Koronavirüs Salgınına ve Risk Grubunda Olmalarına Rağmen Hala Dışarıda Gezen Yaşlılar

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.03.2020 - 18:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Koronavirüs Salgınına ve Risk Grubunda Olmalarına Rağmen Hala Dışarıda Gezen Yaşlılar

Size sesleniyorum , amcacığım, dayıcığım , teyzeciğim ... Hani her oturduğunuzda , ''Şimdiki nesil çok bozuk çok'' diyorsunuz ya... İşte o sizin bozuk dediğiniz nesil sizi sizden daha çok düşünüyor. Risk grubunda olmamalarına rağmen Koronavirüse karşı sizden daha bilinçli hareket ediyor. ''Anneme , Babama , nineme , dedeme dışarıdan virüs bulaştırmayayım.'' diye duyarlı hareket ediyor. Peki siz ne yapıyorsunuz ? Çarşı, pazar gezip her gördüğünüzle sarmaş dolaş olup , ''bize birşey olmaz yeğen'' diyorsunuz. ''Ben neler gördüm yeğen bana birşey olmadı bundan sonra olmaz'' diyeni mi ararsınız. ''Gardaşım, bölem'' diyerek yanındakine sarılanı mı dersiniz. ''Başlarım goronasına , gorona da kim , bak bana fişek gibiyim hasta değilim ben ?'' diyenden mi bahsedersiniz... Yok yok arkadaş ! ''Ben zaten yaşayacağım gadar yaşadım, goronadan ölsem ne olacak ?'' diyenleri de var. ''Allah'ın takdiri , gaderimizde varsa ölürüz , yaşadım bunca yıl ölürsem öleyim.'' diyenleri de var. Bunun adı ölümden korkmamak değil ki ! Riskin ve tehlikenin bilincinde olmamak , cehalet ve aymazlık bu ! Bir de bunların , Kendi kafasına göre reçete hazırlayan ve bununla korunacağına inanları var. Daha geçenlerde yoğurda arap sabunu karıştırıp yiyen , alkol temizler diyip saf alkolü kafasına çekip ölenleri görüyoruz. ''Risk grubundasınız amca dikkat edin kendinize, evde kalın'' diyorum , ''yok yav ben iyiyim diyor.'' Yahu bari kendinizi düşünmüyorsanız en azından sonraki nesilleri düşünün ; çocuklarınızı , torunlarınızı düşünün... Bu bahsi geçen virüs çocuklarımıza , torunlarımıza geçtiği zaman evet hastalık yaratmayacak veya ölüme yol açmayacak ama ileride yaşlandıkları zaman ortaya çıkacak hatta mutasyon geçirerek farklı bir formatta belki de gençlerde ve çocuklarda da ölümlere yol açmaya başlayacak. Yahu adama diyorum ki , ''tokalaşmayalım durum kritik.'' biraz da alınarak diyor ki ; ''tabi tokalaşmayalım , tokalaşacak adam var tokalaşılmayacak adam var.Ben sevdiğim adama sarılırım da.'' ! Hadi buradan buyurun , gelin bu adamlara birşeyler anlatın.Anlamaz ki ! Laf anlatamazsın böylelerine... Ben ona risk grubunda olduğu için birşey varsa bulaştırmama derdindeyim , onun anladığı ; ''Baksana bizden kaçıyor.'' oluyor. Bir de ellerinde 65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartı var ya ... Deymeyin keyiflerine , hele bir de bu virüs olayı çıktı ya , normalde evden çıkmayan adam artık eve gelmiyor. Belediyeler bankları topluyor, '' oturmasınlar evlerine gitsinler'' diye.Adam gidiyor betonun üstüne, caminin dibine oturuyor. Elin İtalyan'ı , İngiliz'i ''bırakın ölsünler'' gözüyle bakarken Türk Milleti ''aman anama, babama ,nineme , dedeme birşey olmasın'' derdinde. Lütfen sizler de çocuklarınıza ve torunlarınıza zorluk çıkarmayın , onlara yardımcı olun. #EvdeKalın

Size sesleniyorum , amcacığım, dayıcığım , teyzeciğim ...

