Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Büyük Hata

KÜLTÜR 14.08.2022 - 13:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Büyük Hata

  Hacı Bektaş-ı Veli'nin vuslata erişinin 751. yıldönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir klip hazırlandı.Klipte Hacı Bektaş-ı Veli tanıtılırken, '' O İslam fedaisiydi.Soyu Hazreti Peygamderden, suyu Yesevi çeşmesindendi.O Hacı Bektaş-ı Veli'ydi.Aslan bir dizine ceylan bir dizine yaslandı.Peşinden gelen hak aşıklarını, dört kapıdan geçirdi, 40 makamı aştırdı.Sarı Saltuk, Tapduk Emre, Geyikli Baba, Abdal Musa , Ahi Evran hep onun ocağından yetişti.Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli ; 4 kapının 40 sırrı ondadır.Hacı Bektaş-ı Veli gönüller hünkarıdır'' denildi.   AHİ EVRAN-I VELİ'Yİ , HACI BEKTAŞ-I VELİNİN ÖĞRENCİSİ OLARAK TANITTILAR Klipte Hacı Bektaş-ı Veli tanıtılırken ''Peşinden gelen hak aşıklarını 4 kapıdan geçirdi, 40 makamı aştırdı'' denildikten sonra Hacı Bektaş-ı Veli'nin ocağında yetişen hak aşıkları arasında Ahiliğin kurucusu Ahi Evran da gösterildi ancak Ahi Evran-ı Veli'nin , Hacı Bektaş- Veli'nin öğrencisi olduğunu gösteren tarihi bir kayıt yok. Aksine Hacı Bektaş-ı Veli'nin Kırşehir'e gelerek Ahi Evran-ı Veli'nin sohbetlerine katıldığı hatta iki büyük Eren'in, Gölhisar mevkiindeki göletin başında sohbet ettikleri biliniyor.Üstelik Ahi Evran, tarihi kayıtlara göre Hacı Bektaş-ı Veli'den 38 yaş daha büyük. Ahi Evran-ı Veli 1171 yılında Güney Azerbaycan topraklarındaki Hoy Kasabasında dünyaya geldi.Hacı Bektaş-ı Veli ise 1209 yılında Horasan Bölgesi'ndeki Nişabur'da dünyaya geldi.Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli, Bektaşilik tarikatının kurucusu iken Ahi Evran-ı Veli, Ahiliğin kurucusu olarak biliniyor.

 

Hacı Bektaş-ı Veli'nin vuslata erişinin 751. yıldönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir klip hazırlandı.Klipte Hacı Bektaş-ı Veli tanıtılırken, '' O İslam fedaisiydi.Soyu Hazreti Peygamderden, suyu Yesevi çeşmesindendi.O Hacı Bektaş-ı Veli'ydi.Aslan bir dizine ceylan bir dizine yaslandı.Peşinden gelen hak aşıklarını, dört kapıdan geçirdi, 40 makamı aştırdı.Sarı Saltuk, Tapduk Emre, Geyikli Baba, Abdal Musa , Ahi Evran hep onun ocağından yetişti.Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli ; 4 kapının 40 sırrı ondadır.Hacı Bektaş-ı Veli gönüller hünkarıdır'' denildi.

 

AHİ EVRAN-I VELİ'Yİ , HACI BEKTAŞ-I VELİNİN ÖĞRENCİSİ OLARAK TANITTILAR

Klipte Hacı Bektaş-ı Veli tanıtılırken ''Peşinden gelen hak aşıklarını 4 kapıdan geçirdi, 40 makamı aştırdı'' denildikten sonra Hacı Bektaş-ı Veli'nin ocağında yetişen hak aşıkları arasında Ahiliğin kurucusu Ahi Evran da gösterildi ancak Ahi Evran-ı Veli'nin , Hacı Bektaş- Veli'nin öğrencisi olduğunu gösteren tarihi bir kayıt yok.

Aksine Hacı Bektaş-ı Veli'nin Kırşehir'e gelerek Ahi Evran-ı Veli'nin sohbetlerine katıldığı hatta iki büyük Eren'in, Gölhisar mevkiindeki göletin başında sohbet ettikleri biliniyor.Üstelik Ahi Evran, tarihi kayıtlara göre Hacı Bektaş-ı Veli'den 38 yaş daha büyük.

Ahi Evran-ı Veli 1171 yılında Güney Azerbaycan topraklarındaki Hoy Kasabasında dünyaya geldi.Hacı Bektaş-ı Veli ise 1209 yılında Horasan Bölgesi'ndeki Nişabur'da dünyaya geldi.Ayrıca Hacı Bektaş-ı Veli, Bektaşilik tarikatının kurucusu iken Ahi Evran-ı Veli, Ahiliğin kurucusu olarak biliniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.