Kuzey Irak'tan Acı Şehit Haberleri

GÜNDEM 26.04.2021 - 23:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kuzey Irak'tan Acı Şehit Haberleri

Kuzey Irak’ta Nirvaseytü üs bölgesinde düzenlenen operasyon esnasında araziye döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Piyade Teğmen Mehmet Kıvık şehit oldu.Diğer acı şehit haberi ise Pençe Yıldırım hareketından geldi.Sözleşmeli piyade er Mustafa Çalım çıkan çatışmada şehit düştü.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, “26.04.2021 tarihinde Kuzey Irak’ta Nirvaseytü üs bölgesinde düzenlenen operasyon esnasında araziye döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Piyade Teğmen Mehmet Kıvık şehit olmuştur. Şehidimizin naaşı Hakkari ilinden kalkacak askeri uçakla yarın öğle saatlerinde ilimize getirilmesinin ardından Menderes Ota Mahalle camiinde kılınacak öğle namazını müteakip Menderes Orta Mahalle mezarlığına defnedilecektir” denildi.Şehidin İzmir Menderes’te yaşayan ailesine şehadet haberi yetkililerce verilirken, şehit ailesinin yaşadığı binaya ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.     OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ   Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada , ''Irak’ın kuzeyinde 26 Nisan 2021 tarihinde Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, el yapımı patlayıcıya (EYP) basma neticesinde 1 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz. Pençe- Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız 2 olmuştur.'' denildi.Şehit askerimizin Osmaniye nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Mustafa Çalım olduğu öğrenildi.     Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım’ın Osmaniye merkeze bağlı Dumlupınar Mahallesi’ndeki baba evine ateş düştü. Eve gelen askeri heyet, Zeynep (49) ve İbrahim Çalım (46) çiftine acı haberi verdi.Oğullarının şehadet haberini alan acılı anne-baba rahatsızlanınca hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Yakınları ve komşuları taziye için şehidin babaevine akın ederken, ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.
Kuzey Irak’ta Nirvaseytü üs bölgesinde düzenlenen operasyon esnasında araziye döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Piyade Teğmen Mehmet Kıvık şehit oldu.Diğer acı şehit haberi ise Pençe Yıldırım hareketından geldi.Sözleşmeli piyade er Mustafa Çalım çıkan çatışmada şehit düştü.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, “26.04.2021 tarihinde Kuzey Irak’ta Nirvaseytü üs bölgesinde düzenlenen operasyon esnasında araziye döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu Piyade Teğmen Mehmet Kıvık şehit olmuştur. Şehidimizin naaşı Hakkari ilinden kalkacak askeri uçakla yarın öğle saatlerinde ilimize getirilmesinin ardından Menderes Ota Mahalle camiinde kılınacak öğle namazını müteakip Menderes Orta Mahalle mezarlığına defnedilecektir” denildi.Şehidin İzmir Menderes’te yaşayan ailesine şehadet haberi yetkililerce verilirken, şehit ailesinin yaşadığı binaya ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.

 

 

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada , ''Irak’ın kuzeyinde 26 Nisan 2021 tarihinde Pençe-Yıldırım Harekatı kapsamında teröristlerle çıkan çatışmada 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, el yapımı patlayıcıya (EYP) basma neticesinde 1 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz. Pençe- Şimşek, Yıldırım operasyonlarında şehit sayımız 2 olmuştur.'' denildi.Şehit askerimizin Osmaniye nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Mustafa Çalım olduğu öğrenildi.

 

 

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım’ın Osmaniye merkeze bağlı Dumlupınar Mahallesi’ndeki baba evine ateş düştü. Eve gelen askeri heyet, Zeynep (49) ve İbrahim Çalım (46) çiftine acı haberi verdi.Oğullarının şehadet haberini alan acılı anne-baba rahatsızlanınca hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Yakınları ve komşuları taziye için şehidin babaevine akın ederken, ev ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.