmet Sait Kanbur, "İnsanın iki vatanı olur. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim" dedi.

Çin medyasından CRI'nın Türkçe servisine açıklamalarda bulunan Mehmet Sait Kanbur, Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na her yıl katıldıklarını belirterek "Her fuara gidişte Mado Çin’de daha bilinir hale geliyor. Yiwu ve Şanghay’da açtığımız dükkânların ardından olumlu tepkiler almaya başladık" ifadelerini kullandı.

 

''BEN ÇİNLİYİM''

"Çin’i tebrik ediyorum. Hem milliyetçi bir toplum hem de sessiz bir şekilde yol almaya çalışıyor" diyen Kanbur, "Kim ne derse desin dinlemiyor. Benim hedefim gitmek diyor. İstikametim önde yürümek diyor. Sakin ve kendini her resimde her sokakta görmek istiyor. Ben de aynı düşüncedeyim. Gittiğim yerde kendi bayrağımı, resmimi ve dondurmamı görmek istiyorum. Bu bir vizyon işidir. Çin gelecekte dünyanın bir numarası olma yolunda. Bugün Çin’in dünyada girmediği bir nokta var mı? Arabistan’dan Amerika’ya her yerde Çin aktif şekilde hareket ediyor. Teknoloji ve birçok konuda Çin önde ilerliyor" şeklinde konuştu.

Çin'in Yiwu şehrinde bir açılış töreninde yaşadıklarını anlatan Kanbur, "Şehrin belediye başkanı beni makamına davet etti. Güzel bir tören ile karşılandık. Yanımdaki müdürüme heyete benim nereli olduğumu sormasını istedim. Üç defa ‘Ben nereliyim?’ diye sordum. Şaşırdılar. Ben Çinliyim dedim. Ne demek istediğimi sordular. İnsanın iki vatanı olur diye açıkladım. Biri doğduğu bir de doyduğu yer. Ben bugün Çin’de doyuyorsam ben de Çinliyim dedim. Onlar da o zaman biz de Kahramanmaraşlıyız dediler" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.