Koronavirüs Vakalarında Kırşehir'de Son Durum

SAĞLIK 11.01.2021 - 09:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Koronavirüs Vakalarında Kırşehir'de Son Durum

Kırşehir'de 5 haftalık sokağa çıkma yasağı ile birlikte koronavirüs vakalarındaki son tablo...

Milyonlarca insanın canına mal olan koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler kapsamında Türkiye'de yaklaşık 5 hafta boyunca hafta sonu sokağa çıkma yasağı hafta içi ise sokağa çıkma kısıtlaması uygulundı.Bu 5 haftanın sonunda vaka sayıları da oldukça azaldı ve yatan hasta ve ölüm sayılarında da önemli bir düşüş yaşanıyor.Bu durum özellik sokağa çıkma yasağı konusunda hassas ve duyarlı olan Kıreşhir'e daha çok yansımış durumda.   AKTİF VAKA SAYISI 400'LERDE   Sokağa çıkma yasağından önce vakaların üst düzeye ulaştığı Kırşehir'de tedbirlerin uygulandığı bu 5 haftanın ardından vaka sayıları da yüzde önemli oranda düştü.Vakaların en üst düzeye ulaştığı dönemde günlük 250'ye yakın vaka sayısı gelirken bu rakam şimdilerde 30'a kadar düştü.Yine vakaların en üst seviyeye ulaştığı dönemde günlük 2 bin olan aktif vaka sayısı ise 400'e kadar indi.   YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE SAYISINDA DA DÜŞÜŞ   130'a kadar çıkan Hastanede tedavi gören hasta sayısı  60'a indi.Bir dönem tamamen dolu olan yoğun bakım ünitesinde şimdilerde 21 hasta tedavi görürken , entübe hasta sayısı ise 4'e düştü.Vaka sayılarının en yüksek seviyede olduğu dönemde günlük ortalama 6 kişi hayatını kaybederken şimdilerde günlük ortalama 1 ya da 2 hasta yaşamını yitiriyor.   GÜNCEL KORONAVİRÜS HARİTASI  
Kırşehir'de 5 haftalık sokağa çıkma yasağı ile birlikte koronavirüs vakalarındaki son tablo...

Milyonlarca insanın canına mal olan koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler kapsamında Türkiye'de yaklaşık 5 hafta boyunca hafta sonu sokağa çıkma yasağı hafta içi ise sokağa çıkma kısıtlaması uygulundı.Bu 5 haftanın sonunda vaka sayıları da oldukça azaldı ve yatan hasta ve ölüm sayılarında da önemli bir düşüş yaşanıyor.Bu durum özellik sokağa çıkma yasağı konusunda hassas ve duyarlı olan Kıreşhir'e daha çok yansımış durumda.

 

AKTİF VAKA SAYISI 400'LERDE

 

Sokağa çıkma yasağından önce vakaların üst düzeye ulaştığı Kırşehir'de tedbirlerin uygulandığı bu 5 haftanın ardından vaka sayıları da yüzde önemli oranda düştü.Vakaların en üst düzeye ulaştığı dönemde günlük 250'ye yakın vaka sayısı gelirken bu rakam şimdilerde 30'a kadar düştü.Yine vakaların en üst seviyeye ulaştığı dönemde günlük 2 bin olan aktif vaka sayısı ise 400'e kadar indi.

 

YOĞUN BAKIM VE ENTÜBE SAYISINDA DA DÜŞÜŞ

 

130'a kadar çıkan Hastanede tedavi gören hasta sayısı  60'a indi.Bir dönem tamamen dolu olan yoğun bakım ünitesinde şimdilerde 21 hasta tedavi görürken , entübe hasta sayısı ise 4'e düştü.Vaka sayılarının en yüksek seviyede olduğu dönemde günlük ortalama 6 kişi hayatını kaybederken şimdilerde günlük ortalama 1 ya da 2 hasta yaşamını yitiriyor.

 

GÜNCEL KORONAVİRÜS HARİTASI

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.