Köye Düşürülen Beldeler Meclis Gündeminde

GÜNDEM 24.11.2022 - 10:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Köye Düşürülen Beldeler Meclis Gündeminde

Kırşehir'de köye düşürülen beldeler, CHP Milletvekili Metin İlhan tarafından meclis gündemine taşındı.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, iktidarın çıkardığı yasalar çerçevesinde yaptığı sözde yenilikleri ve düzenlemeleri arasında yer alan belde belediyelerin kapatılması konusunu gündeme getirerek Kırşehir ilinde de böyle durumların yaşandığı ilçelerin bulunduğuna dikkat çekti ve TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında iktidar yetkililerine eleştirilerde bulundu. İlhan konuşmasında ilk olan şunlara yer verdi: "Öncelikle, sabaha karşı Düzce'de meydana gelen depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yirmi yıllık AKP iktidarı, demokrasinin temel ayağı olan yerel yönetimleri güçlendirmeyi bir yana bırakın, tam aksi bir şekilde belde belediyelerini kapatarak vatandaşlarımızın kaderini merkezî yönetimin insafına terk etmiştir."    "KIRŞEHİR'DE KAPATILAN BELDE BELEDİYELERİNİN OLDUĞU BÖLGELERDE SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR." İlhan, kapatılan belde belediyelerinin yer aldığı bölgelerde sorunların günden güne arttığına dikkat çekerek Kırşehir'de kapatılan belediyelerin bulunduğu yerlere ilişkin durumları sıralarken şu eleştirilere bulundu: "Geçen hafta Kırşehir'de, eskiden belediye olan ancak günümüzde bu vasfını kaybetmiş Kaman ilçemizin Ömerhacılı, Savcılı ve Yelek köylerinde incelemelerde bulundum. Karşılaştığım manzara ne yazık ki hiç de iç açıcı değildi. Zira, belde vasfının kaybedilmesiyle artık eski dinamizmden uzak, durgun ve cansız yaşam alanlarına dönüşmüşler, sorunlar da çığ gibi artarak büyümüş."   CHP İKTİDARI DÖNEMİNDE HER ŞEY OLMASI GEREKEN UYGULAMA POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE REVİZE EDİLECEKTİR. Son olarak İlhan, CHP iktidarı döneminde tüm politik uygulamaların asıl şekline göre düzenlemelerle revize edileceğinin altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Buradan şunu söylemek isterim ki: İktidarımızda, eski belde belediyelerinin çoğunu tekrar açıp, yetkilerini, öz gelirlerini ve üretime yönelik kaynaklarını artırıp yeni imkânlar oluşturarak hizmet kapasitesini çoğaltacağız. Böylece belediyelerimize, beldelerimize ekonomik ve sosyal anlamda yeni bir hareketlilik getirip buraları üretimin sürdürülebilir olduğu yerler haline getireceğiz."
Kırşehir'de köye düşürülen beldeler, CHP Milletvekili Metin İlhan tarafından meclis gündemine taşındı.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, iktidarın çıkardığı yasalar çerçevesinde yaptığı sözde yenilikleri ve düzenlemeleri arasında yer alan belde belediyelerin kapatılması konusunu gündeme getirerek Kırşehir ilinde de böyle durumların yaşandığı ilçelerin bulunduğuna dikkat çekti ve TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında iktidar yetkililerine eleştirilerde bulundu. İlhan konuşmasında ilk olan şunlara yer verdi: "Öncelikle, sabaha karşı Düzce'de meydana gelen depremde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Yirmi yıllık AKP iktidarı, demokrasinin temel ayağı olan yerel yönetimleri güçlendirmeyi bir yana bırakın, tam aksi bir şekilde belde belediyelerini kapatarak vatandaşlarımızın kaderini merkezî yönetimin insafına terk etmiştir."
 
 "KIRŞEHİR'DE KAPATILAN BELDE BELEDİYELERİNİN OLDUĞU BÖLGELERDE SORUNLAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR."

İlhan, kapatılan belde belediyelerinin yer aldığı bölgelerde sorunların günden güne arttığına dikkat çekerek Kırşehir'de kapatılan belediyelerin bulunduğu yerlere ilişkin durumları sıralarken şu eleştirilere bulundu: "Geçen hafta Kırşehir'de, eskiden belediye olan ancak günümüzde bu vasfını kaybetmiş Kaman ilçemizin Ömerhacılı, Savcılı ve Yelek köylerinde incelemelerde bulundum. Karşılaştığım manzara ne yazık ki hiç de iç açıcı değildi. Zira, belde vasfının kaybedilmesiyle artık eski dinamizmden uzak, durgun ve cansız yaşam alanlarına dönüşmüşler, sorunlar da çığ gibi artarak büyümüş."
 
CHP İKTİDARI DÖNEMİNDE HER ŞEY OLMASI GEREKEN UYGULAMA POLİTİKALARI ÇERÇEVESİNDE REVİZE EDİLECEKTİR.

Son olarak İlhan, CHP iktidarı döneminde tüm politik uygulamaların asıl şekline göre düzenlemelerle revize edileceğinin altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Buradan şunu söylemek isterim ki: İktidarımızda, eski belde belediyelerinin çoğunu tekrar açıp, yetkilerini, öz gelirlerini ve üretime yönelik kaynaklarını artırıp yeni imkânlar oluşturarak hizmet kapasitesini çoğaltacağız. Böylece belediyelerimize, beldelerimize ekonomik ve sosyal anlamda yeni bir hareketlilik getirip buraları üretimin sürdürülebilir olduğu yerler haline getireceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.