Koronavirüs Pazarı da Vurdu

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2020 - 20:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Koronavirüs Pazarı da Vurdu

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alana yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Kırşehir Pazarı da boş kaldı. Türkiye'de ilk vakanın ardından 18 gün geçmesine rağmen vaka sayılarındaki artış devam ediyor.Kırşehir'de de vakaların görülmesinin ardından halk artık çok daha az dışarıya çıkmaya başladı. Koronavirüs sadece şehir merkezindeki esnafları değil Pazar yeri esnaflarını da etkiledi.Pazar ve Pazartesi kurulan Kırşehir pazarı ilk gününde boş kaldı. Çok sayıda vatandaşın gıda ve erzak ihtiyacını karşılayan Kırşehir Pazar yeri hiç olmadığı kadar boş kaldı.Bazı pazarcı esnafların tezgah açmadığı Pazar yerinde gıda ve temizlik eşyaları satan tezgahlar dışında diğer tezgahlar ise açılmadı. Çok az sayıda insanın alışveriş yaptığı pazar yerinde yabancı uyruklu kişilerin çoğunlukta olması ise dikkat çekti.Pazarcı esnafı ise Koronavirüs nedeniyle eldiven ve maske kullanırken tezgahlarda ''elle dokunmayın'' uyarılarının olması dikkat çekti. Pazarda sebze ve meyveler ise şu fiyatlardan satılığa çıkarıldı ; Domates : 2-3 TL , Salatalık : 3-3,5 TL , Ispanak ve Pırasa : 4 TL , Biber : 7-12 TL , Patlıcan : 3-4 TL , Yeşillikler : 1,5 TL , Marul : 4-5 TL , Portakal : 3-4 TL , Elma 2,5-4 TL ,Muz : 8-10 TL , Havuç : 2,5-3 TL ,Çilek 10 TL .... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alana yeni tip Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Kırşehir Pazarı da boş kaldı.

Türkiye'de ilk vakanın ardından 18 gün geçmesine rağmen vaka sayılarındaki artış devam ediyor.Kırşehir'de de vakaların görülmesinin ardından halk artık çok daha az dışarıya çıkmaya başladı.

Koronavirüs sadece şehir merkezindeki esnafları değil Pazar yeri esnaflarını da etkiledi.Pazar ve Pazartesi kurulan Kırşehir pazarı ilk gününde boş kaldı.

Çok sayıda vatandaşın gıda ve erzak ihtiyacını karşılayan Kırşehir Pazar yeri hiç olmadığı kadar boş kaldı.Bazı pazarcı esnafların tezgah açmadığı Pazar yerinde gıda ve temizlik eşyaları satan tezgahlar dışında diğer tezgahlar ise açılmadı.

Çok az sayıda insanın alışveriş yaptığı pazar yerinde yabancı uyruklu kişilerin çoğunlukta olması ise dikkat çekti.Pazarcı esnafı ise Koronavirüs nedeniyle eldiven ve maske kullanırken tezgahlarda ''elle dokunmayın'' uyarılarının olması dikkat çekti.

Pazarda sebze ve meyveler ise şu fiyatlardan satılığa çıkarıldı ; Domates : 2-3 TL , Salatalık : 3-3,5 TL , Ispanak ve Pırasa : 4 TL , Biber : 7-12 TL , Patlıcan : 3-4 TL , Yeşillikler : 1,5 TL , Marul : 4-5 TL , Portakal : 3-4 TL , Elma 2,5-4 TL ,Muz : 8-10 TL , Havuç : 2,5-3 TL ,Çilek 10 TL ....

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.