Lübnan'da Meydana Gelen Patlamada Acı Bilanço Açıklandı

DÜNYA 04.08.2020 - 23:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Lübnan'da Meydana Gelen Patlamada Acı Bilanço Açıklandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 4 bin kişinin de yaralandığı bildirildi.

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı.     Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine kısa sürede ulaştı. Helikopterlerin de yangına müdahale etmek için havalandığı görüldü. Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi.  Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi. '78 ölü 4 bin yaralı' Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada ölen sayısının 100'ü aştığını, en az 4 bin kişinin yaralandığını açıkladı. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nden taziye mesajı Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nden olaya ilişkin sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada "4 Ağustos'ta yaşanan elim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz. Türkiye zor zamanlarında kardeş Lübnan halkının yanında olmayı sürdürecektir" denildi.     Trump: Saldırı gibi görünüyor ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte Lübnan halkına taziye mesajını iletti. ABD'nin Lübnan'a 'yardım etmeye hazır olduğunu' belirten Trump, "Dualarımız tüm kurbanlara ve aileleriyle" dedi. Trump, "Lübnan halkı ile çok iyi bir ilişkimiz var ve yardım etmek için orada olacağız. Bu korkunç bir saldırı gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.     Cumhurbaşkanı Aun: 2 hafta olağanüstü hal ilan edilmeli Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, açıklamasında 2 haftalık bir olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. Aun, hükümete yarın acil toplanma çağrısında bulundu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın güvenlik önlemleri olmaksızın 6 yıl bir depoda saklanmasının 'kabul edilemez' olduğunu ifade ederek, sorumluların en sert şekilde cezalandırılacağını belirtti.     Beyrut afet bölgesi ilan edildi Lübnan Savunma Konseyi, Beyrut'u afet bölgesi ilan etti. Konsey'den hükümete yapılan çağrıda, Beyrut'ta olağanüstü hal ilan edilmesi talep edildi. Beyrut hastanelerinde yer kalmadı, Sağlık Bakanı yaralıların şehir dışındaki hastanelere götürülmesini talep etti Lübnan Sağlık Bakanı Hasan, "Beyrut’taki hastaneler dolup taştı, yaralıların Beyrut dışındaki hastanelere götürülmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu. Al Jazeera'nın Beyrut’un en büyük hastanesinden aktardığına göre, ambulans araçları yaralıları hastanelere getirmeye devam ediyor, hastanelerde kaos ve karışıklık gözlemleniyor.  
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük bir patlama meydana geldi. 100'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 4 bin kişinin de yaralandığı bildirildi.

Lübnan'daki Beyrut Limanı yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı.

 

 

Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek için olay yerine kısa sürede ulaştı. Helikopterlerin de yangına müdahale etmek için havalandığı görüldü.

Lübnan Emniyet Genel Müdürü, olayın, daha önce el konulan patlayıcıların tutulduğu bir depoda meydana geldiğini söyledi. 

Olayın ardından ülke genelinde yas ilan edildi.

'78 ölü 4 bin yaralı'

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, patlamada ölen sayısının 100'ü aştığını, en az 4 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nden taziye mesajı

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği'nden olaya ilişkin sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada "4 Ağustos'ta yaşanan elim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz. Türkiye zor zamanlarında kardeş Lübnan halkının yanında olmayı sürdürecektir" denildi.

 

 

Trump: Saldırı gibi görünüyor

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilere verdiği demeçte Lübnan halkına taziye mesajını iletti.

ABD'nin Lübnan'a 'yardım etmeye hazır olduğunu' belirten Trump, "Dualarımız tüm kurbanlara ve aileleriyle" dedi.

Trump, "Lübnan halkı ile çok iyi bir ilişkimiz var ve yardım etmek için orada olacağız. Bu korkunç bir saldırı gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

 

 

Cumhurbaşkanı Aun: 2 hafta olağanüstü hal ilan edilmeli

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aun, açıklamasında 2 haftalık bir olağanüstü hal ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. Aun, hükümete yarın acil toplanma çağrısında bulundu.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 2 bin 750 tonluk amonyum nitratın güvenlik önlemleri olmaksızın 6 yıl bir depoda saklanmasının 'kabul edilemez' olduğunu ifade ederek, sorumluların en sert şekilde cezalandırılacağını belirtti.

 

 

Beyrut afet bölgesi ilan edildi

Lübnan Savunma Konseyi, Beyrut'u afet bölgesi ilan etti. Konsey'den hükümete yapılan çağrıda, Beyrut'ta olağanüstü hal ilan edilmesi talep edildi.

Beyrut hastanelerinde yer kalmadı, Sağlık Bakanı yaralıların şehir dışındaki hastanelere götürülmesini talep etti

Lübnan Sağlık Bakanı Hasan, "Beyrut’taki hastaneler dolup taştı, yaralıların Beyrut dışındaki hastanelere götürülmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Al Jazeera'nın Beyrut’un en büyük hastanesinden aktardığına göre, ambulans araçları yaralıları hastanelere getirmeye devam ediyor, hastanelerde kaos ve karışıklık gözlemleniyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.