KOSGEB'in 50000 TL'lik ''Nefes Kredisi'' Sisteme Takıldı

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.12.2016 - 15:34, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KOSGEB'in 50000 TL'lik ''Nefes Kredisi'' Sisteme Takıldı

KOSGEB kayıt işlemleri sistemde yaşanan sorunlar nedeniyle günlerdir yapılamıyor. 19 Aralık tarihinde başlayacak başvurular için KOSGEB'e son kayıt günü ise 16/12/2016 yani bugün. Küçük ve orta ölçekli firmaların kalkındırılmasının amaçlandığı ''Nefes Kredisi'' olarak tabir edilen, 50000 TL faizsiz kredi başvuruları KOSGEB internet sitesindeki aşırı yoğunluk yüzünden tıkandı.Başvuru süresinin KOSGEB yaptığı açıklamada 46.295 işletme için başvuruların gecikmelide olsa yapılacağını belirtti. Kırşehir'de de katılımın oldukça yoğun olduğu ''nefes kredisi'' için kayıt işlemleri yapılamıyor.KOSGEB'in bu süreye ek olarak yeni bir süre tanıması ise merak konusu . KİRSEHİR SMMM ODASI'NDAN KOSGEB'E TEPKİ Kırşehir SMMM odası yönetim kurulu üyesi Mehmet Çolak ise bu duruma tepki göstererek, ''Nefes kredisi sloganıyla 50.000., Tl faizsiz kredi verilecek diyerek ekonomik sıkıntıda olan esnafı heveslendirip, müracaat için milleti günlerdir çalışmayan internet sitesi başında bekçi eden KOSGEB lütfen internet sitenizi işler hale getirin,kredinin Türkiye genelinde 15.000 kişiye verileceğini, krediyi verip vermemekteki kararın müracat edilen bankanın inisiyatifinde olduğunu,Kosgebin sadece kullanılan kredinin faizini karşılamakla yükümlü olduğunu belirtin.Müracatın ne zaman sona ereceğini lütfen söyleyin.Size müracat eden esnafa gidin muhasebeciniz işlemleriniz yapsın demek yerine bilgilendirmede yardımcı olun. Muhasebeciler hiç bir kurumun yardımcı elemanı değil bunuda bilin.'' açıklamalarında bulundu.    
KOSGEB kayıt işlemleri sistemde yaşanan sorunlar nedeniyle günlerdir yapılamıyor.

19 Aralık tarihinde başlayacak başvurular için KOSGEB'e son kayıt günü ise 16/12/2016 yani bugün. Küçük ve orta ölçekli firmaların kalkındırılmasının amaçlandığı ''Nefes Kredisi'' olarak tabir edilen, 50000 TL faizsiz kredi başvuruları KOSGEB internet sitesindeki aşırı yoğunluk yüzünden tıkandı.Başvuru süresinin KOSGEB yaptığı açıklamada 46.295 işletme için başvuruların gecikmelide olsa yapılacağını belirtti. Kırşehir'de de katılımın oldukça yoğun olduğu ''nefes kredisi'' için kayıt işlemleri yapılamıyor.KOSGEB'in bu süreye ek olarak yeni bir süre tanıması ise merak konusu . KİRSEHİR SMMM ODASI'NDAN KOSGEB'E TEPKİ Kırşehir SMMM odası yönetim kurulu üyesi Mehmet Çolak ise bu duruma tepki göstererek, ''Nefes kredisi sloganıyla 50.000., Tl faizsiz kredi verilecek diyerek ekonomik sıkıntıda olan esnafı heveslendirip, müracaat için milleti günlerdir çalışmayan internet sitesi başında bekçi eden KOSGEB lütfen internet sitenizi işler hale getirin,kredinin Türkiye genelinde 15.000 kişiye verileceğini, krediyi verip vermemekteki kararın müracat edilen bankanın inisiyatifinde olduğunu,Kosgebin sadece kullanılan kredinin faizini karşılamakla yükümlü olduğunu belirtin.Müracatın ne zaman sona ereceğini lütfen söyleyin.Size müracat eden esnafa gidin muhasebeciniz işlemleriniz yapsın demek yerine bilgilendirmede yardımcı olun. Muhasebeciler hiç bir kurumun yardımcı elemanı değil bunuda bilin.'' açıklamalarında bulundu.    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.