Hani her oturduğunuzda , ''Şimdiki nesil çok bozuk çok'' diyorsunuz ya...

İşte o sizin bozuk dediğiniz nesil sizi sizden daha çok düşünüyor.

Risk grubunda olmamalarına rağmen Koronavirüse karşı sizden daha bilinçli hareket ediyor.

''Anneme , Babama , nineme , dedeme dışarıdan virüs bulaştırmayayım.'' diye duyarlı hareket ediyor.

Peki siz ne yapıyorsunuz ?

Çarşı, pazar gezip her gördüğünüzle sarmaş dolaş olup , ''bize birşey olmaz yeğen'' diyorsunuz.

''Ben neler gördüm yeğen bana birşey olmadı bundan sonra olmaz'' diyeni mi ararsınız.

''Gardaşım, bölem'' diyerek yanındakine sarılanı mı dersiniz.

''Başlarım goronasına , gorona da kim , bak bana fişek gibiyim hasta değilim ben ?'' diyenden mi bahsedersiniz...

Yok yok arkadaş !

''Ben zaten yaşayacağım gadar yaşadım, goronadan ölsem ne olacak ?'' diyenleri de var.

''Allah'ın takdiri , gaderimizde varsa ölürüz , yaşadım bunca yıl ölürsem öleyim.'' diyenleri de var.

Bunun adı ölümden korkmamak değil ki ! Riskin ve tehlikenin bilincinde olmamak , cehalet ve aymazlık bu !

Bir de bunların , Kendi kafasına göre reçete hazırlayan ve bununla korunacağına inanları var.

Daha geçenlerde yoğurda arap sabunu karıştırıp yiyen , alkol temizler diyip saf alkolü kafasına çekip ölenleri görüyoruz.

''Risk grubundasınız amca dikkat edin kendinize, evde kalın'' diyorum , ''yok yav ben iyiyim diyor.''

Yahu bari kendinizi düşünmüyorsanız en azından sonraki nesilleri düşünün ; çocuklarınızı , torunlarınızı düşünün...

Bu bahsi geçen virüs çocuklarımıza , torunlarımıza geçtiği zaman evet hastalık yaratmayacak veya ölüme yol açmayacak ama ileride yaşlandıkları zaman ortaya çıkacak hatta mutasyon geçirerek farklı bir formatta belki de gençlerde ve çocuklarda da ölümlere yol açmaya başlayacak.

Yahu adama diyorum ki , ''tokalaşmayalım durum kritik.'' biraz da alınarak diyor ki ; ''tabi tokalaşmayalım , tokalaşacak adam var tokalaşılmayacak adam var.Ben sevdiğim adama sarılırım da.'' !

Hadi buradan buyurun , gelin bu adamlara birşeyler anlatın.Anlamaz ki ! Laf anlatamazsın böylelerine...

Ben ona risk grubunda olduğu için birşey varsa bulaştırmama derdindeyim , onun anladığı ; ''Baksana bizden kaçıyor.'' oluyor.

Bir de ellerinde 65 yaş üstü ücretsiz seyahat kartı var ya ...

Deymeyin keyiflerine , hele bir de bu virüs olayı çıktı ya , normalde evden çıkmayan adam artık eve gelmiyor.

Belediyeler bankları topluyor, '' oturmasınlar evlerine gitsinler'' diye.Adam gidiyor betonun üstüne, caminin dibine oturuyor.

Elin İtalyan'ı , İngiliz'i ''bırakın ölsünler'' gözüyle bakarken Türk Milleti ''aman anama, babama ,nineme , dedeme birşey olmasın'' derdinde.

Lütfen sizler de çocuklarınıza ve torunlarınıza zorluk çıkarmayın , onlara yardımcı olun.

#EvdeKalın

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.