Koranavirüs Risk ve Yoğunluk Haritasında Kırşehir'deki Son Durum Ne ?

GÜNDEM 26.05.2020 - 14:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Koranavirüs Risk ve Yoğunluk Haritasında Kırşehir'deki Son Durum Ne ?

Sağlık Bakanlığı tarafından ''Hayat Eve Sığar'' programındaki Koronavirüs Risk haritası sürekli olarak güncelleniyor.Peki 20 gün önce yayınladığımız haritada neler değişti ?

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri kapsamında ''Hayat Eve Sığar'' isimli mobil uygulama ile artık yaşadığımız bölge, il, ilçe ve hatta mahallenize kadar koronirüs risk ve yoğunluğunu güncel bir şekilde takip edebiliyoruz.20 gün önce yayınladığımız Kırşehir haritasında risk ve yoğunluk yaşanan bölgelerde de değişim oldu.Bazı İlçe ve köylerden koronavirüs riski kalkarken Kırşehir kent merkezinde ise büyük değişimler oldu.   MERKEZDE DURUM NE ?   Daha önce risk seviyesi kırmızı olan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki risk durumu azalmış durumda.   Kırşehir kent merkezindeki en riskli bölgenin basın anıtı civarı olduğu görülebiliyor.Burada risk seviyesi çok yüksek.     Kent merkezindeki bir diğer dikkat çeken riskli bölge ise Hızırağa Mahallesi.Daha önce burada risk bulunmuyordu.     İLÇELERDE SON DURUM NE ?   Kaman ilçe merkezinde 2 ayrı noktanın riskli olduğu görülebiliyor.Bu noktalar daha önceki haritada farklı bölgelerde yer alıyordu. Mucur'daki özellikle çarşı merkezindeki riskli durum devam ediyor.Risk seviyesi ise Kaman'a göre biraz daha yüksek.   Daha önce riskin bulunmadığı ilçeler arasında olan Boztepe'de de ilk kez riskli bir bölge yayınlanmış durumda.Risk seviyesi ise biraz yüksek.     Daha önce kent merkezinde 2 riskli bölge bulunan Akpınar'da ise bu risk kalkmış durumda ancak , şehir mezarlığına yakın bir bölgede riskli yeni bir alan işaretlenmiş durumda.   Vaka sayısının çok görüldüğü Yerköy'e yakın olması ve vakaların görülmesi  nedeniyle risk seviyesinin yüksek olduğu Çiçekdağı İlçesinde risk kalkmış durumda.Yine Akçakent ilçesinde ise daha önce olduğu risk bulunmuyor.   KÖYLERDE DURUM NE ?   Daha önce yayınlanan haritada riskli olarak görünen birçok köyden bu risk kalkmış durumda ancak risk bulunmayan bazı köyler ise riskli olarak gösterilmiş.İşte Kırşehir'de ki Koronavirüs riski taşıyan köy ve Kasabalar.   Sizler de ''Hayat Eve Sığar'' Mobil uygulamasını indirerek , yaşadığınız yerdeki koronavirüs riski taşıyan noktaları güncel olarak gözlemleyebilirsiniz.      
Sağlık Bakanlığı tarafından ''Hayat Eve Sığar'' programındaki Koronavirüs Risk haritası sürekli olarak güncelleniyor.Peki 20 gün önce yayınladığımız haritada neler değişti ?

Çin'de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs tedbirleri kapsamında ''Hayat Eve Sığar'' isimli mobil uygulama ile artık yaşadığımız bölge, il, ilçe ve hatta mahallenize kadar koronirüs risk ve yoğunluğunu güncel bir şekilde takip edebiliyoruz.20 gün önce yayınladığımız Kırşehir haritasında risk ve yoğunluk yaşanan bölgelerde de değişim oldu.Bazı İlçe ve köylerden koronavirüs riski kalkarken Kırşehir kent merkezinde ise büyük değişimler oldu.

 

MERKEZDE DURUM NE ?

 

Daha önce risk seviyesi kırmızı olan Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki risk durumu azalmış durumda.

 

Kırşehir kent merkezindeki en riskli bölgenin basın anıtı civarı olduğu görülebiliyor.Burada risk seviyesi çok yüksek.

 

 

Kent merkezindeki bir diğer dikkat çeken riskli bölge ise Hızırağa Mahallesi.Daha önce burada risk bulunmuyordu.

 

 

İLÇELERDE SON DURUM NE ?

 

Kaman ilçe merkezinde 2 ayrı noktanın riskli olduğu görülebiliyor.Bu noktalar daha önceki haritada farklı bölgelerde yer alıyordu.

Mucur'daki özellikle çarşı merkezindeki riskli durum devam ediyor.Risk seviyesi ise Kaman'a göre biraz daha yüksek.

 

Daha önce riskin bulunmadığı ilçeler arasında olan Boztepe'de de ilk kez riskli bir bölge yayınlanmış durumda.Risk seviyesi ise biraz yüksek.

 

 

Daha önce kent merkezinde 2 riskli bölge bulunan Akpınar'da ise bu risk kalkmış durumda ancak , şehir mezarlığına yakın bir bölgede riskli yeni bir alan işaretlenmiş durumda.

 

Vaka sayısının çok görüldüğü Yerköy'e yakın olması ve vakaların görülmesi  nedeniyle risk seviyesinin yüksek olduğu Çiçekdağı İlçesinde risk kalkmış durumda.Yine Akçakent ilçesinde ise daha önce olduğu risk bulunmuyor.

 

KÖYLERDE DURUM NE ?

 

Daha önce yayınlanan haritada riskli olarak görünen birçok köyden bu risk kalkmış durumda ancak risk bulunmayan bazı köyler ise riskli olarak gösterilmiş.İşte Kırşehir'de ki Koronavirüs riski taşıyan köy ve Kasabalar.

 

Sizler de ''Hayat Eve Sığar'' Mobil uygulamasını indirerek , yaşadığınız yerdeki koronavirüs riski taşıyan noktaları güncel olarak gözlemleyebilirsiniz.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.