Koronavirüs Amerika'yı Bitirebilir !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.03.2020 - 14:53, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Koronavirüs Amerika'yı Bitirebilir !

Bunu ben söylemiyorum rakamlar söylüyor ! Ölümcül Covid-19 Amerikanın neredeyse her yerine yayılmış durumda. Son 24 saatte Amerika'da ki Koronavirüs vakası 125 bini aştı ! 125 bin vakayı Dünya sağlık örgütünün verdiği 10 kat kuralı ile değerlendirirsek karşımıza 1 milyon 250 bin rakamı çıkıyor ki bu devasa bir rakam... Amerika Birleşik Devletlerinin sağlık sistemi çökmek üzere... Amerika 2 gün önce dünyaya çağrı yaparak doktor ve sağlık çalışanı talep etti. Daha dün Amerikalı bir doktor , '' Eğer ölümler artmazsa solunum cihazlarımız yetmeyecek'' uyarısında bulundu. Amerikalılar marketleri ve silah satış noktalarını boşalttı. Evlerini yiyecek erzaklarıyla ve silahla doldurdular.Her ev neredeyse cephaneliğe dönmüş durumda. Yiyecek erzakları bitince ne yapacaklarını tahmin edebiliyorsunuzdur. Amerikada durumdan vazife çıkarmayı bekleyen milyonlarca psikopat var. Bu adamlar katı yasalarla ve idamla bile dize getirilemiyor. Tüm bu verilere rağmen Amerika'da sokağa çıkma yasağı ilan edilemiyor. Çünkü kapitalist sistemde özel sektör çökerse bütün ekonomi alaşağı olur. Bununla birlikte Amerikan Halkı da hala durumun vehametinin farkında değil. Belli bölgelerde konserler verilmeye devam ediyor, barlar , kafeler hala ziyaretçi almaya devam ediyor. Adamlar böylesine tehlikeli bir virüse karşı resmen meydan okuyorlar.Herhalde kendilerini ölümsüz falan zannediyorlar. Donald Trump geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele için 2 trilyon dolarlık bir paketi kameralar önünde törenle imzaladı. Amerikan basını bunun için serenomiye ne gerek vardı gibi eleştiriler getirdi. Amerikanın kalbi olan New York'da ki vaka sayılarında kritik eşik aşıldı ve New York'a yönelik bir karantina gündemde. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio , Amerikan hükümetine ve Donald Trump'a yönelik mücadelede yetersiz kalındığına yönelik sık sık eleştirilerde bulunuyor. Askeri gücü ile dünyaya meydan okuyan ve birçok ülkede masum halkın kanının dökülmesinin sorumlusu olan Amerika Birleşik Devletleri ilk kez yenik düşmeye bu kadar yakın. Ne bir askeri güce ne bir ülkeye ne de güçlü bir ekonomiye...Sadece küçücük bir virüse karşı ... ABD Koronavirüs ile mücadelenin henüz başında diyebilirim.Yani Amerika için henüz sonun başlangıcı. 1 Hafta içinde tespit edilen vaka sayısının 200 bini aşacağını tahmin ediyorum. 10 gün içinde ise bu rakam 250 bini aşacaktır. Bir süre sonra sie bu gevşeklik ve rahatlık yerini yavaş yavaş korku ve paniğe bırakacak. Bu durum Amerikayı kaos ile karşı karşıya bırakabilir. Evlerine silah yığınağı yapan milyonlarca psikopat devlet otoritesinin yitirildiği durumlarda sokaklara inecektir. Dünyanın her yerinde felaket senaryoları hazırlayan Amerika Birleşik Devletleri ilk kez kaos , yağma ve anarşizmle karşı karşıya... Bakalım Amerikan Devleti mi bu mücadeleyi kazanacak yoksa bu savaşı başlatan ve dünyayı yeni bir düzene hazırlamaya çalışan güçler mi ?

Bunu ben söylemiyorum rakamlar söylüyor !

Ölümcül Covid-19 Amerikanın neredeyse her yerine yayılmış durumda.

Son 24 saatte Amerika'da ki Koronavirüs vakası 125 bini aştı !

125 bin vakayı Dünya sağlık örgütünün verdiği 10 kat kuralı ile değerlendirirsek karşımıza 1 milyon 250 bin rakamı çıkıyor ki bu devasa bir rakam...

Amerika Birleşik Devletlerinin sağlık sistemi çökmek üzere...

Amerika 2 gün önce dünyaya çağrı yaparak doktor ve sağlık çalışanı talep etti.

Daha dün Amerikalı bir doktor , '' Eğer ölümler artmazsa solunum cihazlarımız yetmeyecek'' uyarısında bulundu.

Amerikalılar marketleri ve silah satış noktalarını boşalttı.

Evlerini yiyecek erzaklarıyla ve silahla doldurdular.Her ev neredeyse cephaneliğe dönmüş durumda.

Yiyecek erzakları bitince ne yapacaklarını tahmin edebiliyorsunuzdur.

Amerikada durumdan vazife çıkarmayı bekleyen milyonlarca psikopat var.

Bu adamlar katı yasalarla ve idamla bile dize getirilemiyor.

Tüm bu verilere rağmen Amerika'da sokağa çıkma yasağı ilan edilemiyor.

Çünkü kapitalist sistemde özel sektör çökerse bütün ekonomi alaşağı olur.

Bununla birlikte Amerikan Halkı da hala durumun vehametinin farkında değil.

Belli bölgelerde konserler verilmeye devam ediyor, barlar , kafeler hala ziyaretçi almaya devam ediyor.

Adamlar böylesine tehlikeli bir virüse karşı resmen meydan okuyorlar.Herhalde kendilerini ölümsüz falan zannediyorlar.

Donald Trump geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele için 2 trilyon dolarlık bir paketi kameralar önünde törenle imzaladı.

Amerikan basını bunun için serenomiye ne gerek vardı gibi eleştiriler getirdi.

Amerikanın kalbi olan New York'da ki vaka sayılarında kritik eşik aşıldı ve New York'a yönelik bir karantina gündemde.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio , Amerikan hükümetine ve Donald Trump'a yönelik mücadelede yetersiz kalındığına yönelik sık sık eleştirilerde bulunuyor.

Askeri gücü ile dünyaya meydan okuyan ve birçok ülkede masum halkın kanının dökülmesinin sorumlusu olan Amerika Birleşik Devletleri ilk kez yenik düşmeye bu kadar yakın.

Ne bir askeri güce ne bir ülkeye ne de güçlü bir ekonomiye...Sadece küçücük bir virüse karşı ...

ABD Koronavirüs ile mücadelenin henüz başında diyebilirim.Yani Amerika için henüz sonun başlangıcı.

1 Hafta içinde tespit edilen vaka sayısının 200 bini aşacağını tahmin ediyorum.

10 gün içinde ise bu rakam 250 bini aşacaktır.

Bir süre sonra sie bu gevşeklik ve rahatlık yerini yavaş yavaş korku ve paniğe bırakacak.

Bu durum Amerikayı kaos ile karşı karşıya bırakabilir.

Evlerine silah yığınağı yapan milyonlarca psikopat devlet otoritesinin yitirildiği durumlarda sokaklara inecektir.

Dünyanın her yerinde felaket senaryoları hazırlayan Amerika Birleşik Devletleri ilk kez kaos , yağma ve anarşizmle karşı karşıya...

Bakalım Amerikan Devleti mi bu mücadeleyi kazanacak yoksa bu savaşı başlatan ve dünyayı yeni bir düzene hazırlamaya çalışan güçler mi ?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.