KOP'un 5 Yılda Kırşehir'e Aktardığı Kaynak Belli Oldu

GÜNDEM 28.07.2021 - 12:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KOP'un 5 Yılda Kırşehir'e Aktardığı Kaynak Belli Oldu

KOP İdaresi Başkanlığınca 2021-2023 yıllarında uygulanacak Bölge Kalkınma Programının Tanıtılması amacıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde bilgilendirme Çalıştayı düzenlendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılış programına Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.     Çalıştayda konuşan Vali İbrahim Akın, geliştirilen projelerle halkın huzur ve refahının artırılarak gelir seviyesinin yükselmesine katkı sağlamanın asli görevleri olduğunu söyledi.Türkiye'nin mevcut kaynaklarını akılcı ve stratejik yatırımlara dönüştürerek küresel ölçekte rekabet gücü elde edebilmek için gayret gösterdiğini belirten Vali Akın; “Ülkemizin gelişimine katkı sağlayan her biri farklı özelliklere ve imkânlara sahip bölgelerimizin potansiyelini ve rekabet gücünü ortaya çıkarmak, bölge insanının refah düzeyini yükseltmek amacıyla Bölge Kalkınma İdarelerimizce çeşitli projeler üretilmekte ve bölge illerinin kalkınmasına finansal destek sağlanmaktadır. Bu amaçla kurulan KOP İdaresine 2016 yılında dâhil olan ilimizde bugüne kadar 117 projeye 61 milyon TL ödenek tahsis edilmiş ve projeler ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla uygulanmıştır. Bu projeler içerisinde en büyük pay yaklaşık 37 milyon TL ile sulama projelerine ayrılmıştır.” dedi.     Çalıştayda konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise , ''KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının ilimizin de içinde bulunduğu bölgenin kalkınmasının hızlandırılması için başta sulama ve tarımsal faaliyetler olmak üzere kültür, turizm, sosyal, enerji ve benzeri sektörlerde destekler vermesi ve ilimizin de bu desteklerden yeteri kadar faydalanması hepimizin asli görevi olarak karşımızda duruyor.Kırşehir’in gelişme potansiyeline uygun imkanları ve sorunlarına ilişkin planlama, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesinde böylesi tanıtım ve bilgilendirme çalıştayları çok önem arz etmektedir.Kırşehir, büyük ölçüde hububat üretiminin yapıldığı, bunun yanı sıra hayvancılığın da geliştiği önemli illerden birisidir. İlimizde tarımsal arazilerimizin verimli kullanılması ve daha fazla alanın sulamaya açılması konusunda çalışmalar daha da geliştirilmelidir. Özellikle Yamula Barajı Seyfe Sulama Projesinin hayata geçmesi tarımsal üretimin artmasında önemli bir etkendir. İlimizin de dâhil olduğu KOP İdaresi Başkanlığı’nca finansman desteği sağlanan projeler çiftçilerimize destek olmalı ve de tarımsal üretimin artmasına katkı sağlamalıdır.'' ifadelerini kullandı.  
KOP İdaresi Başkanlığınca 2021-2023 yıllarında uygulanacak Bölge Kalkınma Programının Tanıtılması amacıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde bilgilendirme Çalıştayı düzenlendi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayın açılış programına Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ile paydaş kurum temsilcileri katıldı.

 

 

Çalıştayda konuşan Vali İbrahim Akın, geliştirilen projelerle halkın huzur ve refahının artırılarak gelir seviyesinin yükselmesine katkı sağlamanın asli görevleri olduğunu söyledi.Türkiye'nin mevcut kaynaklarını akılcı ve stratejik yatırımlara dönüştürerek küresel ölçekte rekabet gücü elde edebilmek için gayret gösterdiğini belirten Vali Akın; “Ülkemizin gelişimine katkı sağlayan her biri farklı özelliklere ve imkânlara sahip bölgelerimizin potansiyelini ve rekabet gücünü ortaya çıkarmak, bölge insanının refah düzeyini yükseltmek amacıyla Bölge Kalkınma İdarelerimizce çeşitli projeler üretilmekte ve bölge illerinin kalkınmasına finansal destek sağlanmaktadır. Bu amaçla kurulan KOP İdaresine 2016 yılında dâhil olan ilimizde bugüne kadar 117 projeye 61 milyon TL ödenek tahsis edilmiş ve projeler ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları aracılığıyla uygulanmıştır. Bu projeler içerisinde en büyük pay yaklaşık 37 milyon TL ile sulama projelerine ayrılmıştır.” dedi.

 

 

Çalıştayda konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise , ''KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının ilimizin de içinde bulunduğu bölgenin kalkınmasının hızlandırılması için başta sulama ve tarımsal faaliyetler olmak üzere kültür, turizm, sosyal, enerji ve benzeri sektörlerde destekler vermesi ve ilimizin de bu desteklerden yeteri kadar faydalanması hepimizin asli görevi olarak karşımızda duruyor.Kırşehir’in gelişme potansiyeline uygun imkanları ve sorunlarına ilişkin planlama, izleme, değerlendirme ve koordinasyon hizmetlerinin yerine getirilmesinde böylesi tanıtım ve bilgilendirme çalıştayları çok önem arz etmektedir.Kırşehir, büyük ölçüde hububat üretiminin yapıldığı, bunun yanı sıra hayvancılığın da geliştiği önemli illerden birisidir. İlimizde tarımsal arazilerimizin verimli kullanılması ve daha fazla alanın sulamaya açılması konusunda çalışmalar daha da geliştirilmelidir. Özellikle Yamula Barajı Seyfe Sulama Projesinin hayata geçmesi tarımsal üretimin artmasında önemli bir etkendir. İlimizin de dâhil olduğu KOP İdaresi Başkanlığı’nca finansman desteği sağlanan projeler çiftçilerimize destek olmalı ve de tarımsal üretimin artmasına katkı sağlamalıdır.'' ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.