İşte Kırşehir'in LGS Türkiye Şampiyonları

EĞİTİM 16.07.2020 - 21:35, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İşte Kırşehir'in LGS Türkiye Şampiyonları

Kırşehir'de LGS sonuçlarındaki başarı devlet okullarından geldi.İrem Dönmez ve Muhammed Alper Doğan 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldular.

LGS sonuçları bugün açıklandı ve 181 öğrencinin bütün soruları yaparak 500 tam aldığı açıklandı.Kırşehir'de ise 2 öğrenci bütün soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puan aldı ve Türkiye 1. si oldu.500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 2 öğrenci de devlet okullarından çıktı ; Cumhuriyet Ortaokulundan İrem Dönmez ve Yunus Emre Ortaokulundan Muhammet Alper Doğan...     BAŞARI SİSTEMLİ ÇALIŞMA İLE GELDİ   Yaşadığı sürecin son iki ayında pandemi ile birlikte sıkıştırılmış bir süreç yaşadığını ama başarının sistemli çalışma ile geldiğini kaydeden Dönmez, "Düzenli çalışmada kişiden kişiye göre değişen bir durum. Kişi kendisini nasıl daha rahat hissediyorsa o sistemde çalışmalı, bu doğrultuda da kendi düzenini oluşturmalı. Sınavda Türkçe soruları zorluktan ziyade uzun paragraflardan oluşmuştu. Çok soru çözmeye bağlıydı. Anlam ifade ediyordu. Anlama kapasitesi kuvvetli olanlara sorular zor gelmemiştir. Sayısal sorular ise Fen haricinde sözel alan sorularına göre daha zordu. Ailemin ve okulumun katkısı çok fazla oldu. Ben ailemde desteği hissettim" diye konuştu.     Kızının başarısı karşısında duygulandığını ve kendi çalışmasıyla başarıyı yakaladığını anlatan Halim Dönmez, "Kızımın başarısı gururlandırdı. Duygulandık. Kızım bu başarıyı hak etmişti. Hiç özel ders almadı. Öğretmenlerinin ve kendi mücadelesi ile başarıyı kazandı. Umarım üniversitede güzel yerlere gelir" ifadelerini kullandı.    
Kırşehir'de LGS sonuçlarındaki başarı devlet okullarından geldi.İrem Dönmez ve Muhammed Alper Doğan 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldular.

LGS sonuçları bugün açıklandı ve 181 öğrencinin bütün soruları yaparak 500 tam aldığı açıklandı.Kırşehir'de ise 2 öğrenci bütün soruları doğru cevaplandırarak 500 tam puan aldı ve Türkiye 1. si oldu.500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 2 öğrenci de devlet okullarından çıktı ; Cumhuriyet Ortaokulundan İrem Dönmez ve Yunus Emre Ortaokulundan Muhammet Alper Doğan...

 

 

BAŞARI SİSTEMLİ ÇALIŞMA İLE GELDİ

 

Yaşadığı sürecin son iki ayında pandemi ile birlikte sıkıştırılmış bir süreç yaşadığını ama başarının sistemli çalışma ile geldiğini kaydeden Dönmez, "Düzenli çalışmada kişiden kişiye göre değişen bir durum. Kişi kendisini nasıl daha rahat hissediyorsa o sistemde çalışmalı, bu doğrultuda da kendi düzenini oluşturmalı. Sınavda Türkçe soruları zorluktan ziyade uzun paragraflardan oluşmuştu. Çok soru çözmeye bağlıydı. Anlam ifade ediyordu. Anlama kapasitesi kuvvetli olanlara sorular zor gelmemiştir. Sayısal sorular ise Fen haricinde sözel alan sorularına göre daha zordu. Ailemin ve okulumun katkısı çok fazla oldu. Ben ailemde desteği hissettim" diye konuştu.

 

 

Kızının başarısı karşısında duygulandığını ve kendi çalışmasıyla başarıyı yakaladığını anlatan Halim Dönmez, "Kızımın başarısı gururlandırdı. Duygulandık. Kızım bu başarıyı hak etmişti. Hiç özel ders almadı. Öğretmenlerinin ve kendi mücadelesi ile başarıyı kazandı. Umarım üniversitede güzel yerlere gelir" ifadelerini kullandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.