Kurduğumuz Binalarda Kendimize Yabancı Nesiller Yetiştiriyoruz

EĞİTİM 24.03.2022 - 22:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kurduğumuz Binalarda Kendimize Yabancı Nesiller Yetiştiriyoruz

Öğretmen otoritesi tesis edilmeyen bir eğitim sistemi ancak anarşizm doğurur. Özgürlük diyerek disiplin heba edilirse kaybedilen bir nesil olur. Öğrencilerle konuşurken kendimi Tiktok videolarında geziyormuş gibi hissediyorum. Asımın nesli mi, Tiktok nesli mi? Eğitimde ve kültürde devrimci bir ruh bulamıyorum. Sözler slogan olarak kalıyor, mesajlar harekete geçmiyor. Kendi kurduğumuz binalarda ve üniversitelerde kendi ruhumuza yabancı hatta düşman bir nesil doğuyor. Gözler kör, vicdanlar kör… Kahroluyorum! Ne yapmalı? 1. Herkes sınıfı geçmemeli 2. Üniversite okumanın bedeli ve kalitesi olmalı 3. Öğretmen otoritesi korunmalı 4. Okul ve sınavlar kitap okuma merkezli olmalı ki gençlikte ve ülkede düşünce gelişsin. Okuma olmazsa düşünce gelişmez, düşünce gelişmezse ülke gelişemez 5. Okullar mezun vermeye değil kaliteli insan üretmeye odaklanmalı 6. Ve daha çok şey… ama en başta eğitime ruh lazım. İman ve tarih ruhu… Kitaplar hala Marksist/ materyalist kafada. Birçok öğretmenin evinde kütüphane yok. Kimsenin zoruna gitmesin: Kitap okumayan bir öğretmen vatan hainidir. Biz eğitimin bedeniyle uğraşıyoruz ama ruhunu ihmal ediyoruz. Mahmut Sami DOĞANCI  

Öğretmen otoritesi tesis edilmeyen bir eğitim sistemi ancak anarşizm doğurur.

Özgürlük diyerek disiplin heba edilirse kaybedilen bir nesil olur.

Öğrencilerle konuşurken kendimi Tiktok videolarında geziyormuş gibi hissediyorum.

Asımın nesli mi, Tiktok nesli mi? Eğitimde ve kültürde devrimci bir ruh bulamıyorum.

Sözler slogan olarak kalıyor, mesajlar harekete geçmiyor. Kendi kurduğumuz binalarda ve üniversitelerde kendi ruhumuza yabancı hatta düşman bir nesil doğuyor.

Gözler kör, vicdanlar kör… Kahroluyorum!


Ne yapmalı?

1. Herkes sınıfı geçmemeli
2. Üniversite okumanın bedeli ve kalitesi olmalı
3. Öğretmen otoritesi korunmalı
4. Okul ve sınavlar kitap okuma merkezli olmalı ki gençlikte ve ülkede düşünce gelişsin. Okuma olmazsa düşünce gelişmez, düşünce gelişmezse ülke gelişemez
5. Okullar mezun vermeye değil kaliteli insan üretmeye odaklanmalı
6. Ve daha çok şey… ama en başta eğitime ruh lazım. İman ve tarih ruhu… Kitaplar hala Marksist/ materyalist kafada. Birçok öğretmenin evinde kütüphane yok. Kimsenin zoruna gitmesin: Kitap okumayan bir öğretmen vatan hainidir. Biz eğitimin bedeniyle uğraşıyoruz ama ruhunu ihmal ediyoruz.


Mahmut Sami DOĞANCI
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.