Kuveyt'ten Kırşehir'e Gelen 2 İşçi'de Covid-19 Tespit Edildi

GÜNDEM 26.05.2020 - 23:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kuveyt'ten Kırşehir'e Gelen 2 İşçi'de Covid-19 Tespit Edildi

Kuveyt'ten Kırşehir'e gelen işçilerden 2'sinde Koronavirüs testi pozitif çıktı.2 Ayrı şirketten gelen kafileden ilki 8 Mayıs'ta karantina altına alındı. Ancak alınan karar gereği 20 Mayıs'ta gelen işçiler karantinaya alınmayarak direkt olarak evlerine gönderildi.Bu işçilerden 2'sinde ise koronavirüs tespit edildi.

Kuveyt'in Al Mutlaa şehrinde Kolin İnşaat bünyesinde çalışan ve iş bitiminden sonra toplu olarak Ankara'da karantinaya alınacakları söylenen 230 Türk işçi, son anda verilen bir kararla İstanbul'a indirilmiş, kendi imkanlarıyla memleketlerine dönen 230 kişiden Antalya ve Sivas'a giden 7 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Rize'ye giden işçilerden birinde de corona virüsüne rastlandığı açıklanmıştı.   KAMAN'DA 2 İŞÇİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI   Kolin İnşaat bünyeinde çalışan 230 İşçiden 7'si ise Kırşehir'e dönüş yapmıştı.Bu işçilerden 4'ü koronavirüs şikayetiyle hastaneye başvurdu.Yapılan testlerde 2 işçide koronavirüs çıktı.Bu olay sonrasında Kaman'da büyük bir tartışma başladı.Çünkü Kaman'a Kuveyt'ten gelen başka bir kafile daha vardı.Limak Holding bünyesinde çalışan bu kafile 8 Mayıs'ta Türkiye'ye giriş yaptı.Sivas'a inen uçakta bulunan işçilerden bir kısmı Tokat'ta bir kısmı ise Yozgat'ta karantina altına alındı.Daha sonra evlerine gönderilen bu işçiler çıkan dedikodular sonrasında isyan etti.   ''KARANTİNADA KALDIK , GEREKLİ TESTLERE TABİ TUTULDUK''   Kuveyt'te Limak Holding bünyesinde çalışan işçilerden Fatih Dündar Yeşil Kaman TV'den Erdem Yeşer'e açıklamalarda bulundu.Kendilerinin testi pozitif çıkan işçilerden olmadıklarını vurgulayan Dündar, Türkiye'ye giriş yapan 18 işçiden 7'sinin Tokat'ta , 11 işçinin ise Yozgat'ta karantina altında tutulduğunu ve 22 Mayıs'ta test sonuçlarının negatif çıkmasıyla birlikte memleketleri Kırşehir'e bırakıldıklarını belirtti.     POZİTİF ÇIKAN İŞÇİLERİN KARANTİNADA KALMADIĞI İDDİASI   Sağlık Bakanlığı yurt dışından Türkiye'ye gelen Türk vatandaşlarına uygulanan karantinayla ilgili 20 Mayıs'ta yeni bir karar almıştı.Bu karara göre ; Türkiye'ye gelenler, öğrenci yurtlarında karantinaya alınmayarak havaalanında yapılan muayene sonrası corona virüsü semptomu görülen kişiler izole edilerek hastaneye götürülecek.Herhangi bir semptom belirlenmeyen kişiler ise kendini 14 gün boyunca evlerinde izole edecekti.Ancak iddiaya göre Kaman'da testleri pozitif çıkan işçiler evlerinde karantinada kalmak yerine dışarıda vakti geçirdi.Bu söylentiler de İlçede tartışmanın boyutunun büyümesine neden oldu.Konu ile ilgili ise İl Sağlık Mdüürlüğünden henüz bir açıklama yapılmadı.    
Kuveyt'ten Kırşehir'e gelen işçilerden 2'sinde Koronavirüs testi pozitif çıktı.2 Ayrı şirketten gelen kafileden ilki 8 Mayıs'ta karantina altına alındı. Ancak alınan karar gereği 20 Mayıs'ta gelen işçiler karantinaya alınmayarak direkt olarak evlerine gönderildi.Bu işçilerden 2'sinde ise koronavirüs tespit edildi.

Kuveyt'in Al Mutlaa şehrinde Kolin İnşaat bünyesinde çalışan ve iş bitiminden sonra toplu olarak Ankara'da karantinaya alınacakları söylenen 230 Türk işçi, son anda verilen bir kararla İstanbul'a indirilmiş, kendi imkanlarıyla memleketlerine dönen 230 kişiden Antalya ve Sivas'a giden 7 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Rize'ye giden işçilerden birinde de corona virüsüne rastlandığı açıklanmıştı.

 

KAMAN'DA 2 İŞÇİNİN TESTİ POZİTİF ÇIKTI

 

Kolin İnşaat bünyeinde çalışan 230 İşçiden 7'si ise Kırşehir'e dönüş yapmıştı.Bu işçilerden 4'ü koronavirüs şikayetiyle hastaneye başvurdu.Yapılan testlerde 2 işçide koronavirüs çıktı.Bu olay sonrasında Kaman'da büyük bir tartışma başladı.Çünkü Kaman'a Kuveyt'ten gelen başka bir kafile daha vardı.Limak Holding bünyesinde çalışan bu kafile 8 Mayıs'ta Türkiye'ye giriş yaptı.Sivas'a inen uçakta bulunan işçilerden bir kısmı Tokat'ta bir kısmı ise Yozgat'ta karantina altına alındı.Daha sonra evlerine gönderilen bu işçiler çıkan dedikodular sonrasında isyan etti.

 

''KARANTİNADA KALDIK , GEREKLİ TESTLERE TABİ TUTULDUK''

 

Kuveyt'te Limak Holding bünyesinde çalışan işçilerden Fatih Dündar Yeşil Kaman TV'den Erdem Yeşer'e açıklamalarda bulundu.Kendilerinin testi pozitif çıkan işçilerden olmadıklarını vurgulayan Dündar, Türkiye'ye giriş yapan 18 işçiden 7'sinin Tokat'ta , 11 işçinin ise Yozgat'ta karantina altında tutulduğunu ve 22 Mayıs'ta test sonuçlarının negatif çıkmasıyla birlikte memleketleri Kırşehir'e bırakıldıklarını belirtti.

 

 

POZİTİF ÇIKAN İŞÇİLERİN KARANTİNADA KALMADIĞI İDDİASI

 

Sağlık Bakanlığı yurt dışından Türkiye'ye gelen Türk vatandaşlarına uygulanan karantinayla ilgili 20 Mayıs'ta yeni bir karar almıştı.Bu karara göre ; Türkiye'ye gelenler, öğrenci yurtlarında karantinaya alınmayarak havaalanında yapılan muayene sonrası corona virüsü semptomu görülen kişiler izole edilerek hastaneye götürülecek.Herhangi bir semptom belirlenmeyen kişiler ise kendini 14 gün boyunca evlerinde izole edecekti.Ancak iddiaya göre Kaman'da testleri pozitif çıkan işçiler evlerinde karantinada kalmak yerine dışarıda vakti geçirdi.Bu söylentiler de İlçede tartışmanın boyutunun büyümesine neden oldu.Konu ile ilgili ise İl Sağlık Mdüürlüğünden henüz bir açıklama yapılmadı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.