Kortulu Pekmez Festivalinin İlki Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

KÜLTÜR 04.10.2021 - 10:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kortulu Pekmez Festivalinin İlki Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği tarafındn orgnize edilen Kortulu Pekmez Festivalinin ilki yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kırşehir Yazarlar ve Şairler Dernği tarafından gerçekleştirilen organizasyona Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Vali Yardımcısı Ercan Ateş, Sarıyahşi Belediye başkanı Fatih Ünsal, İl Kültür ve Turizm Yardımcısı Eyüp Temur, Kırşehir Belediye başkan yardımcıları, Osman Uçar, Nuri Araz, Hamza Çam ve Tuncay Polat ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.     Beklenilenin de üzerinde bir katılımla gerçekleştirilen 1. Kortulu Pekmez Festivali’nde Ozan Ekrem Çelebi ile birlikte KIYŞAD üyeleri de sahne alarak şiirlerini ve türkülerini seslendirdiler. 1. Kortulu Pekmez Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:  “1.Kortulu Pekmez Festivali için burada bulunan tüm hemşehrilerime öncelikle hoşgeldiniz diyor ve saygılarımı sunuyorum.Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan bu programda tüm emeği geçenleri kutluyorum. Bildiğiniz üzere Şirin Kırşehir’imiz üzüm, ceviz, mercimek, nohut ve fasulye gibi tarımsal ürünlerde ülkemizde aranan bir marka il olmuştur. Yapılan üzüm hasadıyla birlikte bu yıl ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Kortulu Pekmez Festivali ile Kortulu Pekmezi’nin marka değeri artacak ve gerek il içinde gerekse de ülke genelinde aranan bir ürün olacağından hiç kuşkunuz olasın. Yeter ki kendimize ve üzerinde emek harcadığımız toprağımıza güvenelim ve onu işlemesini bilelim. Eski Başbakanlarımızdan merhum Bülent Ecevit’in de dediği gibi “Toprak işleyenin, su kullananın” sözünden hareketle Festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm hemşehrilerimi kutluyor bundan sonraki Festivallerde buluşmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum.”      
Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği tarafındn orgnize edilen Kortulu Pekmez Festivalinin ilki yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kırşehir Yazarlar ve Şairler Dernği tarafından gerçekleştirilen organizasyona Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Vali Yardımcısı Ercan Ateş, Sarıyahşi Belediye başkanı Fatih Ünsal, İl Kültür ve Turizm Yardımcısı Eyüp Temur, Kırşehir Belediye başkan yardımcıları, Osman Uçar, Nuri Araz, Hamza Çam ve Tuncay Polat ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Beklenilenin de üzerinde bir katılımla gerçekleştirilen 1. Kortulu Pekmez Festivali’nde Ozan Ekrem Çelebi ile birlikte KIYŞAD üyeleri de sahne alarak şiirlerini ve türkülerini seslendirdiler.

1. Kortulu Pekmez Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

 “1.Kortulu Pekmez Festivali için burada bulunan tüm hemşehrilerime öncelikle hoşgeldiniz diyor ve saygılarımı sunuyorum.Kırşehir Şairler ve Yazarlar Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan bu programda tüm emeği geçenleri kutluyorum. Bildiğiniz üzere Şirin Kırşehir’imiz üzüm, ceviz, mercimek, nohut ve fasulye gibi tarımsal ürünlerde ülkemizde aranan bir marka il olmuştur.

Yapılan üzüm hasadıyla birlikte bu yıl ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz 1. Kortulu Pekmez Festivali ile Kortulu Pekmezi’nin marka değeri artacak ve gerek il içinde gerekse de ülke genelinde aranan bir ürün olacağından hiç kuşkunuz olasın. Yeter ki kendimize ve üzerinde emek harcadığımız toprağımıza güvenelim ve onu işlemesini bilelim.

Eski Başbakanlarımızdan merhum Bülent Ecevit’in de dediği gibi “Toprak işleyenin, su kullananın” sözünden hareketle Festivalin hazırlanmasında emeği geçen tüm hemşehrilerimi kutluyor bundan sonraki Festivallerde buluşmak üzere hepinize saygılarımı sunuyorum.”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.